FoodPro Preloader

Origami. Kako narediti papirno kato?


Ne samo fantje, ampak tudi odrasli moški se zanimajo za orožje. In če kupite jekleno rezilo kot darilo - užitek je zelo drag, potem pa si lahko privoščite dragega moškega z delavnico za papirno obrt. Ustvarjanje origami katane je precej preprosto, vendar bo, kako to storiti posebej, opisano spodaj. Kaj p

Ne samo fantje, ampak tudi odrasli moški se zanimajo za orožje. In če kupite jekleno rezilo kot darilo - užitek je zelo drag, potem pa si lahko privoščite dragega moškega z delavnico za papirno obrt. Ustvarjanje origami katane je precej preprosto, vendar bo, kako to storiti posebej, opisano spodaj.

Kaj potrebujete za delo

Za izdelavo papirnega orožja in za razumevanje, kako narediti katano iz papirja, boste morali pridobiti potrebne materiale in pri roki imeti naslednje:

 • štiri liste belega papirja;
 • barvni papir - 2 listi;
 • lepilni trak.

Zaporedje dejanj

Na prvi stopnji je treba list papirja prepogniti na pol. Nato je vsaka polovica še vedno polovično prepognjena, tako da vogal papirja ne doseže srednje črte za približno 1 cm, nato se vsaka stran obrne tako, da so majhni trakovi v notranjosti, delovanje pa se izvede, dokler ni dosežena sredina. Pritrditev spojev poteka z lepilnim trakom. Poravnajo se tako, da se povezava nahaja na osrednjem delu prihodnje katane.

Na drugi stopnji bo potrebno pripraviti še en element orožja po že opisani metodi. Pri tem je potrebno upoštevati dimenzije dela, ki je 0, 5 cm ožji od prvega. Po končanem delu je potrebno združiti oba dela meča in vstaviti eno polovico v drugo.

Da bi katana dobila gostoto, je jedro rezila okrepljeno s tanko palico ali zvijenim listom papirja.

Tukaj boste potrebovali barvni papir, ki bo uporabljen za izdelavo ročaja. Plošča je prepognjena v kvadrat, katerega jedro je opremljeno z izrezom, ki ustreza robu rezila. Druga večbarvna plošča je zložena v cev tako, da "konica" katane vstopi v ročaj. Glavna stvar je, da ne pozabite pritrditi potrebne dele izdelka z lepilnim trakom. Katana iz papirja z lastnimi rokami.

Druga možnost je katana

Kako narediti papirno kato? Tukaj morate imeti pri roki naslednje materiale:

 • rumeni list papirja - 1 kos;
 • rjavi papir - 1 list;
 • lepilo.

Za izdelavo rezila bo uporabljen rumeni papir, za delo pa ½ lista. Dolgo se prepogne. Nato se obe strani zložita trikrat na črto, ki je bila pridobljena med prvim odlomkom. Končno dejanje je prepogibanje na pol.

Ročaj in plašč sta najbolje izdelana iz rjavega papirja, zato bo plovilo bolj originalno. List je razdeljen na dva neenaka dela 2: 1. Večina papirja bo namenjena izdelavi plašča. Levi trak na levi zavije v notranjost plovila in desno navzven.

Papir se ovije okoli rezila in pritrdi z lepilom. Na enak način morate narediti ročaj za katano, za to boste morali uporabiti preostali list. Torej je orožje pripravljeno.

Tretja različica izdelave katane

Kako narediti papirno kato? Tukaj boste morali imeti še nekaj materialov v hoje, kot v že opisanih možnostih. Morali bomo dobiti:

 • Škarje;
 • lepilo;
 • papir;
 • časopis;
 • igla za pletenje;
 • barve.

Za izdelavo katane izbrana metoda bo potrebovala papir v velikih količinah, medtem ko je lahko popolnoma kdorkoli.

Načelo učinkovitosti

Papir je narezan na trakove enake širine, ki je 6 cm, nato pa se zlepijo, da se rezilo doseže z zahtevano dolžino. Več slojev bo imela bodoča katana, bolj učinkovita bo.

Obdelovanec se posuši in takoj, ko je vse suho, lahko začnete rezati rezilo.

Časopis gre za izdelavo cevi, ki bodo okrepile katano. List mora biti razrezan na 4 trakove enake dolžine in širine. Iglo za pletenje se nanaša na en konec traku, ki se s pomočjo vrtenja zavrti v cev. Nato se igla odstrani in robovi papirja držijo skupaj z lepilom.

Nastale kose se zalepijo na katano z dveh strani, mimogrede, lahko prenehate motiti s cevmi in jih zamenjati s paličicami.

Ročaj je izrezan iz papirja. V tem primeru mora biti del širine, ki je nekoliko večja od rezila meča. Potrebno je izdelati 2 prazna dela, ki bodo imela več slojev lepljenega papirja.

Na zadnji stopnji je orožje nalepljeno s papirjem, pobarvano v želene barve. Rezilo je srebro, rogelj je črn. Nič ni težko narediti katane iz papirja.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja. Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija