FoodPro Preloader

Fatin je ... Definicija, koncept, videz fotografije, struktura tkanine in njena uporaba


Breztežnost, kot oblak, prosojna tkanina za princesne obleke iz pravljic, iz katere je mogoče zbrati bujne gube in repe, saj ima neverjetno dobro obliko in ima veliko elastičnost. Kaj je to čudovito gradivo? Seveda, fatin! Mnogi so takoj predstavili nevesto v čudoviti poročni obleki. Tako je, pred tem so iz tkanine prišili samo poročne obleke. Zgodov

Breztežnost, kot oblak, prosojna tkanina za princesne obleke iz pravljic, iz katere je mogoče zbrati bujne gube in repe, saj ima neverjetno dobro obliko in ima veliko elastičnost. Kaj je to čudovito gradivo? Seveda, fatin! Mnogi so takoj predstavili nevesto v čudoviti poročni obleki. Tako je, pred tem so iz tkanine prišili samo poročne obleke.

Zgodovina prvega mrežnega materiala

Fatin je tkanina, ustvarjena pred skoraj 200 leti v ZDA: v tridesetih letih 20. stoletja so iz nje izšle baletne kostume. Začela se je proizvodnja tila iz najlona. Prvi vzorci tkanine so bili beli, šivali so se samo suknje in balet. Prva taka tutu širši javnosti je bila tista takratna slavna balerina, Maria Taloni.

Kasneje, ko je bila tehnologija zapletena in se je pojavilo veliko odtenkov tila, so ga oblikovalci začeli uporabljati in ustvarili veliko število novih stilov oblačil.

Vrste tila

Tilni til je mat ali sijajen, prevlečen ali vezen, različnih stopenj togosti. Paleta odtenkov je zelo bogata.

Posebnost materiala, po katerem se razlikuje od drugih, je, da ima mrežasto strukturo, ki spominja na ribiško mrežo. Velikosti celic določajo togost. Fatin je zelo trpežna tkanina zaradi vsebnosti najlona, ​​vendar je debelejša mreža bolj trda. Včasih se sestavi doda spandex, nato pa pletenine z odlično razteznostjo.

Obstajajo 3 glavne stopnje togosti:

  1. Trda - mat. Uporablja se za dekoracijo, ustvarjanje cvetja, puhastih pomponov. Uporablja se tudi pri izdelavi darilnih ovojnic in šopkov. Za oblačila, ki niso primerna zaradi togosti.
  2. Srednezhestky - ima lahek sijaj. Iz nje lahko šivate krila, tutice, tutus, obleke za poroke, zabave. Iz nje se "krila" za mize in stole, okrasite okna, loki. Odnesejo ga za dekoracijo avtomobilov poroke, ki so okrašeni z baloni.
  3. Mehak til je material, ki ima občutek motnega sijaja. Na dotik je zelo prijetno. Široko se uporablja pri krojenju otroških oblačil. Med njimi so tako običajne vrste tkanin, kot sta Eurofatin Luxe in Eurofatin Life. Luxe ima manj sijaja, se ne raztegne. Življenje je bolj "svila", raztegnjeno po celotni širini tkanine, manj spolzko.

Področje uporabe

Ker ima ta tkanina skoraj edinstvene lastnosti, je našla široko uporabo v sodobnem svetu.

Res izjemen material: zelo elastičen, praktično ne zmečkan, ne sedi pri pranju, zelo močan. Neto površino tila je težko zabrisati. Je skoraj breztežna, zato se uporablja za dekoracijo banketnih dvoran.

Pojavi se pogosto: v oblačilih, pri izdelavi spodnjega perila, v notranjosti, novoletnih kostumih, kostumskem nakitu itd.

Karnevalski kostum za dekleta

Za otroške zabave, moderne mame radi oblačiti svoje očarljive dekleta v obleke, ki temeljijo na tila.

S svojimi rokami, učenjem, kako izdelati razkošna krila, lahko ustvarite izvirno božično obleko za dekle.

Torej za krilo potrebujemo: tkanino (kvadratni rez Eurofatin Luxe s stranicami 3 m), široko elastiko ali elastično mrežico.

Najprej prerežite platno na 3 trakove, širine 1 m. Nato jih narežemo na ozke trakove 20 cm in dobimo kos tila s stranicami 20x100 cm.

Sedaj vzemi gumo in ga zašiješ v prstan. Trak tkanine prepognemo na pol in ga pritrdimo na nastali obroč. Dekoriramo z gipuro, trakovi, kroglice, okrasnih po vašem okusu.

Tako lahko ustvarite veliko idej za ustvarjalnost!

Na primer, za obleko čarovnik, vzemite T-shirt, jo okrasite z biseri, sequins, šivanje up rokavi-krila in pritrdite nanj krilo dveh plasti tila (obliko drugega sloja z gube). Dodajte dodatno opremo v obliki čarobne palice. Kako to storiti? Fatin vam bo tudi v tem primeru pomagal!

To bo dolgo lesen nabodalo, ozek trak, mreže, lepilo. Iz tila naredite majhen pompon, zavijte nabodalo s trakom. Prilepite pompon na nabodalo in okrasite s trakovi. Kostum za veselje dojenčka je pripravljen!

Obleka "Snowflake" je tudi zelo preprosta: bela tutu z lepljenimi snežinkami, til boa, čevlji, okrašeni z belimi pomponi ...

In seveda, Alice iz čudežne dežele je ljubljeni risani lik mnogih deklet. Modra krilca iz tila, bela predpasnik. Plišasti zajec dopolnjuje čarobno podobo.

Registracija sobo za bankete

Ta material se pogosto uporablja za okraševanje banketnih dvoran.

Ker je til zelo lahek, se pogosto uporablja za okrasitev stropa. Odlično zavija in odlično ohranja dano obliko. Pogosto se uporablja v kombinaciji z vencem - tkanina skriva žice, vidne so le luči.

Praznične dvorane so okrašene tudi z baloni. Če so zaviti v til in vezani s satenskimi trakovi, se bo izkazalo, da je precej nenavadno in praznično!

V zaprtih prostorih mora biti opremljen z foto zono. Lahko ga naredite s pomočjo tega zanimivega gradiva v pol ure, in takšno ozadje bo izgledalo neverjetno!

Zelo pogosto v tul skirts obleko ne samo neveste, ampak tudi mize s stoli. Izgleda odlično! Glavni pogoj - dolžina krila mora doseči tla.

Za dekoracijo dvorane so oblikovalci uporabljali pompone iz valovitega papirja. In če so narejeni iz tila, bodo videti bolj nežno!

Dodatki za foto poganjke

Mnogi fotografi uporabljajo izvirni til za izvirne fotografske posnetke. Fotografije s tem ozadjem in dodatki so noro svetle, zanimive, romantične, slike pa so čudovite!

Možno je narediti dekor z lastnimi rokami, kar bo pomagalo preprečiti velike finančne stroške. Pripravite se za matere in dojenčke čudovita obleka brez teže, ki se vam zdi izjemno hvala. In šopki igrač, narejeni z lastnimi rokami in zaviti v til, ne bodo dovolili, da se otroci na fotografiji dolgčas.

V tem primeru ima nizka cena tkanin pomembno vlogo. Včasih za šivanje enega krila potrebujete približno 11 metrov materiala! Zelo enostavno ga je rezati, zato je šivanje iz tila užitek!

Spodaj si lahko ogledate fotografijo tila - tkanine z neverjetnimi lastnostmi.

Skrb za izdelke iz tila

Ali je težko skrbeti za krpo? Zračno "puhasto" krilo in drugi izdelki iz tila se lahko enostavno sperejo v topli vodi. Za pranje (samo ročno!) Uporabite mehki gel ali poseben šampon. Izdelek večkrat sperite, dokler ni voda prazna. Med zadnjim izpiranjem dodajte balzam za izpiranje v vodo, tako da izdelek ne nabira statične elektrike, ker je til sintetičen. Ne stiskajte na noben način - lahko poškoduje strukturo tkanine. Material posuši zelo hitro, le rahlo poravnajte gube. Likanje je možno in potrebno, vendar na minimum in z uporabo vlažilnika.

Metulji iz plastične steklenice to storite sami: kako narediti, kar je potrebno, nasvetePrijetno malenkost, ali Kako narediti organizatorja, da dvigne razpoloženjePleteni šal z iglami za pletenjeKako narediti kostum PierrotVolumetrični vzorec pletenja: diagrami in opisiPatchwork: sheme, vzorci in vzorci.  Kompleti za mozaikStarodavni kovanci: portugalski, ameriški, brazilski, sovjetski.  Koliko stanejo starodavni kovanci danes?Tilda Tulipani: mojstrski tečaj za izdelavo brstov, stebel in listov