FoodPro Preloader

Stroški najdražjih kovancev Rusije. Redki kovanci - fotografija


Denar ni razkošje, temveč nujnost v tem trenutku. Določajo vrednost, shranjujejo se, kopičijo, uporabljajo med trgovanjem. Poleg tega so kovanci dragoceni muzejski eksponati, zbiratelji kovancev pa so pripravljeni oddati bogastvo, da se konča z redkim in edinstvenim kosom kovancev, katerega vrednost se večkrat poveča, če je dobro ohranjena. Kovans

Denar ni razkošje, temveč nujnost v tem trenutku. Določajo vrednost, shranjujejo se, kopičijo, uporabljajo med trgovanjem. Poleg tega so kovanci dragoceni muzejski eksponati, zbiratelji kovancev pa so pripravljeni oddati bogastvo, da se konča z redkim in edinstvenim kosom kovancev, katerega vrednost se večkrat poveča, če je dobro ohranjena.

Kovanska znanost

Prej je bilo težko misliti, da lahko navadni kovanci, ki niso izdelani niti iz srebra, stanejo toliko zaradi banalnih napak gospodarja in ustvarjanja enega samega "pokvarjenega" kovanca, za katerega so zbiralci pripravljeni na tisoče rubljev.

V tem trenutku obstaja cela znanost, ki se ukvarja s preučevanjem dragocenih in redkih ruskih kovancev - to je numizmatika. To vpliva na tehnologijo njihove izdelave, pritegne vzporednico med bankovci različnih držav, da bi našlo posebne značilnosti. Dnevni kovanci rastejo v vrednosti, nekateri od njih stanejo bogastvo.

Kovanci "replika"

Obstaja tudi koncept »novega kovanca«. V tem primeru je vse preprosto - kovanec, ustvarjen na prototipu najredkejšega kovanca 19. stoletja. Kovanje takih kovancev je bilo izvedeno z uporabo pravega žiga ali žiga, izdelanega posebej za ta namen. Da ne bi zamenjali originala s predelavo, so bile na žigu izdelane posebne oznake, ki so bile včasih nevidne s prostim očesom, vendar so bile znane ustvarjalcem. Med najbolj presenetljive primere remake je treba izpostaviti zlati kovanec, ki se je imenoval »sejalec« in je med tistimi, ki so navedeni na seznamu »Dragi ruski kovanci«. Stroški te valute se nenehno povečujejo iz dneva v dan.

Poskusni kovanci

Ti navadni kovanci, namenjeni tudi za uporabo v vsakdanjem življenju, vendar v povezavi z določenimi situacijami, niso bili sproščeni. Ko je ta denar ustvaril, je vladar sprejel sodbo o tem, ali naj jih uporabi ali prepove v obtoku zaradi prevelike oblike ali dragega materiala, neprofitnosti. V bistvu so bili ponovno stopljeni, vendar obstajajo druge možnosti za razvoj dogodkov. Na primer, več kovancev je bilo skritih ali izgubljenih. Takšni redki kovanci zdaj stanejo neverjetne količine in predstavljajo veliko vrednost za zbiratelje.

Kot primer takšnih kovancev je treba navesti dve rublji, izdelani iz srebra leta 1722, s podobo Petra Velikega. Poleg tega je tudi Konstantinovski rubelj, ki je bil kovan leta 1825, trenutno pa je znanih le približno šest kopij tega imena. Njegova cena je tri milijone rubljev!

Konstantinovski rubelj

Realna cena premaga vse možne in nepojmljive zapise, celo več kot vrednost »Konstantinovega rublja«. Na dražbi Markov je bil prodan za samo 550 tisoč dolarjev. Začetna cena je bila 350 tisoč dolarjev, toliko denarja je bilo plačanih za kovanec, imenovan "Reychevskaya Poltina", ki se uvršča med 10 najdražjih kovancev Rusije, kovanega leta 1845.

Zdaj je kovanec s podobo Anne Ioannovne ohranjen le v dveh izvodih, od katerih je eden v znameniti Hermitage, drugi je bil kupljen v zasebni zbirki na dražbi za milijon in pol funtov funtov!

Konstantinovski rubelj spada v kategorijo »Dragi spominski kovanci Rusije«, ima zanimivo mistično zgodovino. Njegova vrednost je v tem, da nikoli ni bilo vladarja na ozemlju Rusije, ki mu je bilo ime Konstantin, in zgodovinarji so morali trdo delati, da bi razumeli, v čigar je bil izdan tak kovanec. Vrh najbolj dragih kovancev Rusije vključuje ta neverjeten primer.

Obstajala je hipoteza, da je ime dobila zaradi napake med kovanjem. Vendar pa je najbolj verodostojna še vedno različica, da je bila ta denarna enota ustvarjena za domnevno in skrbno načrtovano kronanje Konstantina Pavloviča, kronskega princa, ki je zavrnil oblast v korist svojega brata Nikolaja I.

Leta 1819 je zanikal. To dejstvo je bilo dolgo časa tiho in je bilo znano le najbližjim ljudem. Aleksander his v času svoje vladavine je izdal dokument, ki je bil skrit in bi ga bilo treba odpreti šele po njegovi smrti. Izkazalo se je, da gre za Nikolaja.

In zdaj kralj umira, Nicholas in vsi njegovi služabniki prisegajo na pripadnost Konstantinu, a dolgo je bila država v nepredvidljivem stanju. Po teh dogodkih je bil natisnjen manifest Aleksandra, ki je vse presenetil, a kljub temu je kovnica odvila kovanje kovancev, kjer je bil upodobljen Konstantin.

Kmalu se je vse spremenilo, Nikolai, ko je njegov oče zapustil, postal kralj, in kovnica je bila prisiljena hitro znebiti sonde, ker so bili to dragi kovanci carske Rusije, izdani v višini šestih kosov. Zdaj sta dva od njih našla zatočišče v ruskih muzejih, eden je v Ameriškem inštitutu, preostali zasebni zbiralci so kupili.

Kovanca Petra ali poljskega Thalerja

Visoko vrednost ima tudi bankovec za 1 rubelj, izrezan v oddaljenem letu 1705 po ukazu cara Petra I. Po zunanjih podatkih je bil zelo podoben poljskemu talirju, ki je bil proizveden leta 1630. Vrednost tega denarja je v tem, da je med ustvarjanjem mojster naredil napako v datumu. V tem pogledu je bila vrednost kovanca tako visoka. Treba je razmisliti, da so analogi, ki so bili izdani istočasno, ocenjevani s kolektorji in strokovnjaki le za 400.000 rubljev, vendar je, paradoksalno, strošek najdražjega ruskega kovanca Rusije v tem obdobju znašal 1.500.000 rubljev, ob upoštevanju umetnikovega poroke.

Poskusni rubelj, izdan leta 1801

Opozoriti je treba na zelo zanimive informacije: leta 1801 je bilo mirno in mirno, zato je bilo vprašanje portretov kovancev začasno ustavljeno. Izkazalo se je, da se večina bankovcev, ki jih najdemo v zasebnih zbirkah, šteje za poskusne. Poleg tega so to tudi novi modeli, katerih lovljenje je potekalo s pomočjo novih in spremenjenih znamk.

Treba je opozoriti, da so trenutno na voljo informacije o 7 rubljah s portreti, ki so bili izdani leta 1801. Imajo določene razlike v obratnem in sprednjem delu. Eden od redkih rubljev prejšnjega stoletja je bil prodan na naslednji dražbi za 7, 25 milijona rubljev.

1839, ali 1, 5 rubljev tistega časa

Ta kovanec je nastal kot nepozaben v povezavi z gradnjo spomenika s kapelo, ki se nahaja na Borodinskem polju. Na njej je natisnjena cesarska portret, osvetljena s sončnimi žarki. Ta kovanec je ocenjen na 70.000 ameriških dolarjev.

Kovanci iz platine in zlata

Platinasti kovanci so se kovali leta 1836, njihova nominalna vrednost je bila 12 rubljev, skupaj je bilo le enajst kosov. Vsako leto postanejo ti izvirniki vse dražji.

V času polaganja temeljev cerkve v čast mučeniki Olgi leta 1907 so bili v njej skriti zlatniki s skupno sto kosi. Preostalih devet kovancev je podarilo uglednim gostom, ki so bili prisotni, med katerimi sta tudi Nicholas II, Alexander in princesa Olga. Treba je opozoriti, da dandanes redki dragi kovanci Rusije prehajajo iz roke v roko, včasih jih je mogoče najti na dražbi in po želji kupiti.

Prva svetovna vojna in denarni tok

Leta 1908 so bili izdani kovanci v višini 25 rubljev, ki so zdaj zelo redki in dragoceni. Zanimivo je, da so izdelani iz zlatih ingotov, katerih teža je bila pet kilogramov. Nicholas II je želel dati ta denar kot znak spoštovanja vsem svojim sorodnikom leta 1908 na njegov naslednji rojstni dan. Ena od kopij se je lahko prodala leta 2011, na žalost je bila v groznem stanju, kljub temu, da je bila ta najdaljša pomanjkljivost, strošek najdražjega ruskega kovanca v tistem času znašal 1.900.000 rubljev.

To je bila prva svetovna vojna, v povezavi s katero je cesarstvo utrpelo velike izgube, ni imelo dragocenih surovin in delavcev. Izdan je bil odlok o spremembah monetarnega sistema, ki se je nanašal na zmanjšanje teže kovancev iz bakra, saj so bili to dragi ruski kovanci, ki jih je bilo treba 10 taljeniti.

Revolucija, ki se je zgodila, je preprečila uresničitev tega načrta, vendar so nekateri vzorci še lahko kovali. Koliko jih je dejansko izdelanih, nihče ne ve, zdaj ni zanesljivih informacij.

Kovanci sovjetske dobe

V Leningradski kovnici leta 1925 so taki kovanci ustvarjeni, da bi jih prodali zbiralcem, zdaj pa so izjemno dragoceni in redki. Obstaja še en kovanec, ki je povpraševan med zbiralci, to je petdeset kopeck kovanec, ki je nastal leta 1929. Najdražji jubilejni ruski kovanci se še vedno izdajajo, vendar njihova cena ni tako visoka kot tisti, ki so bili skovani v carskem času.

Toda kljub temu dejstvo ta kovanec ne izgubi svoje vrednosti. Samo en izvod je dosegel naš čas, ki je že dolgo v zasebni zbirki, vendar se prodaja za čudovito vsoto. Hkrati je bil strošek enega od dragih ruskih kovancev določen na 10.000.000 rubljev. Znesek je zelo zgovoren.

Stroški najdražjih kovancev Rusije

Vendar pa je treba najdražji ruski kovanec obravnavati kot „Elizavetin Gold“, katerega vrednost znaša 77.409.790 rubljev! Posebnost je dejstvo, da je ta kovanec narejen iz pravega zlata z vgravirano podobo kraljice Catherine. Obrat krasi pet emblemov mest, kot so Astrakhan, Kazan, Sibirija, Moskva, osrednji del pa je nacionalni.

Ta kovanec se šteje za sojenje in izdan leta 1755 z nominalno vrednostjo 20 rubljev. Kovan je bil v Sankt Peterburgu v kovnici. Teža kovanca je bila 33 gramov. Drug poskusni kovanec je bil ustvarjen malo prej, leta 1730, kjer je upodobljena Anna Ioannovna.

Trenutno obstajajo le dve taki dragoceni predmeti, ena je shranjena v Hermitage, druga pripada zasebnemu zbiralcu.

Kovanci in človek

Mnogo stoletij je minilo, kljub temu pa so zbiralci in znanstveniki zaskrbljeni glede vprašanja, kateri kovanec velja za najdražji in dragoceni. Oseba si vedno prizadeva za samopoznavanje, samopoboljšanje in pridobivanje drugega dragega kovanca ne skrbi, da bo jutri depreciiral in bo stalo peni, saj dobava vedno ustvarja povpraševanje ...

Kovanci imajo težko zgodovino, nekateri lahko ležijo v zemlji že dolgo časa, medtem ko se drugi, nasprotno, nahajajo v obokih lastnikov ali založnikov zlata, toda žal vsi ne bodo vredni bogastva. Pomembno je vedeti, da bodo stroški kovancev v veliki meri odvisni od stanja, v katerem so: če jih boste pogosteje pobrali, hitreje bodo odrgnjeni. Zato je treba takšne relikvije hraniti v posebnih škatlah ali pod steklom, tako da se njihova vrednost in stroški ne zmanjšajo.

Vrh najbolj dragih kovancev Rusije

Zato bi morali povzeti vse zgoraj navedeno.

  • Častno 10. mesto zavzema 5 kopek, ki so bile izdane leta 1916. Trenutno je strošek takega relikvija približno 1, 6 milijona rubljev in je upravičeno zavzel svoje stališče.
  • Redki kovanci so se vedno zanimali za zbiratelje kovancev. 25 rubljev iz leta 1908 za izpust tudi zadevajo takšne. Zdaj njihova cena prehaja za 1, 9 milijona rubljev.
  • Dva milijona rubljev je vredno en peni, katerega leto praznujemo stoletje pred zadnjim, in sicer leto 1726. To je osmi korak.
  • Sedmo mesto - "Konstantinovsky rubelj", je bilo omenjeno v članku. Njegova cena je danes več kot 3.142.180 rubljev.
  • Šesto mesto je leta 1907 na petih rubljih. Ta mali dragulj ni vreden več, nič manj, in 4.35 milijonov rubljev.
  • 4, 65 milijona rubljev bo zbiralcem stalo za nakup edinstvenega kovanca leta 1836 z nominalno vrednostjo 12 rubljev. Ona je na petem mestu v našem vrhu. Njegova edinstvenost je v tem, da je v kompoziciji prisotna platina. Bilo je samo enajst takih kovancev. Kasneje je bilo lovljenih ducat podobnih kovancev, ki so jih kasneje pridobili zbiralci, zato nimajo nobene vrednosti. Eden od njih je bil kupljen za čudovito omenjeno vsoto.

  • Samo poznavalec in poznavalec prave umetnosti lahko plača 10 milijonov rubljev za kovanec. Torej, za 50 kopecks, izdano leta 1929, bo zgoraj navedeni znesek na dražbi.
  • Na drugem častnem mestu je 1 rubelj, leto, ki je 1730. Kovanec je bil imenovan "Anna z verigo" in stane 21.995 260 rubljev.
  • Na prvem mestu je resnična relikvija, in sicer »Elizabeth Gold«, kovanec 20 rubljev, kovan v letu 1755. Strošek najdražjega ruskega kovanca je 77.409.790 rubljev, kar je resnično neverjetno.
Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy