FoodPro Preloader

Zanimivosti o pticah za otroke: opis in navade


Ko otrok začne odraščati in se aktivno razvija, ga morajo starši spoznati z zunanjim svetom. Informacije je treba navesti zgoščeno in preprosto, tako da otrok razume in se spomni. Naš članek je namenjen kratkim zanimivim dejstvom o pticah za otroke. Splošna dejstva o pticah Znanstveniki s Harvardske univerze so med obsežno študijo ugotovili, da so ptice sorodniki dinozavrov. Znanstven

Ko otrok začne odraščati in se aktivno razvija, ga morajo starši spoznati z zunanjim svetom. Informacije je treba navesti zgoščeno in preprosto, tako da otrok razume in se spomni. Naš članek je namenjen kratkim zanimivim dejstvom o pticah za otroke.

Splošna dejstva o pticah

Znanstveniki s Harvardske univerze so med obsežno študijo ugotovili, da so ptice sorodniki dinozavrov. Znanstveniki verjamejo, da jim je sposobnost letenja pomagala preživeti izumrtje preostalih kuščarjev. Nadalje bomo povedali o zanimivih dejstvih o pticah za otroke.

Kosti ptic so v notranjosti votle in napolnjene z zrakom. Edinstvena biološka značilnost olajša težo telesa ptice, tako da lahko letijo. Čeljusti ptic nimajo zob, vendar imajo dva grla, s pomočjo katerih lahko naredijo prijetne melodične zvoke. Ptice so sposobne pojejo od rojstva - tako komunicirajo med seboj, opozarjajo druga drugo o nevarnosti in varujejo svoje ozemlje. Znano je, da je telesna temperatura ptic nekaj stopinj višja od človeške.

Trenutno je znanih skoraj 11.000 različnih vrst ptic. O otrocih iz življenja ptic bomo v naslednjih poglavjih govorili o nekaterih zanimivih dejstvih.

Kolibri

Najmanjša vrsta ptic na svetu je čebela ptičica. Dolžina telesa ne presega 6 cm, otrok tehta le 2 grama. Njihov habitat je otok Kuba. Zdaj vam bomo povedali več o zanimivih dejstvih za otroke o pticah te vrste.

Zelo zanimiva je biološka struktura kolibrije. Na primer, znano je, da imajo jezik, ki pomaga tem miniaturnim pticam okusiti nektar. Srčna mišica kolibrija zavzema skoraj polovico dolžine telesa, saj pri letenju dosežejo hitrost 79 km / h, pogostost krilnih zaklopk pa je običajno 50-80 na sekundo.

Omeniti je treba nekatere značilnosti letenja teh miniaturnih ptic. Na primer, to so edine ptice, ki lahko lebdijo v zraku in letijo nazaj. Takšni manevri zahtevajo precejšnjo porabo energije, zato do konca dneva kolibri pojejo količino hrane, ki presega njihovo lastno težo.

Kolibri so presenetljivo lepe ptice. Odlikuje jih mavrično perje, pogosto s kovinskim sijajem. Na Kubi obstajajo posebni kraji, kjer lahko turisti hranijo kolibre in občudujejo te čudovite narave.

Afriški noj

Največja vrsta ptic na svetu je afriški noj. Zaradi narave biološke strukture noja ni sposoben leteti, vendar lahko odrasli dosežejo hitrosti do 70 km / h. Velikost teh ptic je presenetljiva: višina doseže 280 cm, telesna teža pa 120 kg.

Prebivalstvo nojev pokriva skoraj celotno Afriko. Hranijo se predvsem z rastlinskimi živili. Noji so sedeči, najdemo jih v majhnih skupinah, ki običajno vključujejo enega samca in več samic.

Zaradi odličnega vida noji gledajo na ozemlje in poskušajo oditi pred pojavom plenilcev.

Skrb za potomce v celoti prevzame moški. Ko so samice položile jajca v posebno luknjo, ki jo je prej kopal v zemljo, jih moški začne izlegati. Ko se mladiči izležejo, ga vzorni staršev varuje pred plenilci in se skriva pod krili, ki ga ščiti pred soncem.

Kivi

Ptica kivi je edina vrsta ptic na svetu, ki nima kril, njihova perja pa so bolj podobna volni. Prebivalstvo neverjetnih ptic je Nova Zelandija. Nadalje bomo povedali o zanimivih dejstvih za otroke o pticah - kivijah.

Kiwi je aktiven ponoči, čez dan raje skriva v luknji. Ptice te vrste imajo vedno več zatočišč, ki se spreminjajo iz dneva v dan. Hranijo se z jagodami kivi, žuželkami in malimi raki. Ta vrsta ptice je monogamna. Po ustvarjanju para ženska udari jajce, ki ga moški inkubira. Starši ne skrbijo za svoje potomce in po izvalitvi zapustijo gnezdo.

Naslednja poglavja prispevka so namenjena zanimivim dejstvom o prezimovanju ptic za otroke.

Žolna

Žolna so pogosta skoraj povsod. So sedeči. Žolne se hranijo z žuželkami in njihovimi ličinkami, ki se pridobivajo iz skorje dreves. Nadalje bomo podrobneje opisali zanimiva dejstva za otroke o pticah tega videza.

Hitrost udarca z kljunom detla doseže 25-krat na sekundo. Biološka struktura ptice je popolnoma prilagojena za takšen način življenja. Treba je omeniti, da pridobivanje hrane, žolne namerno izberejo bolna drevesa zaradi odličnega sluha.

V hladnem obdobju se ptice hranijo z orehi, semeni in želodom. Včasih se v iskanju hrane preselijo iz gozdov bližje prebivalcem ljudi.

Drobci moških izberejo drevo in pripravijo gnezdo, kjer bo samica položila jajca, ki bodo izlekla oba starša. Deteči piščanci se rodijo popolnoma nemočni, starši pa jih hranijo 20 dni.

Tit

Tit je zlahka prepoznavna po svetlem perju - svetlo rumeni trebuh, črna glava, beli obrazi in dolg rep. Prsi so običajni po vsej Evropi. Nadalje bomo podrobneje opisali zanimiva dejstva za otroke o pticah - titmouse.

Tit ima bogat glasbeni repertoar - znanstveniki prepoznajo več deset različnih zvočnih variacij.

Samica se ukvarja z gradnjo in ureditvijo prihodnjega gnezda, inkubacije potomcev. V tem času ji moški prinese hrano. Po rojstvu piščancev se oba starša nahranita.

Žrebe se hranijo z žuželkami, semeni in sadjem. Te ptice so zelo koristne, saj je njihova glavna naloga uničevanje gozdnih škodljivcev.

Posebna omemba zasluži dejstvo, da je prezimovanje ptic zelo težko pridobiti hrano v hladnem obdobju, zato jim morate pomagati: samostojno graditi hranilnice za ptice ali napolniti hrano v gotovih hranilnicah, ki se verjetno nahajajo v parku v vašem mestu.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy