FoodPro Preloader

Bolero: pletenje


Bolero je elegantna garderoba. Izdelek ima največjo vrednost, če je pleten ali kvačkan. Ni težko samostojno povezati edinstven, lep model boleroja. Pletenje lahko obvladuje vsakogar. Danes, pletenje postaja priljubljen in fascinanten hobi za mnoge. Na internetu, lahko hitro poberem najbolj raznoliko pletenje bolero za začetnike, kot tudi za bolj izkušene pletilje. Bole

Bolero je elegantna garderoba. Izdelek ima največjo vrednost, če je pleten ali kvačkan. Ni težko samostojno povezati edinstven, lep model boleroja. Pletenje lahko obvladuje vsakogar.

Danes, pletenje postaja priljubljen in fascinanten hobi za mnoge. Na internetu, lahko hitro poberem najbolj raznoliko pletenje bolero za začetnike, kot tudi za bolj izkušene pletilje. Bolero je precej raznolik tako po obliki kot po gostoti, v strukturi in kompleksnosti vzorca. Nosi se ne le poleti, ampak tudi v hladnejši sezoni. Pleteni bolero je lahko okrašen z umetnim ali naravnim krznom, ki mu daje veliko vrednost. Takšni modeli ne izstopajo iz mode in so v stalnem povpraševanju. Vsak od fashionistas z veseljem bo dobil ročno izdelan bolero, pletenje ni težko z določeno potrpljenje. Toda drugi takšni bolero ne bo nikogar razen tebe.

Za začetek pletenja je potrebno določiti model. To je enostavno najti pletenje bolero z igle za pletenje z opisom v posebnih revijah. Ločeno pa je treba povedati, da mora biti bolero pletenje za začetnike izbrano bolj preprosto in ne zelo naporno. Izberete lahko modele, ki se prilegajo v eno platno, zato ne potrebujete vezave posameznih elementov z njihovo nadaljnjo montažo. V revijah so predstavljene možnosti za pletenje bolero z iglami za pletenje, ki opisujejo tako za dekleta kot za dekleta ali starejše ženske.

Ko ste se odločili za model, naj kupite niti v skladu z opisom. Za tiste, ki so šele začeli učiti plesti in izbral bolero za to, pletenje se bo začelo s pridobitvijo potrebno orodje: igle za pletenje, krpanje igle in po možnosti, kavelj. Informacije o potrebnih niti in pletilnih igel za določen model so v opisu, ki spremlja risbo. Za opisom so sheme vzorcev, s katerimi bo vaš model povezan, spodaj pa je dekodiranje simbolov, uporabljenih v shemi. Opis, vzorci in dekodiranje znakov, ki omogočajo lažje razumevanje vseh vidikov pletenja.

Ko končate vse zgoraj opisane korake, morate pletkati vzorce vzorcev. Praviloma plesti kvadrat s stranicami 12 centimetrov. Zahvaljujoč temu se lahko naučite plesti vzorec. Isti pleteni vzorec vam bo omogočil izračun števila vrstic in zank ter jih primerjati s številko, navedeno v opisu.

Naj na primer predstavimo opis pletenja enostavnega boleroja. Knit številka 4 in številka 6.5. Zasnova modela ni le preprosta, ampak tudi zelo zanimiva. Nobenega zahtevnega načrta ni. V bistvu morate povezati velik pravokotnik.

Najprej morate določiti širino ramen. Za to vrednost za vsak rokav morate dodati 10 centimetrov. Recimo, da je širina ramen 42 cm, potem bomo začeli plesti bolero (pravokotnik) širine 62 cm, zaželeno je, da ima elastika platna naslednjo gostoto: 2, 5 cm - 4 zank. Izkazalo se je, da je za naš bolero dovolj, da zberemo 99 zank. Vendar to še zdaleč ni natančno in ni končni izračun, saj morate povezati število zank, izbranih za bolero, z vzorcem, ki ste ga izbrali. Če poročilo - 4 zank + 2 rob, potem morate poklicati skupno 98 zank.

Potem določimo dolžino modela. Če želite to narediti, izmerite obseg vaše roke s pazduho. Dopolnjeni dolžini je treba na obeh straneh dodati 8 cm, ki se med montažo združita.

Mi plesti z iglami št. 4 gumijastim pasom 4 - 5 centimetrov, potem smo plesti vzorec, in konča platno z elastiko 4 - 5 centimetrov. Na končnem traku povežemo robove rokavov in tako dobimo bolero.

Kot lahko vidite - nič zapletenega. Ob obvladovanju tega modela lahko nadaljujete z bolj zanimivimi možnostmi.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija