FoodPro Preloader

Povratna dekupažo steklenice: podrobni mojstrski razred


Ena izmed najlažjih in najcenejših vrst ročnih del je decoupage. To ni presenetljivo, saj bo za prenos vaše ideje v realnost potreben ne toliko materiala, zlasti če gre za povratno dekupažo steklenice. Da bi ustvarili zanimivo, edinstveno notranjo dekoracijo, ne potrebujete ničesar: steklenico, akrilne barve, natisnjeno sliko in nekaj manjših detajlov za dekoracijo, ki so polni ljubiteljev ustvarjanja nečesa edinstvenega z lastnimi rokami. Dekorac

Ena izmed najlažjih in najcenejših vrst ročnih del je decoupage. To ni presenetljivo, saj bo za prenos vaše ideje v realnost potreben ne toliko materiala, zlasti če gre za povratno dekupažo steklenice. Da bi ustvarili zanimivo, edinstveno notranjo dekoracijo, ne potrebujete ničesar: steklenico, akrilne barve, natisnjeno sliko in nekaj manjših detajlov za dekoracijo, ki so polni ljubiteljev ustvarjanja nečesa edinstvenega z lastnimi rokami.

Dekoracija steklenice

Oglejmo si podrobnejšo fazo ustvarjalnosti - plastenka decoupage.

Kot smo že opazili, je decoupage steklenice najpogostejši način za ustvarjanje nove dekoracije doma. Večina steklenic alkoholnih pijač (šampanjec, žganje) ima zanimivo obliko, metanje takšnih rok preprosto ne raste. Ampak, da ga na polici ni tako zanimivo. Decoupage prihaja na pomoč, z njim lahko tara spremenite v pravo mojstrovino ročno izdelanega dela. S tehniko dekupiranja lahko obrtnice izdelajo novo, zanimivo vazo ali pa samo nenavaden element dekorja iz preproste steklenice.

Osnove decoupagea

Obstaja več možnosti za delo v dekoupage stilu: direktni in vzvratni. Neposredno se ustvarja zelo preprosto. Steklenica (plošča, skrinjica, vaza), predhodno prevlečena z želeno barvo, lakom itd., Izmenično lepi različne slike, ki so izrezane iz svetlih prtičkov ali odtisov, v skladu z avtorjevo idejo.

Povratna dekupaža steklenice je nekoliko bolj zanimiva in se razlikuje od prve v tem, da se risba najprej nanese na posodo, nato pa na ozadje plasti akrilnih barv. Zaradi tega se skozi steklo vidi zanimiv, svetel vzorec. In če vlijemo vodo v steklenico ali kozarec, podoba zaživi in ​​pridobi količino.

Zanimivo, kajne? Ugotovimo, kaj potrebujemo, da ustvarimo tako zanimivo dekoracijo steklenic - povratno dekupažo.

Gradivo za mojstrski razred

Za izdelavo dekorja s povratno dekupažo z oknom boste potrebovali:

 • steklenica;
 • serviete z zanimivim motivom ali tiskano sliko;
 • blazinice za aceton in bombaž;
 • lepilni trak ali električni trak;
 • akrilne barve;
 • akrilni mat lak;
 • lepilo;
 • ščetke;
 • elementi za dekoracijo.

Ampak, kaj mojstri tehniki povratne decoupage steklenice z oknom svetujejo: ustvarite izvirno, lepo dekoracijo za vašo hišo, izberite najbolj zanimive steklenice, ki so skladne z zasnovo vaše sobe. Razmislite vnaprej, kateri rezultat želite doseči. Zbirajte približno sliko iz prtičkov ali jo natisnite na navadnem tiskalniku. To pomeni, da predhodno določite sliko na steklenici, načrtujte preostanek dekorja in pripravite material.

Ravnanje s steklenico in risanje vzorcev

Torej, začnimo ustvarjati novo dekor za hišo. Začnimo naš mojstrski tečaj na povratni dekupaži steklenice iz predelave glavnega dela - samega plovila. Steklenico temeljito sperite z notranjostjo in zunaj, odstranite nalepke in nalepke, odstranite morebitna preostala lepila. Sušite steklenico, jo položite z vratom navzdol, tako da se vse kapljice izpraznijo.

Površina steklenice je treba obdelati z acetonom, da se odstranijo sledi kontaminacije in mast. To je zelo pomemben del dela: potrebno je posebno skrbno obrisati z acetonom, da se prtičke in barva tesno prilegajo in nato ne razpokajo.

Vnaprej pripravite sliko, ki jo nameravate postaviti na steklenico. Prtiček ali običajen natisnjen vzorec, ga razrežemo, odstranimo odvečne dele. Pogosto v trgovinah za iglo se prodajajo zanimive serviete s svetlimi slikami, namenjene za decoupage. Odlepite spodnjo belo plast prtička. Poskusite na sliki, nato postavite promagne z lepilom (ne varčuje ga), naslonite prtiček s sliko navznoter in uporabite gosto krtačo, da gladite vse gube in izbokline.

Da bo slika v notranjosti steklenice svetla in se ne bo izgubila ob splošnem ozadju akrilnih barv, s katerimi bo kasneje prekrita celotna steklenica, je bolje, da sliko pokrijemo z debelo plastjo bele barve. Ko se lepilo nekoliko osuši, nanesite belo barvo na celotno površino prtičkov, ne da bi štrlijo čez robove.

Dekoracija steklenice

Polovica obrata za dekavpiranje je dokončana, zato je treba ustvariti splošen videz steklenice. Če želite, da je risba v notranjosti primerna, uporabite iste akrilne barve, kot so prisotne v večini delov slike, ko okrasite steklenico.

Poleg tega je za prikaz izbranega vzorca na steklenici potrebno narediti okno. Če steklenico pokrijemo z barvo, lahko pred sliko pustite poljubno okno ali pa s trakom ali trakom očistite njegove robove. Iz segmentov naredite okno z zahtevano velikostjo.

Nato pobarvajte steklenico, ne da bi šli preko robov traku. Če se vam zdi, da plast barve ni zelo gosta, so vidne madeže in svetloba, pustite, da se nekaj časa posuši in steklenico pokrijte z drugo plastjo.

Poleg glavne barve se lahko steklenica nanese z različnimi vzorci in vzorci, primernimi za celotno sestavo in obliko prostora.

Odstranite trak, dobili boste popolnoma ravno okno. Vse, kar ostane, je okrasiti okno z okrasnimi vzorci, okvirji ali drugimi zanimivimi dekorativnimi elementi. Okrasite steklenico z različnimi nalepkami in slikami. Ne pozabite na pokrov steklenice, prav tako je zaželeno, da ga pokrijemo z barvo in preoblečemo z različnimi figurami ali loki.

Dekoracija je pripravljena. Fix barve plasti z lakom, in ko se posuši, lepilo s pištolo vse druge potrebne elemente za ustvarjanje polnopravno sestavo.

Ideje povratne decoupage

Poglejmo, katere druge ideje lahko obrtnica ponudi za decoupage. Oglejte si, kako lahko ustvarite udobno kompozicijo z oknom. Majhne hiše s cevi iz vratu steklenice izgledajo neverjetno, odlično dopolnjujejo sestave vejic kroglic, oživljajo dekor.

Toda takšne steklenice so lahko prijetno darilo ali dekoracija za hišo za novo leto. Kako prijazno izgledajo.

Če v steklenico dodamo vodo - oživijo, postane slika večja. In kaj se bo zgodilo, če boste dekodirano steklenico napolnili s svetlobo?

Tu se lahko izkaže takšna čarobna svetilka. Zdi se, da je poln čarovnije.

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker? DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis. Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi