FoodPro Preloader

Jabolko iz sadja na slavnostni mizi. Kako narediti sadno božično drevo?


Vsak dopust je priložnost za uresničitev vaših ustvarjalnih idej, saj je zelo pomembno ne le kuhati okusno hrano, ampak tudi okrasiti prostor in celo mizo, kjer se bodo gostje zbrali. Danes bomo govorili o tem, kako ustvariti sadno drevo. Navodila po korakih vam bodo omogočila, da natančno upoštevate pravila in pripravite jed, ki bo postala svetla dekoracija vaše mize. Ne sa

Vsak dopust je priložnost za uresničitev vaših ustvarjalnih idej, saj je zelo pomembno ne le kuhati okusno hrano, ampak tudi okrasiti prostor in celo mizo, kjer se bodo gostje zbrali. Danes bomo govorili o tem, kako ustvariti sadno drevo. Navodila po korakih vam bodo omogočila, da natančno upoštevate pravila in pripravite jed, ki bo postala svetla dekoracija vaše mize.

Ne samo med novoletnimi prazniki

Nekdo se odloči, da je ta dekor primeren le za novoletno mizo. Vendar pa lahko tako božično drevo dopolni vsak dogodek, in sadje, ki bo v določeni sestavi bo videti veliko bolj zanimivo in okusno. Mimogrede, taki okraski so bili uporabljeni v starih časih, ko so bile mize preprosto polne jedi. Danes je sadni krožnik v obliki različnih oblik in kompozicij odlična priložnost za dekoracijo praznične mize, za uresničitev njihovih oblikovalskih sposobnosti in za zadovoljstvo gostov z lepoto dekoracije.

Kako je božično drevo iz sadja?

Za rezanje moramo pripraviti izdelke. Naredili bomo božično drevo iz velikega jabolka, korenja, sira, grozdja dveh barv, kivija, marmelade ali želatinastih figuric. Prvi korak je pripraviti sestavine: najprej jih je treba oprati, nato olupiti. Iz jabolka morate odstraniti zgornji del, prav tako morate izrezati vsa semena. Ne pozabite, da bo bolj skrbno pripravil jabolko, bo varnejši osnova vašega božičnega drevesa.

Na naslednji stopnji bomo začeli delati na korenju. Ona bo delovala kot prtljažnik našega božičnega drevesa, zato mu morate poskušati dati ustrezen videz. Mimogrede, če želite, da bo vaše božično drevo visoko, izberite debelo in veliko korenček. S pomočjo velikih zobotrebcev ali lesenih kapic popravimo korenje na osnovi jabolka. Za strukturno zanesljivost je bolje uporabiti več pritrdilnih elementov.

Kako začeti

Če želite ustvariti okvir za namizna lepotna božična drevesca, morate dobro in tesno prilepiti sodček z zobotrebci. Da bi dosegli največjo podobnost, morate pustiti spodnje veje dolge, zgornji pa kratko.

Za opravljanje vej morate pripraviti sadje, in sicer kivi in ​​grozdje. Kiwi je treba narezati na rezine, medtem ko delate z zrelimi sadjem, ki jih potrebujete za rezanje debelejši - to bo ohranilo svojo obliko. Toda za začetek je treba vsako zobotrebo z veliko grozdov nanesti na grozdje, kombinirati zelene in rdeče jagode - zahvaljujoč temu, bo naše božično drevo iz sadja zelo volumetrično. Kako narediti, da postane zajetno? Za to bomo uporabili kivijeve kroge. Na kaotičen način je treba na zobotrebci urezati kivi. To je zelo temeljit proces, saj se sadje lahko širi. Zato morate ravnati zelo previdno. Kakšno sadno božično drevo nima na vrhu? V receptu bo užiten in uporaben, saj ga bomo izdelali iz sira. Najbolje je, da vzamete trdne sorte, po možnosti brez lukenj. Iz sira izrežemo zvezdo in različne igrače, ki bodo dopolnile našo okusno in zdravo lepoto. Na zadnji stopnji je potrebno okrasiti božično drevo z preostalim sadjem in jagodami.

Več preprostih receptov

Seveda se ne želijo vsi ukvarjati s podiranjem sadja in preživljati svoj čas. Obstaja več preprostih receptov, ki vam omogočajo ustvarjanje vsaj lepih užitnih kompozicij na mizi. Na primer, lahko postavite lepo božično drevo v primerni trikotni obliki. Kot spodnji sloj je primerno grozdje, lahko celo rdeče. Vejice bodo imitirale dolge koščke jabolk, kot girlande pa lahko daste jagode, ribez ali druge okrogle jagode. Če želite ustvariti zvezdo, lahko uporabite ananas.

Jabolka iz sadja in zelenjave

Danes je zelo priljubljeno okrasiti počitniško mizo z uporabo rezbarstva - umetnost rezanja različnih oblik in oblik s pomočjo posebnih nožev. Za ljubitelje ne samo sadja, ampak tudi zelenjave, lahko ponudite ustvariti ustrezno božično drevo. Za to potrebujemo naslednje izdelke: cvetača in brokoli, korenje, paprike različnih barv in grozdja. Z socvetjem brokolija in cvetače bomo ustvarili neverjetno obsežno božično drevo, ki bo izgledalo zelo veličastno. Kot steblo ponovno uporabimo korenje, kateremu dodamo koščke različnih zelja. Preostale konice nabodala okrasite z grozdjem in jagodami, kot so jagode ali ribez. Krona našega božičnega drevesa bo zvezda, izrezana iz istega sira. Mimogrede, mora ustrezati velikosti božičnega drevesa: to pomeni, da ni premajhna ali prevelika in zato težka.

Simetrija in jedrnatost

Kako narediti sadno božično drevo, ki bo izgledalo lepo in harmonično? V ta namen lahko sloje dekoracije preprosto zamenjate v določenem vrstnem redu. Na primer, ustvarjamo božično drevo tradicionalno iz jabolk, korenja, rezin bučk in bučk, prav tako pa ga okrasimo z jagodami - grozdje, jagode, ribez. V jabolko izrežemo jedro, kjer očistimo korenje (to bo deblo našega modela). Na njem simetrično postavimo zobotrebce, zaradi česar dobimo čisto sestavo. Stvari so preproste - jih okrasite. Če želite to narediti, lahko nadomestni plasti: rdeči ribez, rumena buča, zeleno grozdje, in tako večkrat. Imeli bomo zelo lepo in harmonično božično drevo.

Največja fantazija

Nobena praznična miza ne more brez sadja. Ampak ena stvar je, da jih postavimo na krožnik, drugi pa, da naredimo lepo kompozicijo. Primer tega je sadna solata "Yolochka" ananasa. Mimogrede, izgleda čudovito: zdi se, da so vejice okrašene s posebnimi svečami sadja. Za pripravo te čudovite jedi potrebujemo naslednje izdelke: velik ananas, lubenico, kivi, brusnice, banane, maline, melone, grozdje, borovnice. Kot lahko vidite, so vse sestavine ne le svetle, temveč tudi zelo eksotične, še posebej za zimske počitnice. Ta solata ne bo ostala neopažena!

Okusna in lepa!

Torej, morate očistiti in umiti vse sadje in jagode. Podnožje božičnega drevesa bo olupljen ananas - na njega bodo pritrjeni leseni nabori. Na nabodala se začnejo pritrditi narezani plodovi. Mimogrede, banane je treba najprej namočiti v limono, da ne postane črna. Pri žici morate najprej uporabiti celo kocke banan in jabolk ter robove nabodala okrasiti z jagodami. Če želite ustvariti učinek snega, lahko uporabite aerosol s stepeno smetano, ki ga morate okrasiti na osnovi ananasa. Ta solata bo zelo lepa in spektakularna, bo odlična dekoracija za vašo novoletno mizo.

Kot lahko vidite, obstaja veliko možnosti za ustvarjanje sadnega drevesa. Nekdo uporablja tradicionalno sadje, ki je vedno v hladilniku, nekdo raje bolj izvirno in dražjo rešitev. Vendar pa se je treba spomniti, da je glavna stvar fantazija, zato se lahko po želji vsaka jed predstavlja v popolnoma novi luči. Konec koncev, kot veste, hrana mora biti ne le okusna in zdrava, temveč tudi lepa. Bodite ustvarjalni, odprite svoje ustvarjalne možnosti in videli boste, kako enostavno je presenetiti svoje goste.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija