FoodPro Preloader

ABC tailor: kako se naučiti šivati ​​iz nič?


Spretnost šivanja je bila zelo cenjena v vsakem trenutku in sposobnost ustvarjanja edinstvene stvari za vašo garderobo je pomembna danes. Posedovanje teh veščin zagotavlja številne prednosti. Na primer, vam ni treba vsakič, ko kupite novega, stopiti v stik z atelijem, da bi se dolžine hlače namestile po dolžini, ali pa šivanje odprtih šivov na otroški jakni. Glavna stv

Spretnost šivanja je bila zelo cenjena v vsakem trenutku in sposobnost ustvarjanja edinstvene stvari za vašo garderobo je pomembna danes. Posedovanje teh veščin zagotavlja številne prednosti. Na primer, vam ni treba vsakič, ko kupite novega, stopiti v stik z atelijem, da bi se dolžine hlače namestile po dolžini, ali pa šivanje odprtih šivov na otroški jakni. Glavna stvar pri vprašanju, kako se naučiti šivati ​​iz nič, je potrpljenje in počasnost, saj veščina prihaja s časom in izkušnjami.

Meritve

Preden se naučite šivati ​​iz nič, je koristno, da se naučite pravilno meriti, saj je od njega odvisno dobro prileganje izdelka na sliko. Če želite to narediti, boste potrebovali merilni trak (bolje je uporabiti novega, saj se sčasoma ta naprava razteza, ne glede na to, iz česa je izdelana), pero in kos. Pri merjenju so lahko koristne naslednje informacije:

 • Oseba mora biti v lahkih oblačilih ali spodnjem perilu.
 • Ko merite, morate vzdrževati prosto ravnanje brez napetosti. V tem primeru se lahko noge združijo ali rahlo narazen, roke pa se lahko spustijo.
 • Trak ne sme biti raztegnjen ali zrahljan, prav tako ni potrebno zagotavljati ustreznih prilagoditev, ker so položene pri gradnji osnove vzorcev. Meritve je treba natančno izvesti na sliki.
 • Linija pasu je najožja točka na telesu in za lažje odstranjevanje drugih meritev je treba to območje povezati s kablom.
 • Navpične meritve, kot so višina prsnega koša ali dolžina roke, je treba izvajati vzdolž desne strani telesa.

Osnovne meritve

Če želite izvedeti, kako šivati ​​in rezati neodvisno, kot je navedeno zgoraj, morate pravilno meriti. V tem primeru so glavne meritve:

 • O G - obseg prsnega koša, trak poteka vodoravno vzdolž najpomembnejših točk mlečnih žlez pri ženskah. In za moške se ta meritev izvede, samo stiskanje prsnega koša.
 • O T - obodu pasu, centimetrski trak je že vezal čipko na telo.
 • O B - boki, ukrep vzeti iz najbolj konveksno območje zadnjice.

Če poznate te vrednosti, lahko v modni reviji uspešno izberete velikost vzorcev vašega najljubšega modela. Poleg tega so OG in OT meritve glavne vrednosti za ramenske izdelke, O B pa je glavna meritev pri izbiri predmetov za pas.

Tehnike rezanja

Druga pomembna točka v vprašanju, kako se naučiti šivati ​​iz nič, je definicija metode rezanja. Obstaja več načinov za postavitev vzorcev:

 • Face to face - medtem ko je tkanina zložena s sprednjo stranjo navzdol. Ta metoda je izrezana par simetričnih delov.
 • Obraz navzdol (obrnjen) - material postavimo na napačno stran navzgor, vzorce pa naredimo v dveh vzorcih ali izvedemo zrcalno postavitev.
 • Face up - isto, ravno nasprotno.

V tem primeru se pri rezanju asimetričnih delov ali pri šivanju iz tkanin s smernim vzorcem ali kupom uporabljajo dve metodi.

Koristni nasveti

Preden se naučite šivati ​​iz nič o vzorcih izdelkov, ki jih izdelujete sami, je bolje šivati ​​nekaj modelov na že pripravljenih vzorcih, ki jih ponujajo modne revije. To je mogoče razložiti z dejstvom, da lahko na ta način pridobimo izkušnje in znanje o mnogih stvareh, na primer o tem, kakšna je globina puščic na prsih ali kakšna je prednostna dolžina krila že glede na njegovo sliko. Po odstranitvi vzorcev na vzorcih v reviji lahko nadaljujete z rezanjem. Pred tem je koristno vedeti nekaj točk:

 • Vzorci postavitve se praviloma izvajajo v smeri osnove, ki jo lahko določimo z več znaki, npr. V tem primeru je želena vrednost stran, ki ne spremeni velikosti. Ogledate si lahko tudi material na svetlobi: niti osnove se nahajajo bolj neposredno v primerjavi z vodili votka.
 • Poraba tkanine se poveča, če je postavitev izvedena pod kotom 45 ° glede na glavni navoj.
 • Tako se zgodi, da je nemogoče ločiti sprednjo stran tkanine od šivaste površine. To lahko storite vzdolž robov. Torej je gladki rob na sprednji površini. Tudi, če se pri izdelavi sornikov materiala uporabljajo za pritrditev robov, se to naredi z napačne strani.

Skratka, lahko rečemo, da je učenje za šivanje iz nič za brezplačno precej realistična sanje. Obstaja veliko virov, kjer lahko spoznaš to spretnost. Bolje je ta umetnost izostriti na enostavnih modelih in poceni tkaninah. Tako lahko pridobite izkušnje in se izognete neželenim odpadkom.

Metulji iz plastične steklenice to storite sami: kako narediti, kar je potrebno, nasvetePrijetno malenkost, ali Kako narediti organizatorja, da dvigne razpoloženjePleteni šal z iglami za pletenjeKako narediti kostum PierrotVolumetrični vzorec pletenja: diagrami in opisiPatchwork: sheme, vzorci in vzorci. Kompleti za mozaikStarodavni kovanci: portugalski, ameriški, brazilski, sovjetski. Koliko stanejo starodavni kovanci danes?Tilda Tulipani: mojstrski tečaj za izdelavo brstov, stebel in listov