FoodPro Preloader

Šivanje v tapiseriji - Skrivnosti slikanja s niti


Prefinjena umetnost, ki ne zapusti glave ljudi, ni prvo tisočletje, vezenje tapiserij spremeni hiše in pisarne, organsko se prilegajo vsakemu slogu notranjosti. Tisti, ki so kdajkoli videli končno sliko, vezeno v tej tehniki, ne bodo nikoli pozabili občutka slikanja z nitmi na tkanini. Tapiserija in polkrist . Po

Prefinjena umetnost, ki ne zapusti glave ljudi, ni prvo tisočletje, vezenje tapiserij spremeni hiše in pisarne, organsko se prilegajo vsakemu slogu notranjosti. Tisti, ki so kdajkoli videli končno sliko, vezeno v tej tehniki, ne bodo nikoli pozabili občutka slikanja z nitmi na tkanini.

Tapiserija in polkrist .

Po mnenju amaterja vezenje vezenin ni nič zapleteno, saj se razlikuje od navzkrižnega šivanja s samo enim šivom v določeni smeri. Ampak ni. Tehnika izvedbe polkrosa pomeni naslednji vzorec: platno ali kletka za vezenje se seka od sprednje strani diagonalno od leve proti desni in od znotraj navzven - od zgornjega desnega v spodnjem desnem kotu.

V nasprotju s polovičnim križem, tapiserija šiv omogoča uporabo dveh celic naenkrat za en šiv. Za šivanje enega šiva s tehniko tapiserije je potrebno iglo pripeljati na sprednjo stran iz zgornjega desnega kota in jo vstaviti na napačno stran v spodnjem levem kotu. Naslednji šiv je izdelan z uporabo odprtine iz notranjosti niti v zgornji desni kot naslednje celice. To je sodobna različica izvedbe, ki se v priročnikih za vezenje imenuje » platneni šiv « ali poševno tapiserija .

Vrste tapiserij .

Če se vezenka le spozna z umetnostjo tapiserije, potem mora paziti na gotove komplete za vezenje. V njih je navodilo priloženo shemi, platno in niti, kjer je podrobno opisan uporabljeni tapetni šiv. Tehnika njene izvedbe je lahko drugačna: uporablja se kot zgoraj opisani »platneni šiv«, kot tudi drugi, ki so predstavljeni v učbenikih za obrt.

Predlagane osnove o osnovnih tehnikah vezenja tapiserije opisujejo še 3 vrste šivov: direktna tapiserija, podolgovata in romunska.

Ravni tapiserijski šiv . Tehnika njenega izvajanja je preprosta: igla se izvleče iz zgornjega dela kletke na sprednjo stran in vstavi na napačno stran v spodnjem delu kletke. Ena kvadrat platna ne zapolnjuje enega, ampak dva hkrati. Hkrati pa prvi šiv presega drugi v višini natančno za polovico, drugi pa "zajema" polovico višine spodnje kletke. Tak šiv ustvarja občutek tridimenzionalne slike.

Podolgovati tapiserijski šiv . V nasprotju z »ravnim«, ko veziva »podolgovati« šiv, zavzema ne eno, ampak samo dve celici v višino. Pri uporabi takega šiva tapiserije zapolni veliko površino tkanine. Poleg tega je na nekaterih slikah priporočljivo združiti ravne in podolgovate tapiserije, da se ustvari slikarski učinek.

Romunski tapiserij : različno »platno«, v katerem se pred določenim številom šivov skozi določeno število celic potegne vodoravna črta z nitko, ki bo šivala fragment. V nadaljevanju so uporabljeni šivovi »platno«.

Tapestry stitch - ustvarite lepo.

Standardna uporaba tapiserija je običajno povezana z vezenjem slik in ikon. Ta smer je še posebej priljubljena med mojstri igel in niti. S tapiserskim šivom so kopije slik znanih umetnikov (romunske in bolgarske tapiserije zelo priljubljene med vezeninami) in ustvarjene so njihove lastne stvaritve.

Toda tapiserija se lahko uporablja za druge namene. Pri ustvarjanju novih vrst umetnosti in obrti je tehnika izdelave tapiserij široko uveljavljena, na primer pri vezenju preprog. Res je, da je vredno narediti pridržek, da se pri tej vrsti ročno izdelanega tapetniškega šiva uporablja le kot pomožni element.

Tehnike tapiserije se pogosto uporabljajo tudi v evropskih oblikah uporabne umetnosti, na primer: v Richelieu, florentinskem vezenju in Bargello, ki združuje florentinsko in madžarsko šolo. Te vrste tapiserij uporabljajo šiv zaradi povečane odpornosti proti obrabi. To je posledica dejstva, da so zadnje tri vrste igel odlične za izdelavo notranjih predmetov - okrasne blazine, odtisi na stoli, prevleke za sedeže na foteljih in zofe.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy