FoodPro Preloader

Kako združiti kvačkane motive v eno celoto?


Pri izdelavi in ​​montaži izdelkov, ki so sestavljeni iz babičinih trgov, tako priljubljenih pri številnih šivankah, se pogosto postavlja vprašanje: "Kako povezati kvačkane motive?" Pravzaprav je bilo izumljenih veliko različnih načinov pripenjanja takšnih elementov na trdno platno, v tem članku pa bomo razpravljali o nekaterih najbolj priljubljenih. Zlasti bomo

Pri izdelavi in ​​montaži izdelkov, ki so sestavljeni iz babičinih trgov, tako priljubljenih pri številnih šivankah, se pogosto postavlja vprašanje: "Kako povezati kvačkane motive?"

Pravzaprav je bilo izumljenih veliko različnih načinov pripenjanja takšnih elementov na trdno platno, v tem članku pa bomo razpravljali o nekaterih najbolj priljubljenih. Zlasti bomo pogledali, kako so motivi povezani s povezovalnimi stebri, dvojnimi kvačkami in pikotom. Poznavanje vsaj nekaterih načinov vezave posameznih elementov je koristno za vsakega gospodarja.

Kvačkani motivi: dva osnovna pravila

Izbira specifičnega načina pritrjevanja posameznih pletilnih elementov je neposredno odvisna od funkcionalnega namena čipkastega platna, od želenega videza izdelka in seveda od oblike samega motiva. Kvadrati, trikotniki, šesterokotniki ali krogi so lahko povezani na različne načine, pogosto pa je način povezave odvisen od domišljije mojstra. Ne glede na to, kateri način pritrditve je izbran, vedno deluje naslednje pravilo: v večini primerov se povezava motivov odvija na sprednji strani platna. Vezava delov od znotraj se po potrebi redko uporablja, da bi dosegli poseben dekorativni učinek. Drugo pravilo dela pravi: vsaka povezava mora biti simetrična. Izdelek bo lep in urejen le, če so vsi njegovi deli pritrjeni z enako napetostjo zank po celotnem platnu.

Načini povezovanja kvačkanih motivov. Kako izbrati pravega?

Pri izbiri načina pritrditve delov izdelka mora vodja upoštevati več načel. Praviloma, če je potrebna gosta montaža, so motivi bodisi povezani ali povezani z enojnimi kvačkami, ki so pletene v zadnje vrste dveh motivov. Te metode spajanja delov so odlične za izdelavo odej, odej in preprog.

Če je, nasprotno, potrebno narediti zračno, čipkasto platno, je treba kombinacijo kvačkanih motivov izdelati v stolpcih z enim ali več kvačkami. Takšni načini pritrjevanja omogočajo, da ne le, da je zelo lepa platno platna, ampak tudi za preprečevanje morebitnih deformacij izdelka med nadaljnjim delovanjem. Motivi, ki niso namenjeni za sestavljanje v enodelno tkanino, so pogosto povezani z vezanjem lokov iz picot ali zračnih zank.

Vezava motivov, ki povezujejo palice in verige zračnih zank

Za povezavo teh elementov je bilo razvitih več tehnik, vključno z vezavo s povezovalnimi stebri, cik-cak trakovi ali „mrežastimi“ trakovi. Prva metoda se uporablja pri izdelavi posteljnih pregrinjal ali odej. Omogoča prejemanje močne tkanine, ki ne bo deformirana in raztegnjena. Kako povezati kvačkane motive? Kvadrati z ravnimi stranicami navzven navzdol z napačno stranjo, kavelj se vstavi za polovico zanke zadnje vrste in kup stebrov je izdelan brez kvačkanja (čl. B / n) ali pol zank.

Rezultat je konveksna reliefna pot umetnosti. b / n, ki služi ne samo kot priloga, ampak tudi za dekoriranje izdelka. Druga metoda se uporablja za dodajanje lepote in lahkotnosti platnu. Pri povezovanju motivov se uporabljajo verige zračnih zank. Iz njih se oblikujejo cik-cakali ali mrežice. Evo, kako povezati motive, kvačkane: podrobnosti so prikazane na majhni razdalji drug od drugega in so pritrjene z zatiči ali iglami na vzorec. Nato se na eno izmed motivov poveže nit z enim kvačkanjem in izvede se več zračnih zank (od 3 do 5). Nato je ta veriga pritrjena na drug motiv s povezovalnim stebrom. Pogosto se na tak način povežejo detajli platnenih površin, bolero, sundresses, šali.

Vezne podrobnosti na vrhovih dvojnih kvačk, kot tudi za nasvete "pico"

Kvadrati "babice" ali kateri koli drugi elementi, katerih robovi so vezani s pomočjo "pica", se lahko pritrdijo z uporabo konic. Kako na ta način povezati kvačkane motive? Najprej se izvede ena zračna zanka, nato pa se deli povežejo z vezavo povezovalne zanke od središča picot elementa drugega motiva. Nato se izvede še en IP in se pritrdi s povezovalno zanko v zadnjem stolpcu. Povezavo kvadratnih motivov, kvačkanih, lahko naredimo na vrhovih kvačk. Kako se to naredi? Kavelj se vstavi pred stičišče, zapre delovno zanko in potegne. Nato se v naslednjo vezno točko vstavi »delovno orodje« in vezava eno pleteno kvačkanje: vstavi se nakid, v zanko se vstavi kavelj, delovni nit se zgrabi in izvleče. Nato spet naredite zaseg nit in pletene vse zanke za nakida. Potem spet zaseči nit in pletene vse preostale zanke. Nato vnesite delovno orodje v naslednjo točko in naredite naslednjo dvojno kvačkanje.

Sestavljeni motivi med proizvodom

Ta metoda pritrditve delov omogoča, da dobite še lep šivi. Odličen je za sestavljanje šesterokotnih mrež. Kako narediti takšno povezavo posameznih kvačkanih motivov? Najprej zapustimo v zadnji vrsti strani prvega motiva, ki niso primerljive. Nato povežemo dva dela v vogalih: zamenjamo centralno zračno zanko loka s povezovalnim stebrom. Po tem, smo pletene prvi kvačkanje v drugi motiv. Nato z zanke spustite zanko. Delovno orodje (v smeri od obraza navznoter) predstavimo pod dvema stenama zanke prvega motiva. Vzemimo in raztegnemo odstranjeno zanko. Pletene kvačkanje post, ponovno zanko zanke od kavelj.

V naslednjem stolpcu vnesite delovno orodje in vzemite zanko. Po analogiji izvedemo kombinacijo dveh motivov do konca. Kot rezultat, dobite čeden zviti šiv.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy