FoodPro Preloader

Kako se imenuje zbiralec metuljev? Kaj potrebujete za ustvarjanje čudovite zbirke


Verjetno se malo bralcev lahko pohvali, da ima prijatelja, ki zbira metulje. Toda v mnogih državah je to zelo pogost hobi. Ja, in v naši državi je nekoč uživala veliko popularnost - mnogi ljudje so zadovoljni, da imajo priložnost videti v svoji dnevni sobi ali študija luksuzne kompozicije, sestavljene iz svetlih žuželk. Kdo in

Verjetno se malo bralcev lahko pohvali, da ima prijatelja, ki zbira metulje. Toda v mnogih državah je to zelo pogost hobi. Ja, in v naši državi je nekoč uživala veliko popularnost - mnogi ljudje so zadovoljni, da imajo priložnost videti v svoji dnevni sobi ali študija luksuzne kompozicije, sestavljene iz svetlih žuželk.

Kdo in zakaj zbira takšne zbirke

Najprej si poglejmo, kaj se imenuje zbiralec metuljev. Vse je povsem preprosto, čeprav je težko izgovoriti ta izraz - lepidopterofilist. Torej, če se želite spopasti s takšnim hobijem, morate vaditi tako, da brez obotavljanja izgovorite svoj novi status.

Prav tako je jasno, zakaj se zbiralec metuljev ukvarja s tem poslom. Še vedno pa ni veliko predstavnikov favne na planetu, ki bi se lahko pohvalili s tako raznolikostjo in lepoto kot te žuželke. Res je, da je njihova lepota kratkotrajna - nekateri metulji živijo le nekaj dni ali celo ure. Obstajajo pasme, ki nimajo niti ust, ker nikoli ne morejo jesti v svojem celotnem življenju. Toda pod čašo lahko ti plavajoči cvetovi preživijo več let in celo desetletja. Poleg tega je odličen način, da izveste več o divjih živalih. Zato se lahko ta hobi priporoči tako odraslim kot otrokom. Seveda se morate, preden to storite, veliko naučiti.

Kako varno odložiti žuželko

Zbiranje metuljev se najpogosteje začne s predstavniki najpogostejših družin. To lahko vključuje bele ribe, nimfalide, ognjiča, bluze, jadrnice in druge. No, tudi če ste zbrali le nekaj metuljev iz vsake družine, lahko že naredite impresivno zbirko, ki bo častila vsakega lepidopterofilista.

Toda zbiralec ljubi divje živali in se bo trudil, da ne bo mučil ujetih ali vzrejenih žuželk in mu omogočil najlažjo, najhitrejšo in nebolečo smrt. Kako to storiti?

Za to potrebujete eter. Lahko ga kupite v številnih veterinarskih ambulantah, pa tudi v trgovinah za hišne živali. Ampak, žal, ni vedno mogoče kupiti zraka, zlasti v majhnih mestih ali vaseh, kjer je najlažje dobiti zanimive eksponate. No, zbiralec metuljev lahko uporablja tudi amoniak ali amoniak, ki se prodaja v večini običajnih lekarn, rešitev pa sploh ni draga. In da ga uporabite kar se da preprosto - vsak novinec-najstnik bo zlahka obvladal nalogo.

Dovolj je, da droben kos stisnjene volne namočite v zrak ali amonijak in ga postavite v kozarec, kjer je metulj, in ga nato zaprite s pokrovom. Po določenem času (odvisno od količine tekočine, ki jo absorbira bombaž in volumna vsebnika), žuželka umre brez resnih posledic.

Nežno poravnajte razstavo

Takoj, ko metulj umre, mora biti pripravljen za odlaganje pod steklo, preden se posuši, krila pa se strdi v neprimernem položaju. Izkušen lepidopterofilist to ve in vedno je pripravljen na ustrezno opremo.

Na splošno se lahko uporabljajo različne naprave. Nekateri raje kupujejo posebne, ki se prodajajo v specializiranih prodajalnah in so precej dragi. Drugi se odločijo, da bodo opremo opremili z lastnimi rokami vsaj prvič, dokler ne bo jasno, ali bo to običajen hobi, ki bo hitro siten, ali pa bo ostal za vse življenje.

Najenostavnejša možnost je, da vzamete ploščo iz mehkega lesa in v njej izdelate ozko in ne preveč globoko režo glede na velikost trofejnega telesa. Tako lahko vsak začetnik zbiralec metuljev.

Previdno položite zaspano žuželko na tablo, tako da malo telo vstopa v to režo. Zdaj zelo previdno poravnajte krila, jih pritisnite na drevo. Na vrh vsakega krila položite kos tankega polietilena (prozorna vrečka za enkratno uporabo) ali pavs papir in ga zavarujte z zatiči. Hkrati poskusite telo v reži ne zakopati preveč, tako da je na isti ravni s krili. Potem bo vaša trofeja najbolj elegantna in bo odlična dekoracija kolekcije.

Zaključek

Po branju članka ste se naučili ne samo, kako se imenuje zbiralec metuljev, ampak tudi, kako so glavni triki, ki jih uporabljajo lepidoprofilisti, povečali število svojih trofej. Upamo, da vam bo to omogočilo, da pridobite nov hobi, zanimanje za katerega ne bo izginilo že več desetletij.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija