FoodPro Preloader

Izdelava papirnatih božičnih dreves: nekaj možnosti izdelave


Če želite ustvariti praznično vzdušje na predvečer novega leta, ni treba postaviti elegantne mize, obleko v karnevalske kostume in dati veliko daril. Pomagati gostom dojeti določeno skrivnost v pričakovanju čudeža bo pomagal ustrezno notranjo opremo. Tudi majhne, ​​a nenavadne stvari bodo presenetile s svojo izvirnostjo in nastavile želeno razpoloženje. Naredite, na

Če želite ustvariti praznično vzdušje na predvečer novega leta, ni treba postaviti elegantne mize, obleko v karnevalske kostume in dati veliko daril. Pomagati gostom dojeti določeno skrivnost v pričakovanju čudeža bo pomagal ustrezno notranjo opremo. Tudi majhne, ​​a nenavadne stvari bodo presenetile s svojo izvirnostjo in nastavile želeno razpoloženje. Naredite, na primer, drugačen videz božičnih dreves iz papirja. Oglejmo si več možnosti, kako to opremo narediti z lastnimi rokami na preprost način in s pomočjo tehnike origami.

Izbira barv

Strinjam se, da je običajno videti tradicionalna zelena božična drevesca iz papirja, kartona ali tkanine. Toda zelo zanimiv in zelo eleganten videz izdelkov drugih odtenkov. To seveda ne gre za, na primer, škrlatno-rdečo barvno shemo. Bela, svetlo lila, bledo modra - neverjetna in občutljiva po videzu obrti s tako barvno shemo se bodo odlično ujemali z najbolj ekstravagantno ali klasično notranjostjo. Tu fantazija nima meja. Poskusite združiti več odtenkov, narediti gladek prehod ali ustvariti sestavo spremembe kontrastnih trakov. Izdelki, opisani v nadaljevanju, izdelani v zeleni barvi, se lahko osvežijo z novimi idejami in v praksi uresničijo vsaj nekaj neobičajnega.

Kako narediti večinska božična drevesca iz papirja

Božične obrti se lahko opravijo na povsem različne načine. Toda, da je bil izdelek obsežen, lahko uporabite načelo montaže. Navedemo glavne možne proizvodne možnosti z uporabo različnih tehnik izdelave papirja:

 • Modeliranje rezanih konturnih delov. Najlažji način za sestavljanje iz posameznih delov.
 • Preprost origami. Obrti so narejeni z zlaganjem iz celega kosa materiala.
 • Modularni origami. Sestavljanje (kompleksni modeli po shemah) iz različnih mini-delov istega ali različnih vrst
 • Quilling Sestavljanje izvirnih izdelkov iz majhnih polizdelkov, ki jih dobimo z zlaganjem tankih trakov iz papirja v obliki okrasnih vzorcev.

Jabolka v razsutem stanju: večstopenjski sklop

Morda je ta način izdelave obrti najlažji in na voljo za obvladovanje celo otroka. Potrebovali boste barvni papir, kompase, škarje, svinčnik, lepilo in slamo za koktajl.

 1. Risanje na papirju s kompasi nekaj krogov različnih premerov. Recimo, da je največja širina 12 cm, naslednja je 10 cm, nato 8 cm in tako naprej.
 2. Vsak krog zaviha diagonalno na pol krat, tako da slepi del postane rebrast dežnik.
 3. Za jasnost oblike narišite ravnilo vzdolž robov ovinkov.
 4. Razširite vse kroge - dobili boste sloje bodočega božičnega drevesa.
 5. Previdno naredite luknjo v sredini vsakega slepega dela s plastično slamo.
 6. Okrasite deblo drevesa s trakom rjavega papirja, rahlo navlaženega z lepilom.
 7. Po tem, ko se slama popolnoma posuši, nacepimo pramene na njej, tako da na dnu postavimo najširše.
 8. Po popolni montaži okrasite zgornji del izdelka z veliko biserno ali izrezljano zvezdico in stopnicami z vsemi zaključnimi materiali.

Oblikovanje origamija

Da bi sestavili bolj zapleteno izvirno obrt, morate biti vodeni s podrobnimi navodili. Konec koncev, tudi s končnim rezultatom pred našimi očmi, je preprosto nemogoče natančno rekonstruirati vse faze dela. Konec koncev, umetnost origami zagotavlja jasno, korak za korakom design. Praviloma za izdelavo najenostavnejših modelov vzamemo trdni kos materiala. Popolnoma drugačen pristop k modularnemu modeliranju. Volumetrične obrti so zapletene pri sestavljanju mnogih majhnih delov, od katerih je vsak pred tem zapakiran ločeno. Na najpreprostejši način lahko naredimo origami papirno jelko. Na primer, naredite majhen darilni pripomoček - zaznamek.

Božične mini obrti

Vsako papirno božično drevo, ki bo predstavljeno za novo leto, bo veliko presenečenje. Naredite mini origami v obliki modularne verige.

 1. Zložite kvadratni izrezan papir na polovico, tako da bo zgornji rob na zgornjem robu.
 2. Začnite prekrivati ​​oba zgornja vogala z glavnim rezilom proti sredinski črti. Spuščeni robovi bodo rahlo štrli čez spodnji rob.
 3. Kotne kose zavrtite pod dno, tako da dobite trikotno konturo.
 4. Zložite obdelovanec navpično na polovico, tako da bodo spodnji prehodi znotraj, srednji del pa s spoji - zunaj.
 5. Izvedite več takih podrobnosti. Običajno je za en zavihek dovolj 6-7 modulov.
 6. Ko bo mini-origami pripravljen, nadaljujte z montažo. V ta namen vstavite kot enega zloženega trikotnika v "žepno" stran drugega.
 7. Iz modulov izdelajte verigo papirnatega božičnega drevesa.
 8. Prtljažnik majhnega spominskega drevesa je zložen iz rjavega materiala v obliki pravokotnika in nato vstavljen v plovilo od spodaj.
 9. Okrasite z okrasnimi, bleščicami, majhnimi kroglicami. Zaznamek je pripravljen!

V tem primeru, če ta obrti zagotavljajo zgornjo očesce, in moduli in prtljažnik pritrjeni drug na drugega z lepilom, lahko uporabite izdelek za okrasitev notranjosti ali božičnega drevesa.

Predstavljajte si in izumite nove načine izdelave papirnate obrti, presenetljivo ustvarjalnost in novost!

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy