FoodPro Preloader

Kvačkljivi petelin: shema (fotografija)


Ljubitelji čaja vedo, da je mogoče ohraniti okus pijače, če je čajnik čim bolj vroč. V ta namen uporabite številne čepke, pokrove, pokrove. Šivane so na šivalnem stroju ali ročno, okrašene z vezeninami ali trakovi. Za vsako gospodinjo je v kotličku vroča voda steklenica simbol domače topline in udobja. Ena od možnost

Ljubitelji čaja vedo, da je mogoče ohraniti okus pijače, če je čajnik čim bolj vroč. V ta namen uporabite številne čepke, pokrove, pokrove. Šivane so na šivalnem stroju ali ročno, okrašene z vezeninami ali trakovi. Za vsako gospodinjo je v kotličku vroča voda steklenica simbol domače topline in udobja.

Ena od možnosti za izdelavo čajnega pokrova je kvačkanje. Vsaka igralka sama izbere obliko - to so smešne živali, rastline, cele kompozicije v obliki hiš ali zabavnih fantastičnih bitij. Figurica petelina je zelo priljubljena.

Petelin dveh polkrogov

Da bi poenostavili pletenje petelina na čajniku s kvačkanjem, shema in opis vsebujejo znake, ki so znani in razumljivi vsaki rokodelki, ki dela s kvačkanjem.

Legenda:

  • navpična palica z poševnico in matica na vrhu - kolona z dvema libama;
  • "0" je zračna zanka;
  • “+” Je stolpec.

Pletenje se začne z nizom verig zračnih zank. Potem se zaklenejo v prstan. Nadaljnje delo poteka strogo v skladu s shemo.

Treba je vezati dve polovici - to so deli bodočega telesa petelina.

Montažne številke

Dve polovici telesa sta sešiti skupaj v ravni liniji, tako da je luknja za ročaj na vrhu kotlička na vrhu, reže za ustnik in ročaj pa so ob straneh.

Za dokončanje kvačkanje pletenje na čajnik, shema, fotografija, ki je spodaj, se uporablja za glavo. Ponovno sta pletena dva enaka dela, ki sta na robovih prišita skupaj. Da bi bila glava petelina bolj gosta in stabilna, lahko za polnjenje uporabite sintetično olje ali delce barvne tkanine - pokukali bodo skozi pletilne zanke in dali grelniku poseben čar.

Simboli na shemi so popolnoma skladni s tistimi, ki so bili sprejeti v ročni izdelavi.

Predlagana različica pletenja tople vode steklenice je priročno, ker ni potrebe, da bi izračune za pletenje, merjenje različnih parametrov čajnik za čaj. Začenši delo z obročki iz verige zračnih zank, so pleteni, dokler ni vzorec velik, da ustreza velikosti čaja. Preverjanje je enostavno - preprosto pritrdite na stran kotlička - če je velikost dovolj, da se ovije polovica čajnika - del pokrova je pripravljen.

Končajte pletenje z več verigami zračnih zank, ki tvorijo rep.

Beli petelin

Vedno je zanimivo kvačkanje petelina. Shema pogosto ponuja le splošno rešitev za videz grelnika. In kako okrasiti figuro - vsaka igla se sama odloči.

Na primer, za pletenje belega petelina v krogu boste potrebovali belo nit, po možnosti mešanico bombaža ali volne, kljuko ustrezne velikosti, barvne niti, ki okrasijo glavnik in kljun, pa tudi rep.

Za začetek pletenja se zbere veriga 10 zračnih zank. Nato jih v 5 vrstah pletemo v vrtečih se vrstah, po priključitvi višine pa 3-krat v vsaki vrsti. Na koncu se izkaže, da se število zank poveča na 37. 37 zank je pletenih v vrtečih se vrstah približno 7 cm.

Za natančnost pletenja je treba upoštevati, da je geometrija kotličkov drugačna in predlagani parametri morda niso primerni za večji kotliček. Da bi dimenzije ustrezale vsakemu čajniku, je pomembno razumeti, da je povečanje 1 cm do najširše točke na kotličku. To pomeni, da je med pletenjem potrebno pritrditi gredico na stran čajnika in videti, koliko je treba še vezati. Potem, po pletenju vse dodatke, pletene tako število vrstic, tako da pokrov pokriva celoten kotliček.

Dve polovici sta sešiti skupaj, tako da ostanejo reže pod nosom in peresom. Običajno se pridobijo na višini začetka povečanj.

Naprej se nadaljuje kvačkanje. Petelka, ki se nahaja na vrhu, se lahko poveže na različne načine. Najbolj zanimivo, ampak bolj skrbno, je pletenje amigurumi številke.

Pestič za dekor

Uporabite lahko katerokoli shemo. Slika se vedno začne z amigurumi obročem, nato pa se v vsaki vrstici izvede nekaj povečanj, po - vrstice so pletene v krogu in zmanjšane za dokončanje slike. Kljun, krila in oči se lahko šivajo z mulini, česani in rep pa so pleteni z enojnimi kvačkami.

Wing - veriga 3 zračne zanke, zaprte v obroču. V prvi vrsti sta v vsaki drugi zanki pleteni 2 zanki, v tretji - v vsaki tretjini. Nit se razreže, krilo se namesti na telo.

Ko so vezani 2-3 takšne številke, so sešiti na vrh primera. Izkazalo se je, da je srčkan petelin za čajnik.

Enostavni trikotni petelin

Preprosta kvačkana pletenica na čajniku, katere shema je sestavljena samo iz enojnih kvačk, bo pomagala ustvariti izjemen primer.

Pred začetkom se pol-ročaj kotla v najširšem delu, vključno z ustjem in ročajem, meri s centimetrom. Nato je veriga zračnih zank enaka temu parametru. Kvadrati so pleteni brez kvačk.

Praznina je prepognjena v trikotnik in sešita, privezana na zgornjem delu s kontrastno nitjo, da se oblikuje glavnik in kljun. Vezene oči z nitmi. Lahko šivate gumbe ali majhne črne kroglice - tako bo petelin bolj realističen. Dokončanje kvačkanje pletenje petelin (shema se lahko spremeni hkrati), jo lahko okrasite. Tukaj lahko odnesete fantazijo.


Crochet petelin kvačkanje, shema, ki je sestavljen iz preprostih vzorec, vam omogoča, da okrasite sliko po svoji presoji. Enostavna priprava se lahko spremeni v pravo umetniško delo.

Na primer, lahko povežete primer v obliki pravega petelina.

Petelin v cvetju

Velika in realistična figura tiča bo zahtevala več pozornosti in vztrajnosti, vendar je rezultat vreden.

Glava: veriga 3 VP. Pletite v 1. polkrogi. Poenostavi spodaj opisano shemo za kvačkanje petelina:

- 2 p .: Povečanje v vsaki zanki = 12 p;

- 3 p .: Povečanje v vsaki drugi zanki = 18 str.

- 4 p .: Povečanje v vsaki tretji zanki = 24 str.

- 5-6 p.

- 7 p .: Povečanje vsake pete zanke = 30 str.

- 8-12 p .: Ustrezne so tudi vrstice;

- 13 p .: Rdeča preja pleteni zobje: 2 zanki v začetni verigi, 1 prehod, 2 zanki iz ene;

- 14 p .: rumena;

- 15 p .: 1 rdeča zanka, 1 rumena;

- 17 p .: Spet rdeči cikcak;

- 18 p .: uvedena je rdeča preja;

- 19 p .: Povečanje v vsaki zanki = 36 str.;

- 20 p .: Povečanje v vsaki šesti zanki = 42 str.

- 21 p .: Plesti oboževalce.

- 22 p .: Povečanje v vsaki tretji zanki = 56 str.

- 23 p .: Fit serija.

Nadalje se oblikuje pokrov - povečanja se izvedejo, dokler širina ne zadostuje za skritje kotlička.

Telo je okrašeno s kvačkanim cvetjem in čipko.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija