FoodPro Preloader

"Večni plamen" papirja z lastnimi rokami, kako to storiti?


Pripravite se na dan zmage s svojim otrokom? Morate storiti v vrtcu ali šoli "večni plamen" papirja z lastnimi rokami? Preberite, kako lahko naredite lepe obrti. Izberite ustrezno možnost, preprostejšo ali bolj zapleteno. Skupaj z odraslo osebo se vsaka ideja izvaja hitro. Uporabljajo se popolnoma razpoložljive naprave. Var

Pripravite se na dan zmage s svojim otrokom? Morate storiti v vrtcu ali šoli "večni plamen" papirja z lastnimi rokami? Preberite, kako lahko naredite lepe obrti. Izberite ustrezno možnost, preprostejšo ali bolj zapleteno. Skupaj z odraslo osebo se vsaka ideja izvaja hitro. Uporabljajo se popolnoma razpoložljive naprave.

Variante in tehnike ustvarjanja

Izdelava "večnega plamena" papirja z lastnimi rokami je lahko v naslednjih različicah:

 • V obliki vlog za razglednice, stenske plošče.
 • Naredite tridimenzionalno sestavo ravnih delov.
 • Uporabite papirnate plastike in ustvarite tridimenzionalno postavitev spomenika.
 • Zaženite spominek v tehniki modularnega origamija.
 • Sestavite sestavne dele, zavite s tehnologijo quilling.

Prve možnosti iz zgornjega seznama so najenostavnejše. Z njimi se bodo spopadli tudi učenci vrtca. Za starejše otroke so primernejše bolj zapletene metode, zlasti če odrasli organizirajo skupni ustvarjalni proces.

Materiali in orodja

Če želite ustvariti večni plamen papirja z lastnimi rokami, potrebujete naslednje:

 • Debel papir ali karton iz bele, srebrne ali zlate barve za podstavek in zvezdo.
 • Tanki listi rumene, oranžne, rdeče barve, ki nosijo ogenj. Dobro je uporabiti prosojni krep ali papir.
 • Material za podnožje (prazne razglednice, plošče ali stojala za razsuti tovor).
 • Svinčnik.
 • Eraser.
 • Vladar.
 • Kompas.
 • Škarje
 • Lepilo

Iz zgornjega seznama je enostavno narediti preprost, a lep "večni plamen" papirja z lastnimi rokami. Kako narediti vsak način, boste izvedeli več podrobnosti. Treba je omeniti, če želite delati v tehniki quilling, poleg tega boste morali rezati papir na ozke trakove. Bolje je, da izvedete poseben rezalnik z oznako, prav tako pa morate pripraviti orodje za torzijo, na primer zobotrebec, iglo, kemični svinčnik ali kaj takega. Ostali problemi se ne bodo pojavili.

Papir "Eternal Flame" z lastnimi rokami: kako narediti vlogo

To je najlažji način dela. Tako enostavno naredite razglednico ali stensko ploščo. Zaporedje dela je naslednje:

 1. Iz papirja izrežite različne barve za plamen, podstavek in druge elemente, kot so nageljni ali številke. Predloge lahko narišete samostojno ali natisnete.
 2. Pripravite bazo. Po potrebi barve ozadja.
 3. Lepljenje vseh delov v plasti. Nekatere elemente lahko naredite bolj vidne. To je enostavno doseči z uvajanjem oblike plamena in nageljnov tkivnega papirja.

 4. Po potrebi lahko dodate dodaten dekor (narišite elemente saluta, lepite trak sv. Jurija itd.).

Obrt je pripravljen.

DIY papir "Večni plamen": mojstrski razred (volumetrična različica)

Ta metoda je majhna skulptura-postavitev spomenika. Delo:

 1. Zgradite na hrbtni strani lista, pripravljenega za podnožje gorilnika, predloge iz več slepov v obliki petokrožnih zvezd različnih velikosti. To naredimo z delitvijo kroga s kompasom.
 2. Izrežite izdelane vzorce.
 3. Prilepite jih na podlago (stojalo) v slojih od največje do majhne. Zadostujejo trije elementi.
 4. Izrežite ravne plamene iz navadnega ali krepanega papirja.
 5. Prilepite jezike papirja na sredino zgornje zvezde. Krep papir se lahko rahlo raztegne, tako da je sijaj bolj realističen.
 6. Če želite, izdelek okrasite z dodatnimi cvetovi iz papirja, traku in datumom.

Opravljeno delo.

Kako ustvariti volumetrično zvezdo

Na drug način je z lastnimi rokami iz papirja enostavno narediti še bolj učinkovit in realističen "večni plamen". Star predloge lahko prenesete pripravljene ali izdelane samostojno.

Prva metoda:

 1. Risanje na debel trikotnik kartonske velikosti 16x12x7, 5 cm ali drugo, bolj primerno za vas. Izrežite obdelovanec.
 2. V skladu s pripravljeno predlogo kroga 10 enakih delov z dovoljenjem 0, 5 - 1 cm.
 3. Izrežite vse elemente.
 4. Začnite združevati praznine v obliki žarkov, ki se držijo skupaj.
 5. Ko je pet delov pripravljenih, jih povežite skupaj.
 6. Nastalo zvezdo obkrožite na podlagi vzdolž obrisa, zagotovite dovolilnice, jo izrežite in zlepite na osnovni del kot dno.

Drugi način:

 1. Natisnite vzorec s petimi koničastimi zvezdicami ali pa ga sestavite s kompasom.
 2. Poravnajte vse prihodnje linije vrstic (če niso na predlogi). Dodajte dodatke za lepljenje vsakega žarka.

 3. Izrežite obdelovanec.
 4. Povlecite kemični svinčnik, ki ni namenjen pisanju, iglo za pletenje ali kaj podobnega v vseh prekrivnih črtah. Opravite ovinke. Vlečene črte omogočajo enakomerno polaganje debelega kartona. Podrobnosti izkažejo točne brez zaminov.
 5. Prilepite elemente na dodatke.
 6. Lahko naredite dno, kot v prejšnji metodi, ali predvidite dodatke, ki tečejo po drugi strani vsakega žarka, na katerega boste zvezdo zalepili na podlago.

Quilling

Ta tehnika vam omogoča, da iz roke izdelate izvirni ročno izdelan "večni plamen". Pri otrocih ta metoda ni le fascinantna, temveč tudi uporabna, saj papirni zvitek popolnoma razvije fine motorične sposobnosti. Na ta način lahko naredite ravno dekoracijo za steno ali elemente okrasitve razglednice, kot tudi tridimenzionalno kompozicijo. Delo poteka v naslednjem zaporedju:

 1. Pripravite trakove dekorativnega papirja, širine do 5 mm, za podrobnosti o plamenu rumene, oranžne, rdeče in srebrne, sive ali zlate barve za zvezdo.
 2. Trakove zavrtite na zobotrebec ali posebno orodje za quilling, nato pa oblikujete ustrezno konfiguracijo, tako da odstranite del iz palice in se malo odmaknete in ga po potrebi upognete. Za ogenj je bolj primerna prazna gredica, zvezda pa se lahko položi z gostimi, zavite krogi. Ne pozabite pritrditi elementov z lepilom.
 3. Zberemo sestavo ustvarjenih praznih mest in zlepite elemente. To lahko naredite z vnaprej pripravljenim konturnim vzorcem in plameni v obliki zvezde.

Origami

Ta tehnika vam prav tako omogoča, da s svojimi rokami naredite lep "večni plamen" papirja. Na zgornji sliki je to jasno prikazano. Uporablja modularni origami. Da bi to naredili, morate najprej narediti več modulov različnih barv, nato pa oblikovati zvezdo in ogenj iz njih, začenši od središča spodnjega sloja do robov zvezde in navzgor, pri čemer ustvarite obliko plamena. Možnosti izvedbe so lahko drugačne.

Torej si videl, kako narediti "večni plamen" papirja z lastnimi rokami. Opravite lahko katerokoli od predstavljenih možnosti doma in v organizirani skupini. Izberite idejo, ki ustreza starostnim možnostim otrok. Ustvarite spominske razglednice, skulpture, freske kot tematske dekoracije kabineta in darila za veterane.

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker? DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis. Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi