FoodPro Preloader

Pletena otroška oblačila - modni trend našega časa


V zadnjem času je ročno pletenje postalo zelo priljubljeno. Mnoge mame sami ustvarijo pletena otroška oblačila ali jih naročijo izkušenim obrtnikom. Čeprav učenje tega ročnega dela ni tako težko. Kupite izobraževalno literaturo s postopnimi vzorci in poskusite na primer vezati šal. Preden začnete plesti, se morate naučiti razumeti prejo. Razmislite p

V zadnjem času je ročno pletenje postalo zelo priljubljeno. Mnoge mame sami ustvarijo pletena otroška oblačila ali jih naročijo izkušenim obrtnikom. Čeprav učenje tega ročnega dela ni tako težko. Kupite izobraževalno literaturo s postopnimi vzorci in poskusite na primer vezati šal.

Preden začnete plesti, se morate naučiti razumeti prejo. Razmislite preje za otroka stvari. V trgovinah za iglo boste našli hank z oznakama "Baby" ali "Baby". Naenkrat rečemo, da dajanje prednosti samo takšni preji ni vredno. To se zgodi, da je znamka, in nit na dotik - neprijeten in bodičast. Naredite nakupe na podlagi svojih občutkov in jim dodajte malo znanja.

Prvič, da pletena otroška oblačila postanejo mehka in prijetna za telo, morate poznati osnovno pravilo. Niti morajo biti sestavljene iz treh glavnih sestavin: akrilne, merino volne in bombaža. Bombažne niti ne povzročajo alergij, kar je pomembno. In če mislite, da se pozimi ne morejo ogrevati, se motite. Seveda so daleč od volne, vendar so še boljši od sintetike. Akril je sintetična nit, zato je ne smete uporabljati v čisti obliki.

Če ste se odločili, da boste plesti otroško pletenino z iglami za pletenje, dajte prednost kombinirani preji. Najbolj primerna sestava je merino volna + akril, 50% bombaž + 50% akril. Iz preje s takimi sestavnimi deli dobimo najbolj občutljive, mehke in prijetne na dotik.

Otroška oblačila so razdeljena v tri glavne skupine: do tri leta, starejše od treh let in za najstnike. Ta ločitev temelji na dejstvu, da imajo otroci v teh obdobjih zelo drugačen način življenja in strukturo telesa. Na primer, za dojenčke se uporabljajo najmehkejša preja in najlažji rez. In za starejše morate uporabiti močnejše niti.

Vzorci za otroke do treh let - najbolj preprosta. To so predvsem pravokotniki za sprednji in zadnji del ter trapez za nogo ali rokav. Za takšne dojenčke je boljša uporaba igel za pletenje, saj so kvačkana otroška oblačila nekoliko bolj groba.

Za druge otroke se držite velikosti, ki ustreza višini in starosti otroka. Na primer, če je otrok star 2 leti, njegova višina je 92 cm, potem ima 26 velikosti. Vendar je treba upoštevati, da se vsi otroci razvijajo na različne načine. Zato je kot vodilo najbolje uporabiti že pripravljena oblačila. Če je otrok poln, mora biti vzorec večji.

Kar se tiče tehnike pletenja, tudi za dojenčke sledite osnovnim pravilom. Treba je vyvyazyvat (narediti ven) vratu, kakovostno trim dno izdelka, da luknje za gumbe in tako naprej. Pletena otroška oblačila morajo biti izdelana iz svetle, sočne preje. Za najstnike so podrobnosti pletene, kot tudi za odrasle, in so sestavljene z veliko raznolikostjo. Uporabljajo se lahko volančki, spirale, nakit, rese, resice in podobno. Lahko naredite žakard vzorce, pletene vzorce v obliki strojev, živali, cvetja, risanih likov, pravljic in tako naprej.

Vzorci in vzorci pletenja so v posebnih revijah. Tam boste našli podrobne opise, katere preje uporabiti in v kakšni količini. Dostopate lahko tudi do interneta, v njegovih odprtih prostorih boste našli veliko uporabnih informacij. Na primer, v tematskih forumih lahko delite izkušnje ali prosite za nasvet. Obstaja veliko možnosti. Vse kar potrebujete je želja in želja, da bi obvladali to vrsto ročnega dela.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija