FoodPro Preloader

Kako narediti vzorec sežganih kril?


Rahla krila so vsestranski model, ki se lepo ujema s katero koli figuro: poudari pas, naredi boke prijetno zaobljene in ustvari silhueto v obliki peščene ure. To je preprosto narediti s svojo roko, dovolj je kupiti ustrezno tkanino, izmeriti merila, zgraditi vzorec obrobljenega krila, nato pa ga lepo odrezati in šivati. V

Rahla krila so vsestranski model, ki se lepo ujema s katero koli figuro: poudari pas, naredi boke prijetno zaobljene in ustvari silhueto v obliki peščene ure. To je preprosto narediti s svojo roko, dovolj je kupiti ustrezno tkanino, izmeriti merila, zgraditi vzorec obrobljenega krila, nato pa ga lepo odrezati in šivati. V samo nekaj urah dela bo nova obleka pripravljena!

Izbira materiala in izračun količine tkanine

Tanke, dobro draped tkanine so najprimernejše za sončno krilo, v tem primeru se material lepo ujema s sliko in se lepo sprehaja med hojo. Za poletne možnosti, chiffon, krep de chine, cambist bo dobra izbira, in za zimske možnosti - fine volne. Za elegantno krilo lahko vzamete atlas ali žamet. Če imate radi tkanine z vzorcem, je najbolje, da dajete prednost abstraktnim in simetričnim vzorcem, tako da jih boste lažje ujemali na vzorcu in bo oblečena krila lepo izgledala. Upoštevajte, da bo v tem primeru poraba tkanine večja. Bolje je zavrniti pletene materiale, ker se bo izdelek raztezal neenakomerno, zaradi česar bo rob postal ukrivljen.

Standardna širina tkanine je običajno 150 cm, z dolžino krila, ki ni večja od 60 cm, je potreben rez 165 cm in če nameravate šivati ​​daljši model, morate kupiti dvakrat več.

Merjenje in izračun

Da bi ta lep model z lastnimi rokami, morate sprejeti le dve meritvi. Če želite vzorec oblekel krilo s pasom na gumb ali gumb, morate izmeriti velikost pasu, in če želite, da bi krilo z elastičnim trakom, morate izmeriti obseg bokov. Drugi ukrep je dolžina izdelka.

Nadaljujemo z izračuni bodočega vzorca sežganega krila. R je obod pasu, izračuna se po formuli: R = 0, 32 * ST

ST - polovični pas, kar je polovica volumna. V primeru, da šivate krilo z elastičnim trakom, namesto CT uporabite sat - pol grip bokov.

Risanje in rezanje

Vzorec sežgati krilo lahko predhodno na papirju, vendar je najlažji način, da pripravi neposredno na tkanino. Material položite na ravno površino, na primer na tla ali na veliko mizo. Če je krilo kratko, je treba tkanino prepogniti na polovico vzdolž konice in pritrditi z zatiči. Iz roba materiala izmerite dolžino bodočega izdelka, nato previdno narišite polkrog, katerega dolžina je 1/2 od R. Potem izmerite drugo dolžino in povežite dve točki, ki ste ju dobili z velikim celo polkrogom.

Ker kompasov te velikosti ni, lahko uporabite majhen in dolg niz. Pritrdite prosti konec niti v središču vzorca, vežite kredo na drugi konec in nato previdno narišite enakomeren polkrog.

Na fotografiji je razkrit krilo s pasom, katerega vzorec mora biti izdelan ločeno. Če želite to narediti, narišite na tkanino trak dolžine, ki ustreza R, in 7 cm širok.Če izrežete dolgo krilo iz tkanine z vzorcem, morate skrbno ujemajo vzorec.

S škarjami odrežite tkanino vzdolž označenih črt in nadaljujte s šivanjem. Zložite spodnji rob krila, ga pomesti, nato pa ga šivate na pisalnem stroju. Šivajte širok elastični trak ali pas in zadrgo na zgornji rob. Razpokana krila so pripravljena!

Dodatne podrobnosti

Da bi izdelek izgledal bolj obsežen in zanimiv, je mogoče na pasu narediti gube. To naredite tako, da izračunano število R pomnožite s 1, 5 in zložite pregibe, preden šivate pas, jih pripnete z zatiči, jih pomete in nato previdno zašijete na stroj.

Naredite vzorec sečnjenega krila. Ni vam treba imeti posebnih šivalnih veščin ali posebnega znanja. Tudi če ste novi v šivanje poslovanja, je dovolj, da ravnajo skrbno, gladko postavitev tkanine in ne hitenja, da konča hitro. Potrpežljivost in skrbnost bosta v celoti nagrajena, zaradi česar boste imeli edinstven, lep izdelek, na katerega ste lahko ponosni!