FoodPro Preloader

Pletenje iz moherja. Najtanjše platno najfinejše volne


Mohair - v samem zvoku te turške besede, ki pomeni "najboljši kozji dlak" ali, bolj preprosto, volna angorskih koz, opredeljuje bistvo tega veličastnega materiala, njegovo mehkobo, puhastost in nežnost. Dolga leta je bila Turčija edini dobavitelj moherjevih vlaken na trge Evrope in Amerike, prav tako pa je imela ekskluzivno pravico do gojenja angorskih koz. Vol

Mohair - v samem zvoku te turške besede, ki pomeni "najboljši kozji dlak" ali, bolj preprosto, volna angorskih koz, opredeljuje bistvo tega veličastnega materiala, njegovo mehkobo, puhastost in nežnost. Dolga leta je bila Turčija edini dobavitelj moherjevih vlaken na trge Evrope in Amerike, prav tako pa je imela ekskluzivno pravico do gojenja angorskih koz. Volna teh čudovitih koz je res čudovita. Tanka in nežna, izjemno puhasta in topla, pade s kozjih hrbtov in stranic z dolgimi petdeset centimetrskimi sijočimi prameni.

Kakovost in vrednost moherja je odvisna od starosti živali, s katero je bila obrezana. Najbolj nežen in tanek moher (Kid Mohair) se odstrani od mladih kozličkov, katerih starost ni dosegla niti pol leta. Po drugi striženju koz, ki so dopolnile dve leti starosti, dobimo debelejše, vendar izredno mehke jahače (Goating Mohair), in končno, najbolj trpežna in debelejša vlakna (Adult Mohair) so pridobljena iz volne odraslih koz. Lastnosti naravne moherjeve volne so neverjetne. Je trpežen, puhast, ima zdravilne lastnosti, je sposoben odbiti vlago, segreti v hladnem vremenu in se ohladi v vročini, skratka, brez pretiravanja je najboljša volna za predenje in pletenje. Odlične lastnosti moher vlaken, da je zelo drago, zato moher je pogosto mešati z drugimi vrstami volne ali umetnih materialov, kar zmanjšuje stroške svojih stroškov, ampak tudi zmanjšuje kakovost preje. Na prodajo so bolj pogosti skeins moher, v sestavi niti, ki 50% ovčje volne ali akril, in 50% - moher. Poleg tega pod blagovno znamko "moher" lahko pogosto najdete skeins izključno iz sintetičnih preje.

Mohair pletenje

Mohair pletenje je zelo prijetna izkušnja. Lepota niti, njene dolge tanke in sijoče dlake dajejo pletenini neverjetno privlačnost. Za pletenje se pogosteje uporabljajo debele igle ali kavlji, nato pa je struktura platna tanjša, prozorna in lahka, zaradi dejstva, da je kup moherjevih niti dolg, sama tkanina izstopa, enakomerna in topla.

Od moher preje lahko pletene vse, kar želite - jakne, obleke, plašči, baretke in klobuki, palčniki in rute. Pletenje iz moherja je lahko najlažje tkanje, tudi iz kombinacije obraza in žuborenje, saj je sama nit zelo lepa in ne zahteva "kompleksnih vzorcev". Različne pletenice in preproste vezalke so zelo lepo pridobljene iz moherjeve preje. Pri izbiri modela za pletenje je treba paziti na njen stil. Prefinjenost, lahka prosojnost in mahovina moherjevega platna so odlično obdani z volumetričnimi modeli s tekočimi linijami, dodatnimi volumetričnimi detajli, npr. Velikim ovratnikom, lokom ali šalom, gobami in nabori.

Pletenje moher modela z gumo na bokih ali pasu je treba začeti s tankimi iglami. Elastika na dnu izdelka ali na manšeti, vezana iz moherja, se pogosto raztegne, izgubi elastičnost, tako da se celoten izdelek raztegne, brezobličen. Če elastiko vežete za manšete in na dnu bluze z zelo tankimi iglami za pletenje (možno je z dodatkom tanke bombažne ali volnene niti), bo ostala elastična in gosta, tudi pri dolgotrajni obrabi. To je treba upoštevati pri pletenju rokavice, klobuki in baretke s tesnim robom.

Izgleda odlično pletenje iz tanke moher zelo debele pletilne igle. Samo sprednji in zadnji zanki ustvarjata šablonski vzorec, platno je prozorno s tanko meglico, ki jo ustvarja dolga in občutljiva angora. Še posebej eleganten videz volumetrične prosojne plašče in tunike, dolge jakne in jopice, pa tudi šal in špulje, pletene iz tanke moher konice z zelo debelimi iglami za pletenje ali kvačkanjem.

Za pletenje bluze in jakne je bolje izbrati prejo iz moherja z visoko vsebnostjo angore volne. Bolj kakovostna volna v sestavi pletilne niti, toplejša, mehkejša in mehkejša. Za rute in klobuke je zelo primerna mešana preja s sintetično nitjo ali dodatkom ovčje volne. Ta nit ohranja svojo obliko boljšo, bolj gosto, elastično in tesno.

Pletenje iz moherja - zelo pogost tip ročnega dela. Poiščite veliko modelov s podrobnim opisom dela lahko na internetu na straneh za pletenje, kot tudi v številnih revijah o ročni.

Je izpostavljenost najpreprostejša fizika ali čarobnost ustvarjanja mojstrovine?Kako zgraditi vzorec kril?  Sonce je odličen rez za modno kriloŠarmantna šablona metuljev na steni z lastnimi rokamiDIY graviranje - starodavna in večno mlada umetniška oblikaTople in dekorativne pletilne dokolenke: diagrami in opisKako tkati zapestnico iz gumijastih trakov z lastnimi rokamiKako šivati ​​poletno obleko z lastnimi rokami?  Beležka za začetnikeBimetalni kovanci: seznam.  Bimetalni kovanci Rusije.  Bimetalni kovanci za 10 rubljev