FoodPro Preloader

Notranja lutka: vse najpomembnejše in zanimivejše o procesu ustvarjanja


Danes so rokodelstvo v veliko povpraševanje. Notranja lutka premaga vse zapise o priljubljenosti, kar je povsem razumno. Vsaka taka igrača ima svoj značaj in razpoloženje, ki se lahko prebere na izrazu njenega obraza. Ker je takšno čudovito bitje postavljeno v svoj dom na eno od najvidnejših krajev, se lahko prepričamo, da nikogar ne bo pustil ravnodušnega. Pustolj

Danes so rokodelstvo v veliko povpraševanje. Notranja lutka premaga vse zapise o priljubljenosti, kar je povsem razumno.

Vsaka taka igrača ima svoj značaj in razpoloženje, ki se lahko prebere na izrazu njenega obraza. Ker je takšno čudovito bitje postavljeno v svoj dom na eno od najvidnejših krajev, se lahko prepričamo, da nikogar ne bo pustil ravnodušnega. Pustoljubne, sanjske, posmehljive in aristokratsko zadržane dame bodo v hišo prinesle svoj okus in bodo odličen dodatek notranjosti.

Notranje lutke. Tilde

Ena najpogostejših domačih igrač je lutka Tilda. Večina rokodelcev zanima, kako se notranja lutka zašije z lastnimi rokami. Vzorci za takšen izdelek bodo tukaj. Najprej je treba opozoriti, da obstaja veliko število različic lutk Tilda: dekleta, fantov, angelov, zajčkov, medvedov, polžev itd. Da bi se igrača ujemala s tem slogom, morate določiti njene značilne lastnosti. Ko bomo razumeli načelo ustvarjanja, bomo lahko šivali katerokoli od zgornjih različic.

Kako tilda lutke

Torej, kaj so glavne značilnosti te stvari? To so dolge, tanke roke in noge z velikimi nogami, ravnim ali podaljšanim telesom in majhno glavo navzdol. Zajčki običajno izdelujejo ogromna viseča ušesa, dekleta pa imajo dolge lase, izdelane iz preje ali volne. Za prvo šivanje podobne igrače potrebujete mojstrski tečaj.

Notranja lutka Tilda ima veliko trikov in odtenkov: subtilne detajle, kot so roke in noge, morajo biti prešiti skupaj z majhnim naklonom, tako da odprti deli ne bodo izrabljeni, ko se izkažejo; spoji ostanejo nevezani, trup se skozi njih polni s poliestrom, po katerem se deli združijo ročno.

Da bi izrezali vse podrobnosti tkanine, morate narediti vzorce papirja, jih obkrožiti na platno iz platna ali bombaža in rezati, pri čemer ostanejo dodatki za šivanje. Ko je osnova pripravljena, lahko začnete risati obraz. Najpogosteje se to izvede z akrilnimi barvami, vendar pa lahko oči in usta preprosto vezete z barvnimi nitmi. Pričeska za lutko je najbolje narediti v obliki lasulje, ki jo nato pritrdimo na glavo. Zelo pogosto za delo vzamejo belo krpo in jo barvajo z močno kuhano kavo. Rezultat ni le lepa barva mesa, temveč tudi prijetna aroma.

Notranja lutka iz kaprona in žice

Za takšne obrti bodo potrebovali kosov različnih tkanin, trakov, čipk, kroglic, usnjenih obrezovanj, kamenčkov in drugih materialov za dekoracijo, kot tudi žičnih, sinteponskih in najlonskih nogavic za okvir izdelka. Iz orodij, ki jih potrebujete za zaloge škarij, klešč in dodatkov za šivanje. Ko je vse pripravljeno za delo, je čas, da vklopimo domišljijo in se lotimo dela.

Ustvarjalnost

Celoten proces ustvarjanja take lutke lahko razdelimo na več stopenj. Najprej zavrtite okvir za žičnate lutke. In pred tem morate razmišljati o rasti prihodnjega izdelka in položaju, v katerem bo igrača.

Naslednja faza je ovijanje neke vrste okostja s poliestrom. Zaradi tega procesa notranja lutka najde telo. Da bi material ostal trdno na žici, je varno pritrjen z ribiško vrvico ali navojem.

Naslednji je na vrsti zaključka telesa kapron lutke, da bi ji lep videz. Tukaj boste potrebovali škarje in pribor za šivanje. Kos najlon nogavic tesen okvir, v krajih zloženke tkanine zategnite nit. Tudi s pomočjo igle tvorijo glavne značilnosti obraza.

Punčka iz najlona

Nato začnejo uporabljati make-up, zaradi česar brezlična notranja lutka najde oči, cilije, obrvi in ​​ustnice.

Zadnja faza ustvarjanja telesa je frizura lutke. Tukaj lahko uporabite kateri koli material pri roki. Pletena preja, vrvica za perilo, satenast trak, niti za nitke, volna ali krzno bodo delale. Da bi oblikovali gladko glavo las, se lasulja najprej naredi okoli volumna glave, nato pa se zlepi ali poveže.

Končno se notranja obleka lutke. V tem primeru so lahko vzorci oblačil najbolj primitivni. Najpogosteje je obleka trajna, zato jo lahko modeliramo neposredno na sliki, tako da ostanke tkanine pritrdimo z lepilom ali nitko z iglo.

Notranja lutka kot darilo

Tak ročno izdelan izdelek lahko postane polnopravno in izvirno darilo. Mimogrede, če uporabite svojo domišljijo sto odstotkov, lahko taka lutka postane funkcionalen kos pohištva. Vzemite, na primer, polž Tilda, katerega lupina je lahko takšne velikosti, da bo šla za kavč, ali najlonsko škatlo za najlon, v katero lahko shranite različne majhne predmete in nakit.

Takšna darila, narejena z lastnimi rokami, bodo cenili tudi tisti, ki niso nikoli pokazali zanimanja za ročno ustvarjanje, kajti vsaka nova stvaritev ima ne le dušo, temveč nosi tudi energijo svojega ustvarjalca, del njegovih misli, čustev in izkušenj.

Ustvarjanje notranjosti lutk z lastnimi rokami je zagotovljeno pozitivna čustva in čisti užitek. Zato moramo zavreči vse dvome, najti čas in se potopiti v ustvarjalnost, kjer ni meja ali prepovedi, ampak samo lastno domišljijo in maso materiala.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy