FoodPro Preloader

Pletilni stroji "Severyanka": opis in možni vzorci


Videz pletenin je odprl nov trend v modi, ki je prizadel tako nosljiva oblačila kot vrhnjo obleko. Nekaj ​​tistih, ki ljubijo to mehko, raztegljivo tkanino, vedo, da najstarejše najdbe pletenin segajo v 3. - 1. stoletje pr. Danes v garderobi vsakega človeka obstajajo stvari, zašite iz pletenin. Da ne

Videz pletenin je odprl nov trend v modi, ki je prizadel tako nosljiva oblačila kot vrhnjo obleko. Nekaj ​​tistih, ki ljubijo to mehko, raztegljivo tkanino, vedo, da najstarejše najdbe pletenin segajo v 3. - 1. stoletje pr. Danes v garderobi vsakega človeka obstajajo stvari, zašite iz pletenin. Da ne bi bili odvisni od trgovin in modnih oblikovalcev, lahko kupite pletilne stroje "Severyanka" in ustvarite svoje izdelke po vašem okusu.

Izbira preje

Najboljše možnosti za delo na pletilnem stroju so bombaž, volna, mešanica volne ali sintetična preja.

Kaj je priročno je sposobnost, da pletenje na pletilni stroj "Severyanka" z novimi in starimi niti. Dovolj je, da raztopimo proizvod, ki je dolgčas, predelamo prejo in ustvarimo novo modno mojstrovino.

Pri izbiri preje, je pomembno, da bodite pozorni na takšne kazalnike, kot so moč, enakomernost v debelini in število zavojev na določeni dolžini. Lahko samostojno izboljša učinkovitost preje, ki se najpogosteje uporablja za paro, v kateri se skeeni hranijo v vroči vodi.

Priprava preje

Da bi zmanjšali trenje niti pri pletenju, lahko sprožite parafiranje, dovolj je vzeti klekljavo, na kateri se preja navije, dobro očistiti s parafinom ali pa jo preiti skozi dva kosa te snovi med previjanjem, medtem ko ju držite v rokah. Ta metoda je primerna za mešanice bombaža, volne in volne.

Če uporabite prejo iz razsutega izdelka, jo morate temeljito oprati v milni raztopini z malo dodanega amoniaka, nato pa temeljito sprati s toplo vodo in posušiti.

Tako, da pletilni stroji "Severyanka" deluje učinkovito, lahko pare preje, za katere so tuljave dajo v cedilo in dal v vodni kopeli za 30 - 60 minut, nato skrbno posuši.

Pletilni stroj

Glavni elementi za ročno pletilni stroj so igle, dekker in platina, ki skupaj tvorijo iglične izdelke. V prisotnosti teh elementov pletilni stroj "Severyanka" (povratna informacija uporabnika potrjuje) omogoča njihovo preureditev, ne da bi to vplivalo na kakovost pletenine.

Ta stroj ima reed igle, v katerih poseben jeziček zapre kavelj pri obračanju osi, ko se iz nje odstrani naslednja zanka. Razpoložljiva skleda prispeva k tesnemu stiku jezika s kavljem med spuščanjem zanke.

Platinum je z odtisnjenimi deli, katerih robovi podpirajo iglo pri ustvarjanju novega tečaja.

Voziček se nanaša na element za pletenje, ki vključuje zagozde, pritrjene na blokirni sistem. Ko se voziček premika vzdolž igelnega droga, zagozde premaknejo igle in naenkrat ustvarijo eno vrsto zanka.

Ko se oblikujejo nove zanke, se igle dvignejo na jezik, ki zagotavlja končno stopnjo dela, pri kateri zanka drsi po igli in pade za jezik. Po tem se igle vrnejo v prvotno stanje.

Pletilni stroj za iglo

Ročno pletilni stroj "Severyanka" ima petrobne igle. Igla je razdeljena na 168 žlebov, znotraj katerih so nameščeni jekleni utori, igle se gibljejo vzdolž njih.

Dve posebni tirnici, pritrjeni na igelno posteljo, sta ne le drsnik vozička, temveč tudi element za pritrditev na stojalo. Stojalo je izdelano iz jeklene pločevine in ima palico z vzmetmi iz platine. Pletilni stroji "Severyanka" so opremljeni vzdolž platine s posebnim ščitom z diski z gumijastim tesnilom. Diski se uporabljajo na začetku postopka pri pritrjevanju navojev.

Iglični drog skupaj s tirnicami je pritrjen z vijaki in maticami na stojalo, pri tem pa ohranja premik blokov in tirnic glede na to. To omogoča, da igle prosto prehajajo.

Popravilo pletilni stroji "Severyanka", kot je zamenjava igel, se izvaja neodvisno v skladu z navodili. Večjo škodo bi morali odpraviti strokovnjaki v servisnih delavnicah za gospodinjske aparate.

Zamenjava igle

"Severyanka" - pletilni stroj, navodilo, ki ponuja preproste korake za zamenjavo zlomljene igle:

  • najprej odvijte vijake zgornje tirnice v bližini igle;
  • dvignite oslabljeno tirnico in odstranite zlomljeno iglo;
  • vstavite novo iglo, privijte vijake in preverite, kako se drsnik pomika po tirnici;
  • Po preverjanju kakovosti drsnega vozička, morate tesno priviti vijake.

Pri opravljanju tega dela je treba zagotoviti, da vse igle ne delujejo.

Namestitev pletilnega stroja

Pletilni stroji "Severyanka" imajo visoko natančnost nalog, če so vsa pravila uporabe in vzdrževanja.

Pri nakupu novega pletilnega stroja ga je treba temeljito obrisati z mehko krpo iz zaščitne masti. Nato s tanko mehko krtačo podmažite vse osnovne elemente stroja s strojnim oljem. To je treba storiti z novimi in rabljenimi vozili. Pomembno je, da kerozin, olje ali bencin ne padejo na plastične dele.

Po pripravljalnih delih je pletilni stroj "Severyanka" (ocene kupcev označen s tem) s pomočjo sponk na stojalu enostavno pritrjen na rob mize. Igle je treba namestiti v nerabljen položaj in šele nato namestiti nosilec.

Voziček se vstavi v tirnice in preveri, da se lahko drsi. Po tem preverite, da se krtače ne dotikajo platine, števec zanke pa je pod zahtevanim kotom. Vsa podrobna navodila so v navodilih za stroj.

Preden začnete pletenje, morate nastaviti potrebno število igel v delovnem položaju. Da bi olajšali izračun, je na stroju "Severyanka" vsak 10. platina obarvana črno. V tem primeru bi morale vse igle, ki niso zahtevane, ležati na spodnji tirnici.

Ko se voziček premika z desne proti levi, se igle nastavi v delovni položaj, nato pa se nastavi nastavitev gostote zank. Dolžina zank je odvisna izključno od debeline navoja.

Metode pletenja

Obstaja poskusna vrsta pletenja, v kateri sta gostota in dolžina zanke, in glavna, nastavljeni z uporabo odprtih zank.

Da bi dobili odprt rob, morate namestiti prevoz na levi, pritrdite konico niti za levo podložko ščita, izdelano iz gume. Desna roka na jezikih igel, pripravljenih za delo, se potegne navoj, koša pa se prevede na desno. Potem morate storiti enako z levo roko in premakniti nosilec na levo. Pomembno je, da se navoj vedno navije z izlivom platine, ki se nahaja za zadnjo delovno iglo.

Glavni se šteje za pletenje izdelkov z uporabo zaprte zanke. V ta namen pritrdite konico navoja na podložko, vendar je ne vlecite, obrnite jo desno na levo okrog glave delovnih igel in jo potisnite v levo. V tem primeru zanke gredo pod jezičke igel.

Nato z levo roko zaženite nit za prvo delovno platino in jo držite na odprtih zavihkih, nato pa premaknite nosilec na desno. Navoj je vedno položen na premik vozička, tako da se ne zlomi. Voziček mora biti vedno do konca, sicer se lahko igle in utori zlomijo.

Pletenje tkanin z vzorci

Da bi dobili ne samo gladko pletenine, ampak tudi vzorce na pletilni stroj "Severyanka", morate dodati, da delovanje tehnike ročno. V tem primeru lahko ustvarite nešteto vzorcev za vsak okus.

S pomočjo ročnih operacij lahko ustvarite nepopolno pletenino, v kateri vezava ne tvori več zankastih stebrov. To naredite tako, da preprosto izklopite igle iz delovnega stanja, kar vam omogoča, da ustvarite kakršnekoli risbe.

Z ročnimi operacijami lahko ustvarite pletenine z neenakimi in poševnimi zankami.

Možnosti pletilnega stroja

Pletilni stroj "Severyanka" je lahko izdelan kot pletenina z njegovo nadaljnjo uporabo in končni izdelki: nogavice, rokavice, palčniki, krila, puloverji in še veliko več.

Osnovni modeli so navedeni v priročniku, vendar lahko prilagodite zmožnosti stroja za sodobne in trendovske modele vseh zahtevnosti.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci