FoodPro Preloader

Papirnati cvetovi naredite sami


Umetnost izdelave papirnega cvetja je na voljo vsem ljudem. To je razburljiva dejavnost, ki jo želijo tako odrasli kot otroci. Začenši s proizvodnjo ročnih del na kartonu, so otroci še vedno v vrtcu in se selijo k ustvarjanju cvetja v razsutem stanju. Že v starejši predšolski dobi se otroci naučijo izdelovati rože iz valovitega papirja. Prodaja

Umetnost izdelave papirnega cvetja je na voljo vsem ljudem. To je razburljiva dejavnost, ki jo želijo tako odrasli kot otroci. Začenši s proizvodnjo ročnih del na kartonu, so otroci še vedno v vrtcu in se selijo k ustvarjanju cvetja v razsutem stanju. Že v starejši predšolski dobi se otroci naučijo izdelovati rože iz valovitega papirja. Prodaja se v dolgih zvitkih, tako da se lahko obrti oblikujejo v velikih velikostih, ki urejajo prostore skupine vrtcev za počitnice.

Članek si ogleda, kako ustvariti rože iz papirja. Podatki so namenjeni šolarjem in odraslim obrtnikom, saj za izdelavo nekaterih ročnih del potrebujejo določena znanja iz papirja. Ko delate na rožah iz valovitega papirja, boste potrebovali sposobnost rokovanja s škarjami, izdelavo izrezljanih robov cvetnih listov, zvijanje mehkega in upogljivega papirja v različnih listih.

Navodila po korakih v članku vam bodo olajšala delo z nalogo. Razmislite o možnostih za izdelavo velikih cvetov za okrasitev prostorov, vzorce za izdelavo šopkov. Nekateri cvetovi iz valovitega papirja se uporabljajo za pakiranje sladkarij kot darilo ljubljeni osebi. Naučite se ustvarjati čudovite šopke s sladkarijami.

Valovita cvetja

Taki spektakularni cvetovi so sestavljeni iz treh delov. Iz obojestransko debelega barvnega papirja izrežemo tri pravokotnike enake velikosti. Za cvetlični aranžma, lahko izdelate obrti različnih velikosti, potem so številke pripravljene tudi drugače. Vsak pravokotnik je skrajšan "harmonika" na koncu lista.

Podobno delo poteka tudi na drugih dveh številkah. Nato je skrajni trak premazan z lepilom in pritrjen na prvi ukrivljeni list papirja naslednje slike. Na enak način se priključi še tretji del. Na koncu sta pritrjena prvi in ​​zadnji rob vseh delov. Izkaže se valovita cev. Postaviti ga je treba na ravno površino in raztezati, da se oblikuje krog. S svojo roko morate nežno pritisniti, da ne boste zmečkali ovinkov.

Tako, da se cvetovi iz papirja ne odprejo, jih je treba okrepiti s središči obeh strani. Kartonske kroge je najbolje zaščititi s pištolo za lepilo. Osrednje podrobnosti cvetja so lahko okrašene z bleščečimi kamenčki ali kamenčki.

Dalija s kvadratov

Če želite ustvariti tako čudovito cvetje iz papirja (slika spodaj), morate kupiti komplet samolepilnih nalepk v trgovinah za pisarniško oskrbo. Obrtniki jih uporabljajo za ustvarjanje spektakularnih puhastih dalij.

Prvič, osrednji krog je izrezan iz kartona, odvisno od načrtovane velikosti bodočega cvetja. To je osnova, na kateri bodo naknadno nameščeni zviti stožci. Glavno delo je na izdelavi sestavnih delov velikega cvetja iz papirja.

Če stožci oblike ne držijo dobro z lepilnim trakom, ga lahko dodatno izpustite z lepilnim svinčnikom. Ko so pripravljeni številni deli, lahko začnete tako, da vstavite stožce v kartonski krog, nato pa vtaknete v eno smer. Lepljenje se začne v krogu od zunaj in se v plasti premakne v središče. Vsaka naslednja vrstica je pritrjena s premikom globine enega centimetra.

Izgleda zanimivo obrt, v katerem je vsaka plast izdelana iz papirja drugačne barve. Cvet je svetel, razkošen. Kot lahko vidite, je izdelovanje takšnih rož iz papirja z lastnimi rokami (opis v koraku po korakih je na voljo v članku) preprost in traja nekaj časa.

Rože iz krogov

Papirni krogi enake velikosti sestavljajo široko paleto cvetličnih aranžmajev. Kot lahko vidite na fotografiji, je za delo potrebno ovijati kroge na pol in jih dobro poravnati. Z uporabo takšnih podrobnosti lahko iz papirja ustvarite različne rože. Preberite glavni razred spodaj v članku.

Za izdelavo okrogle rože, kot na fotografiji, boste potrebovali precej veliko ukrivljenih elementov. Prilepijo se izmenično, PVA lepilo se širi le na notranji rob polkroga. Naslednji element je priložen, potem ko je bil vstavljen v prejšnji cvetni list. Glavna stvar, poskusite oster kotiček postavljen jasno v centru. Če želite to narediti, na kartonskem krogu označite središčno točko z oznako.

Lahko postavite cvetne lističe debele ali manj. Zgoraj osrednja točka je prekrita s prekrivnim dekorjem. Lahko je lepa prodnata ali svetla tipka, velika kroglica ali preprost kartonski krog, okrašen z iskricami ali okraski.

Na fotografiji lahko razmislite o drugi različici izdelave cvetja iz istih krogov. Združite cvetne liste zelenih krogov, ki so prepognjeni ali v kotu. Pri lepljenju se cvetni listi med seboj enakomerno položijo. Možno je narediti cvet iz krogov enake velikosti, zanimivo pa se izkaže iz različnih elementov velikosti. V tem primeru so elementi razvrščeni po padajoči velikosti.

Rože iz papirja: mojstrski razred src

Lahko naredite lepe obrti ne samo iz krogov, ampak tudi iz oblik v obliki srca. Ti cvetni listi imajo osrednjo zarezo, zaradi katere je izdelek bolj podoben pravemu cvetju. Če želite izrezati iste elemente, da naredite cvet, morate narisati vzorec. Nato obrežite okrog konture s preprostim svinčnikom in prenesite sliko na obojestranski barvni papir. Pri rezanju cvetnih listov lahko list večkrat preklopite in hkrati dobite več elementov hkrati. Torej, čas za pripravo podrobnosti za ustvarjanje cvet bo trajalo veliko manj.

Kot je razvidno iz predstavljene fotografije, so cvetni listi postavljeni v upognjeno različico, ki se povezuje v osrednji točki. Poleg cvetov so vejice, ki so sestavljene iz listov, ustvarjenih iz srca, prepognjenega na pol.

Sredina cvetja ni prilepljena, kot v prejšnji različici, ker se na ta način cvetni listi ne bodo mogli odpreti, ker morajo biti voluminozni.

Mehke kroglice

Ustvarjanje takega "puhasto" je izdelano iz valovitega papirja. Cvetovi so narejeni iz več plasti naenkrat, tako da je plovilo enako voluminozno kot na fotografiji. Bolje je uporabiti od 6 do 10 kosov. Pravokotniki se režejo, katerih dolžina je enaka širini cvetja. Zložene plošče "harmonika" in vse zavoje so skrbno poravnane. Robovi upognjenega traku so odrezani z ostrimi škarjami v polkrogu.

Nato se slepa prepogne na polovico, da se pravilno določi središče plovila. Močna najlonska nit poveže vse plasti papirja in poveže močan vozel. Nato začnite rahlo poravnati vse plasti in izmenično dvignite papir.

Na enak način lahko ustvarite večplasten cvet iz valovitega papirja različnih barv. Lepo razporedite liste po vrstnem redu nasičenosti barv, na primer, grimizne, temno rožnate, rožnate, bledo rožnate in bele na sredini.

Takšne volumetrične rože je mogoče urediti iz valovitega papirja na palicah, zavitih z zelenim papirjem. Druga možnost za postavitev obrti je lepljenje na kartonski krog in oblikovanje stenske plošče iz več barv različnih velikosti. Izgleda zanimive ogromne cvetlice, ko okrasite poroki ali dvorano za obletnico.

Predloge

Papirne rože, ki jih lahko naredite sami, je enostavno izdelati z uporabo razpoložljivih predlog. Narišite jih samostojno ali pa uporabite vzorce, ki so predstavljeni na internetu. Ena izmed priljubljenih predlog se nahaja na spodnji fotografiji. Cvet je izdelan iz obojestranskega barvnega papirja vzdolž kontur. Kot je razvidno iz vzorca, je vsak element manjši od prejšnjega.

Po razrezu delov se cvet zalepi na karton, kot sledi:

  • Najprej se prilepi največji cvet.
  • Potem je pritrjen drugi največji element, lepilo se nanaša samo na središče. Robovi morajo biti prosti.
  • Treba je upoštevati, da so cvetni listi razporejeni v vzorcu šahovnice, ne smejo se prekrivati.
  • Nadaljnje podobno delo je opravljeno tudi pri priključitvi preostalih dveh delov. Možno je, da pompa obrti nariše in reže več elementov.
  • Center je urejen na zahtevo poveljnika. Uporabite lahko papir iste barve in lahko naredite osrednji del kontrastnega odtenka.

Vrste vzorcev

Barvne predloge za rezanje papirja lahko upodobijo cele plasti cvetov različnih oblik ali ločeno oblikovane cvetne liste. Lahko imajo koničasto ali zaobljeno obliko, konci vsakega cvetnega lista pa so v skladu z naravno konfiguracijo elementov. Za nagelj je potrebno na vsaki podrobnosti narediti trikotne kose, za rožo, nasprotno, zaokrožiti robove, za krizantemo pa narisati podolgovate vzorce.

Rezani cvetni listi se prilepijo okoli središča vrste sončnih žarkov. Na sredini so lahko nameščeni drug ob drugem, lahko pa pustite tudi majhno luknjo, ki se nato napolni z izdelanim osrednjim delom rože.

Velika vrtnica iz posameznih listov

Najljubše ženske papirnate rože (navodila po korakih vam bodo pomagale, da jih naredite samega sebe) so zbrane iz ločeno cvetnih listov. Oblike vzorcev spominjajo na kapljico. Po eni strani (zunanji) so listi vlečeni okrogli, drugi pa koničast kotiček, v katerem je odrezan skrajni del.

Glede na velikost cvetja je načrtovano število plasti obrti. Ker je vrtnica precej bujna cvetlica, morate imeti ločene elemente blizu enega od drugega, da bi dosegli jedro, morate priložiti veliko podrobnosti.

Prvi zunanji sloj predstavljajo največji cvetni listi, ki so prilepljeni na manjši krog kartona. To je storjeno tako, da ne pazi na robove obrti. Barva je ustrezna. Če ni možnosti, da poberem kartona takšne sence, potem ni pomembno, lahko vedno preprosto prilepite čez krog z barvnim papirjem.

Vsaka naslednja plast je sestavljena iz manjših cvetnih listov, ki se nahajajo s premikom na sredino prejšnjega. Bližina je na drug način. Izrežemo tanek trak papirja, na eni strani pa na majhne "rezance". Nato se s ploskim delom obdelovanec zvije okoli zobotrebca, rob pa se nalepi s PVA. Nato se na končni del zlije lepilo, po katerem srednji del pritisnemo v središče rože.

Barvni spikeli

Bulk origami papir rože so izdelani iz več barv. Potrebno je razrezati veliko slepih lističev, tako da so kolčki dolgi. Pritrjeni so na zavito palico zelenega papirja. Uporabite list A-4 in začnite zavijati od vogala. Tako bo steblo daljše od običajnega. Rob je pritrjen na PVA. Če želite razumeti, katere dele morate rezati, kako jih pritrditi, si oglejte spodnji videoposnetek.

Po izdelavi takšnega šopeka ga lahko zavijemo v valovitega papirja, zvezamo z lepim lokom in ga vstavimo v vazo. Takšne obrti bodo ustvarjale občutek na vsaki razstavi v šoli.

Šopek vijol

Z izdelavo enodelnih elementov iz šablon iz štirih cvetnih listov modre in bele barve lahko začnete izdelovati volumetrični šopek vijolic. Vendar pa morate najprej sestaviti podnožje iz trakov, da pritrdite elemente. Naredite ga iz modro obarvanega papirja in se prepričajte, da ste vzeli debele liste, ki ne bodo padli pod težo več cvetov. Na sliki zaporedja izvedbe dela po korakih lahko vidite, kako je treba trakove povezati.

Cvetovi se zbirajo ločeno od treh elementov: modrega kvadra, belega cveta in majhnega središča. Na tem vzorcu so bili uporabljeni kupljeni deli, vendar jih je mogoče popolnoma zamenjati z majhno modro cvetlico. Predhodno delo bo trajalo veliko časa, vendar obrt izgleda izvirno, zato morate poskusiti in presenetiti svoje ljubljene s tako mojstrovino ročnega dela. Ko je podlaga lepljena, je potrebno le dva zelena lista. Lahko preprosto postavite tak članek na polico ali mizo in občudujete.

Sončnice z notranjostjo presenečenja

V zadnjem času je postalo modno dati šopke cvetja z bonboni v kali. Obstajajo podjetja, ki po meri oblikovati takšna darila v obliki košar ali preprostih šopkov. Za tako delo je potrebno veliko denarja. Bralcu bomo predstavili, kako lahko sami ustvarjate papirnate rože s sladkarijami. Sladice običajno izberejo sferično obliko, saj se bolj naravno prilegajo v kali, nekateri obrtniki pa vzamejo palice in celo sladkarije.

Ampak za darilo šefu ali učitelju na maturantskem plesu je malo verjetno, da bi kdo pomislil na izdelavo šopek s sladkarijami, zato se vrnimo k standardni različici sladkih kroglic v ovoj. Lažje je delati s sladkarijami, v katerih je ovoj vezan "rep". To je za njega pritrjena cvet. Če imate sladkarije, ovite v folijo, potem uporabite preprost način oblikovanja "repa". Morate kupiti tanko črno mrežo in, rezanje kvadratnih kosov od njega, samo roll žogo v to. Dolgi vogali vezani z navojem.

Razmislite o izbiri barv iz valovitega papirja. To so sončnice, zbrane iz rezanih konic. Dve vrsti treh razporejenih v zaporedju zadostujeta. Najprej, sladkarije se zavijejo v mrežo (izgledajo kot sončnična semena) ali v prozornem filmu. Potem, iz rezanih trakov iz zelenega in rumenega papirja, je jedro cvetja izdelano z rezanjem enega robnika "rezanci". Nadalje so na dnu valja nameščeni izmenično krili. Na hrbtni strani je debel sveženj papirja vezan z nitjo za vzdržljivost in okrašen z zelenim krep papirjem.

Kot lahko vidite, je enostavno ustvariti rože iz različnih vrst papirja, dovolj je, da uporabite navodila avtorja članka in izberete tisto, ki vam je všeč. Lahko poskusite vse načine na pole, celo časopis. Po nekaj treningih lahko z lahkoto naredite čudovit cvet z najbolj dragim materialom.

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker?  DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis.  Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi