FoodPro Preloader

Drugo življenje za smeti. Obrt iz recikliranega materiala


Veliko smeti proizvaja sodobno družbo. Paketi hrane, pijače in stvari so napolnili zabojnike in odlagališča. Lahko prinesete nekaj dobre narave. Vsaj en kos recikliranega - to je dobro. Praktično vse, kar se po uporabi izloči, bo primerno kot material. Na primer, stare revije. Vaza za sladkarije iz barvnih kosov papirja Barvne strani se razrežejo na majhne koščke tako, da se naredi veliko konfetov. To je g

Veliko smeti proizvaja sodobno družbo. Paketi hrane, pijače in stvari so napolnili zabojnike in odlagališča. Lahko prinesete nekaj dobre narave. Vsaj en kos recikliranega - to je dobro. Praktično vse, kar se po uporabi izloči, bo primerno kot material. Na primer, stare revije.

Vaza za sladkarije iz barvnih kosov papirja

Barvne strani se razrežejo na majhne koščke tako, da se naredi veliko konfetov. To je glavno gradivo za delo. Poleg papirja še vedno potrebujete zalogo:

 • balon;
 • obloga za hrano;
 • PVA lepilo;
 • ostre škarje.

Krogla mora biti napihnjena do želene velikosti in vezati luknjo, tako da zrak ne izgine in ohrani želeno obliko do konca dela. Zavijte film.

Nadalje, posnemajo tehniko papier-mâché, prilepite čez spodnjo polovico balona v več plasteh. Vsak od njih se mora posušiti pred nanosom naslednjega.

Ko se vse plasti strdi, se krogla odstrani iz nastale sklede. Zgornji rob vaze iz konfetov je odrezan z ostrimi škarjami v obliki gladke, valovite črte.

Če je potrebno, lahko posodo prevlečemo z akrilnim lakom, zunaj in znotraj, da dobimo sijaj in dodatno trdnost.

Obrt recikliranih. Plastični pokrovi

Nezapleten in originalni okvir je narejen iz pokrovčkov plastičnih steklenic. Najpomembnejša stvar je zaloga materiala v pravi količini. Pokrovi so lahko enake barve ali različnih odtenkov.

Več za izdelavo okvirja bo zahtevalo:

 • debel karton;
 • Škarje;
 • viskozno transparentno lepilo;
 • fotografija;
 • vladar;
 • barve;
 • rezalniki za pisarne;
 • svinčnik.

Velikost okvirja bo odvisna od števila shranjenih naslovnic. Več jih je, širša bo ročno izdelana iz recikliranih materialov. Na list kartona postavite fotografijo in obkrožite obris. Korak nazaj v kvadrat ali pravokotnik na vsaki strani in narišite podoben. Rezano z ravnilom in nožem za pisalne potrebščine. Notranje okno za fotografijo je pripravljeno.

Nato morate napolniti list kartona z luknjo. Uporabljena akrilna barva ali gvaš z dodatkom PVA lepila. Ozadje pokrijemo z enakomerno plastjo in jo posušimo. Ko je obdelovanec pripravljen za nadaljnje delo, so pokrovi predhodno položeni na obod okna. V eni ali več vrsticah, odvisno od njihove številke. Ko sta naročilo in lokacija določena, se vsi pokrovi prilepijo na podlago. Zdaj lahko prikažete zunanjo velikost in izrežete sprednji del okvirja.

Zadnji del je izdelan tudi iz kartona. Potrebno je rezati geometrično figuro v povsem ponovnem prvem delu, vendar brez luknje v sredini. Na podoben način se barva posuši. Lepilo položite na notranjo površino s treh strani, združite obe polovici, zlepite drug z drugim in naredite hrbtno oporo. Prvotna stvar je pripravljena.

Nakit iz aluminijastih kapic

Včasih za nenavadne in spektakularne obrti iz recikliranih materialov z lastnimi rokami (za otroke) ni treba založiti velike količine materiala. Za ljubke uhane je dovolj en par kape. Kovina, iz pijač v steklenicah, primerna. Takšni deli imajo zanimiv žlebasti rob z zobmi in majhno globino, te lastnosti pa so idealne za takšen nakit.

Še vedno potrebujete dve okrogli nalepki, pripravljene roke in silikonske skodelice ali lak. Potrebno je narediti luknjo v pokrovu in vstaviti obešalo za pritrditev v ušesa. Lepa nalepka in konveksna silikonska leča na lepljivem sloju sta pritrjena znotraj. Če take podrobnosti ni, jo lahko zamenjamo s plastjo laka. Da bi dobili konveksno površino, jo lahko večkrat uporabite, tako da se predhodna plast suši. Na hrbtni strani ostane logotip pijače ali barvna nalepka. Namesto slik je dovoljeno uporabljati tudi barvni lak za nohte.

Božične igrače iz rabljenih žarnic

Sodobne energetsko varčne žarnice običajno izgorejo kot stare. Dolga tradicija - da jih uporabite v domu po izteku življenjske dobe. Babice prekrijejo nogavice na žarnice, otroci pa barve z večbarvnimi barvami. S svojimi rokami izdelujejo lepe obrti iz recikliranih materialov, steklene igrače - ne slabše od tovarniških. Za delo bi se morali založiti navdiha in nekaj materialov:

 • lepe trakove;
 • lepilo;
 • akrilne barve;
 • ilustracije.

Najprej morate pritrditi trak na osnovo žarnice in ga obesiti z žarnico navzdol. V nasprotnem primeru bo postopek nanašanja barve težaven. Vendar pa lahko umetnost predmet v roke, kot matryoshka, in pobarvane v delih.

Če izberete zanimivo sliko z znakom in jo postavite na delovno mesto, lahko poberete barvo in začnete preoblikovati znak, ki vam je všeč, na eni od pripravljenih žarnic. Oblika narekuje obliko. Od podolgovatih hruškastih žarnic dobite srčkane svinjce ali zlobne glave, okrogle pa kažejo na videz tradicionalnih božičnih kroglic. Tudi podolgovate žarnice lahko uporabite z domišljijo in ustvarjalno domišljijo.

Kot dodatne dekoracije se uporabljajo lažne brade, lase ali oblačila iz tkanin.

Ročni izdelki iz recikliranih materialov v šolo z lastnimi rokami. Notranja dekoracija plastenk

Na nenavaden način lahko uporabite prazne vsebnike sladkih pijač. Delo ne bo zahtevalo več kot pet zgornjih polovic steklenic, narezanih na polovico. Pobarvani so iz notranjosti z akrilnimi barvami in med seboj povezani s kroglicami, sestavljenimi na trdni ribiški vrvi. Takšna originalna dekoracija izgleda čudovito in skrivnostno.

Družba vsak dan proizvaja veliko količino odpadkov, smeti, ki, če se pravilno uporabljajo, ne koristijo le, temveč tudi lepijo življenje. Rokodelstvo, ki ga je mogoče reciklirati, daje novemu, drugemu življenju stvari, ki so bile namenjene za oddajanje. Smeti se spremenijo v delo uporabne umetnosti.

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker? DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis. Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi