FoodPro Preloader

Popoln šiv za vzmetnice


Želja vsakega pletilja - da bi vaš izdelek tako visoke kakovosti, da se ne razlikuje od tovarne. Vse je pomembno: ploske zanke, risanje brez napak, obdelava robov, popolno prileganje. In seveda, kakovostne podrobnosti povezave. Kako doseči, da je šiv ohranil svojo obliko in je bil istočasno elastičen? Najp

Želja vsakega pletilja - da bi vaš izdelek tako visoke kakovosti, da se ne razlikuje od tovarne. Vse je pomembno: ploske zanke, risanje brez napak, obdelava robov, popolno prileganje. In seveda, kakovostne podrobnosti povezave. Kako doseči, da je šiv ohranil svojo obliko in je bil istočasno elastičen? Najpogosteje uporabljen način povezovanja je šivalni material.

Potrebni materiali

Obstajajo posebne igle za volno: debela palica s topim koncem, ki se zlahka zdrsne med zanke, ne da bi poškodovala nit.

Preja za šivanje se običajno vzame enako kot tista, iz katere je izdelana. Vendar pa obstajajo izjeme: izdelek je pleten iz niti z dolgim ​​kupom ali je preja neenakomerna. V takih primerih je bolje izbrati drugo prejo, ki se ujema z barvo. Izbrati morate tudi tanjšo nit, če je tkanina pletena iz debele preje - šiv bo gladka in neopazna.

Tehnični šiv na vzmetnicah

Da bi dobili popolno spojko, morate med procesom parjenja skrbeti za enake robne zanke:

 • Na koncu vrstice, pletene z obrazno ali žametno zanko, in na začetku vrstice odstranite kot žuborenje (nit pred delom) ali obraz (nit pri delu). S to metodo en rob ustreza dvema vrsticama.
 • V sprednjih vrstah na začetku in koncu vezanja obraznih zank in v zadnjih vrstah - žuborenje. Ena vrstica - en rob.

V vsakem primeru robne zanke nikoli ne sodelujejo pri vzorcu in kosih (dodatkih). Če nameravate šivati ​​dele z glavno nitjo, da ne boste skrili vozla, lahko pustite prosti konec več, kot je potrebno pri zanki, lahko pa tudi šivate:

 1. Podrobnosti so zložene obrnjene navzgor.
 2. Prvi šiv lahko naredimo od znotraj navzven, kar ustvarja nekakšno palico.
 3. Nato je navoj prikazan na sprednji strani pod žico med robno zanko in ob njej.
 4. Drugi šiv zajema eno odprtino ustreznega roba na drug del, tako da je frekvenca šivanja enaka eni vrsti. Da je šiv bolj elastičen, ga lahko oprijemate z dvema robovoma, ki sta nasproti na različnih delih.
 5. Delovni navoj se ne sme zategniti, po šivanju pa 3-4 cm, priključen del nežno potegnite: nit bo enakomerno razporejena po celotnem segmentu.

S takšno povezavo, robovi ugrezati navzven, ki tvorijo čeden pletenico.

Povezovanje pletenih delov

Pri pletenju šivalnega vložka - glavni vrsti priključnih delov se uporablja v večini primerov. Posebnost šiva je zamik zanke za eno vrstico, kar je treba upoštevati v nekaterih primerih:

 1. Povezava navpičnih šivov - na strani in na rokavu. Pri šivanju delov, ki so povezani s sprednjo površino, je šiv neopazen. Položaj z zlatastim satenom je drugačen: tu je jasno viden premik zank, vrstice ležijo zobje drug proti drugemu. To je nekritično, toda če želite absolutno simetrijo, morate zgrabiti robna platišča ne nasprotno, temveč premakniti eno vrstico (polovični rob).

 2. Ramenski in stranski šivi s križanjem. Šiv je debel in manj elastičen, kar je pri plečah zelo dobro. Zanke so povezane tako, da so pletene zanke na napačni strani.
 3. Pritrditev rokavov in trakov na izdelek. Uporablja se, če je pomembno, da je začetek dela natisnjen na napere. Šivalni algoritem je enak kot pri tipkanju čez rob: dve zanki ustrezata trima zankama. Tečaje rokavov ali lamel se lahko povežejo z izdelkom tako, da jih odstranite iz igel za pletenje: šiv je natančnejši.

Povezovanje kvačkanih delov

Kvačkana tkanina je bolj gosta, zato mora biti povezava delov takšna, da na napačni strani ne nastane dodatno zgoščevanje. Vzmetnice v kvačkanje se imenujejo tudi docking knitwear. Opravi jo glavna nit ali bolj tanko: glavno nit lahko odvijete in odcepite njen del. Na ta način so povezani vertikalni in horizontalni šivi:

 • Pri navpični povezavi se delo opravi na sprednji strani. Nit se vstavi v dno prvega robnega stebra in nato v isti stolpec na drugem delu. Vsi stebri so enakomerno povezani, podobno kot šivanje na vzmetnicah na pleteninah. Nit se potegne vsakih 3-4 šivov.

 • Horizontalni šivi so prav tako spredaj. Za povezavo delov, se osnove stebrov ujamejo tako, da se jeziček zavrti na napačno stran.

Priprava izdelka za montažo

Pred šivanjem je treba pripraviti podatke o izdelku, ne glede na to, ali so pleteni ali kvačkani. Priporočljivo je, da se šiv za žimnico izvaja na ravnem platnu, ki se ne zvija navznoter. V ta namen morajo biti pripadajoči delci izpostavljeni mokri toplotni obdelavi: pare skozi likanje ali pranje. Pri uporabi likalnika je zelo pomembno, da se rahlo dotaknete površine likalnega stroja - preja bo še vedno absorbirala vlago, tako da bodo vse zanke sploščene.

Po tem se deli vbrizgajo po vzorcu in pustijo, da se popolnoma posušijo. Zelo primerno je uporabiti poseben preprogo za tetoviranje - možno je prenesti obrise vzorca s kredo in jih razširiti po pletenih delcih.

Kako kravato preprosto kvačkati šal? Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami. Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami. Obrti za novo leto