FoodPro Preloader

Kako narediti prstan z lastnimi rokami


Običajna 0 napačna napačna lažna RU X-NONE X-NONE Zagotovo, mnogi vsaj enkrat razmišljal o tem, kako narediti prstan z lastnimi rokami. Edinstven ročno izdelan nakit je lahko izdelan iz različnih materialov, od lesa do kovine, vključno s plemenitimi. Obstaja tudi veliko idej za izdelavo lastnega obroča - to je lahko klasičen prstan in nekaj edinstvenega obroča, vse je odvisno od domišljije in spretnosti mojstra. V današnje

Običajna 0 napačna napačna lažna RU X-NONE X-NONE

Zagotovo, mnogi vsaj enkrat razmišljal o tem, kako narediti prstan z lastnimi rokami. Edinstven ročno izdelan nakit je lahko izdelan iz različnih materialov, od lesa do kovine, vključno s plemenitimi. Obstaja tudi veliko idej za izdelavo lastnega obroča - to je lahko klasičen prstan in nekaj edinstvenega obroča, vse je odvisno od domišljije in spretnosti mojstra. V današnjem članku bomo govorili o več načinih, kako narediti prstan doma in od česa. Zanimivo bo!

Kaj lahko naredite prstan z lastnimi rokami

Preden se obrnem na samo bistvo današnjega članka, bi rad preživel nekaj časa na temo materiala, to je od tistega, kar lahko narediš prstan. Na splošno ni omejitev glede materiala za obroč. Okras je najpogosteje narejen iz kovine, nekoliko manj pa iz lesa. Obstajajo tudi obrtniki, ki izdelujejo prstane z lastnimi rokami iz najbolj običajnega časopisa. Ne, to ni šala, ampak resnica je. Obročki so lahko izdelani iz časopisa, vendar ta proces sploh ni hiter in traja več dni, poleg tega pa potrebujete tudi akrilne barve in lak za proizvodnjo.

V našem gradivu bomo povedali, kako so narejeni obročki kovanca in drevesa. Metode litja ne bodo prizadete, saj so bolj zapletene, potrebujejo veliko časa in zahtevajo dodatna orodja, vključno z gorilnikom, za taljenje kovine in žal niso vsi. Pravzaprav se zdaj posvetimo obravnavi proizvodnih metod.

Obroček za kovanec

Najprej bi vam rad povedal, kako naredite prstan iz kovanca s svojimi rokami. Obstajata dva načina, kako narediti obroček iz kovanca, oboje pa bova obravnavala, vendar pa v zameno.

Torej, kaj potrebujete:

 • Kovanec, absolutno karkoli, glavna stvar je, da se končni prstan prilega na prst.
 • Žlico ali majhno kladivo za čevlje.
 • Nakovalo ali samo katera koli trda, ravna kovinska površina.
 • Vrtajte z vrtalnikom primernega premera do velikosti prsta ali vbodne žage.
 • Okrogla datoteka
 • Brusni papir fino zrnate tri vrste (600, 800, 1000) ali, če ima hiša Dremel gravirni stroj s poliranimi šobami, ga lahko uporabite.
 • Goi pasta ali kateri koli drug lak, kot tudi kos mehko krpo za končno poliranje.

Proizvodni proces

Zdaj neposredno na poteku dela. Takoj je treba reči, da bo čas vse sprejemljivo, zato morate biti potrpežljivi, sicer ne bo delovalo. Poleg tega bo na koncu videa objavljeno, kar bo prikazalo celoten proizvodni proces.

Kovanec je treba položiti na nakovalo in ga držati z dvema prstoma. Začnemo trkati z žlico, vendar ne zelo trdo. Sam kovanec mora biti stalno obrnjen, tako da se enakomerno poravna. Takoj, ko se kovanec obrne, ga obrnite na drugo stran in nadaljujte z ravnanjem. Ta postopek je treba opraviti več kot enkrat, dokler se obrazi kovanca ne poravnajo na želeno širino. Ta postopek traja v povprečju eno uro in pol. Če želite, da je prstan širok, potem je še nekaj časa za poravnavo kovanca.

Naslednja faza po drobljenju je izrezovanje sredine. Če imate v roki vrtalnik z rezalnikom, bo to hiter postopek, če pa ne, potem bo prišlo v pomoč dobra stara sestavljanka. V luknji v kovancu bo treba le nekaj preluknjati, tako da bo lahko sestavljanka vstavljena skozi. Sredina je skoraj popolnoma izrezana ali izvrtana. Ne puščajte dodatne kovine, ker lahko v prihodnosti, ko jo nosite, povzroči nelagodje.

Takoj ko odstranimo ves presežek, lahko začnemo čistiti in odstranjevati neravnine iz kovine. To bo pomagalo v tej okrogli datoteki. Ta proces je tudi dolgotrajen, zato morate biti potrpežljivi.

Predzadnji korak na poti do cilja je brušenje z brusnim papirjem ali graverjem s šobami. Prvo stopnjo brušenja je treba opraviti z zrnom 600. Na drugi stopnji se že uporablja 800 zrn, na samem koncu pa lahko že uporabljate brusni papir z zrnom 1000. Predelava naj poteka tako zunaj kot znotraj in od strani. Tudi, če obstaja želja po obdelavi s tisočernim zrnjem, lahko brusite na 1400, 1800 in 2000 brusnem papirju, da dosežete najbolj zrcalno in gladko površino.

In zdaj, zadnji korak - poliranje. Za poliranje lahko uporabite katerokoli testenino, ki je na voljo doma. Najpogostejša varianta poliranja je goy pasta, časovno testiran izdelek. Če doma ni takšne paste, lahko v trgovini kupite poliranje v cevi ali kozarcu.

Nanesite malo paste na obroč, potem pa ga začnemo temeljito brusiti z mehko krpo, s čimer izvedemo poliranje. Tisti, ki imajo graverja doma, lahko uporabijo posebno polirno glavo, ki bo bistveno pospešila proces. Poliranje je potrebno izvajati, dokler celoten prstan nima popolne zrcalne površine. In tukaj je obljubljen videoposnetek za izdelavo ringa.

Obroček (metoda 2)

Naslednji način, kako narediti prstan z lastnimi rokami doma, je prav tako posvečen prstanu iz kovanca. Proizvodna tehnologija je nekoliko drugačna. Tukaj je, kar potrebujete za proizvodnjo:

 • kovanec;
 • kladivo;
 • jedro;
 • vaja;
 • prečna ali konična kovinska palica, sveder Morse;
 • kos PVC cevi;
 • čeljusti;
 • vice;
 • finozrnati brusni papir;
 • Polirna pasta in tkanina.

Izdelava zvonjenja

Oblikovanje kroga kovanca po tej metodi je zelo težko. Z besedami je vse videti preprosto: vrtati morate luknjo majhnega premera, nato pa obdelovanec zavrteti skozi stožec do želene velikosti in ga na koncu polirati. V praksi je vse bolj zapleteno.

Da ne bi opisali celotnega procesa izdelave prstana z lastnimi rokami, bo spodaj priložen video, v katerem je vse podrobno prikazano.

Drevesni prstan

Zdaj bi bilo lepo govoriti o tem, kako z lastnimi rokami narediti lesen prstan. Vsak les se lahko uporablja kot material, tudi MDF in MDF. Tudi, da bi dobili bolj zanimivo varianto praznega, lahko zlepite več kosov lesa različnih barv. V tem primeru bo izhodni obroč obarvan.

Postopek izdelave lesenega obroča

Najprej morate pripraviti majhen kos obdelovanca, iz katerega bo izdelan obroč. Pomembno je, da ne pozabite na debelino obdelovanca, tako da obroč ne postane preveč tanek. Nato morate izvrtati luknjo, ki je enaka velikosti vašega prsta. Zaželeno je vrtanje posebnega svedra za les in hkrati poskusite opazovati jasno navpično črto, da se luknja ne premakne.

Naslednji korak pri izdelavi obroča z lastnimi rokami je označevanje zunanjega premera. Zunanji premer bo določil debelino obroča in hkrati pokazal, kako dolgo je potrebno "odstraniti" presežek lesa. Za določitev zunanjega premera je najbolje uporabiti kodrasto linijo ali kompas.

Po označevanju odstranite ves odvečni les do črte zunanjega premera. Za to je najbolje uporabiti mlinček, če pa ni pri roki, bo bolgarski z brusnimi kolesi različnih velikosti zrn ustrezal za te namene.

Takoj ko odstranimo ves presežek, je treba skoraj končan prstan brusiti na smirkovem papirju od 80 zrn do 400. Na koncu je priporočljivo zaključiti 800 ali 1000 brusnega papirja.

No, zadnji korak, ko je vse pripravljeno - podmazati obroč z oljem in ga pustiti, da se posuši. To je potrebno, da se les ne pokvari in traja čim dlje. Priložen je tudi video o izdelavi lesa.

Zaključek

To je vse o tem, kako narediti prstan z lastnimi rokami iz kovanca ali drevesa. V proizvodnem procesu ni posebnih težav, glavna stvar je, da se nikamor ne mudi, ker naglica ne prinaša nič dobrega. No, to je vse, vse najboljše!

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja. Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija