FoodPro Preloader

Kako priti pletenje zank? Koristni nasveti za pletilje


Tisti, ki so dolgo plesti, vem, če morate povečati število zank v vrsti (to je, jih dodamo), morate uporabiti zračne zanke. Lahko se nahajajo za robom, znotraj vrst ali zunaj. Naučite se zbirati zračne zanke z iglami, učite se iz tega članka. To je veliko lažje, kot se zdi na prvi pogled. Kje lahko pridejo prav? Kot pra

Tisti, ki so dolgo plesti, vem, če morate povečati število zank v vrsti (to je, jih dodamo), morate uporabiti zračne zanke. Lahko se nahajajo za robom, znotraj vrst ali zunaj. Naučite se zbirati zračne zanke z iglami, učite se iz tega članka. To je veliko lažje, kot se zdi na prvi pogled.

Kje lahko pridejo prav?

Kot pravilo, pletenje zraka zanke z igle za pletenje je potrebno pri širitvi pletenine, ko je treba povečati število zank močno ob robu dela, namesto s postopnim zaposlovanjem.

To se zgodi, ko je pleteno smešno klobuk z ušesi. Postopek se začne od ušesa in nato dodamo zanke, da dobite glavni del pokrovčka. Tudi ta metoda je primerna pri izdelavi kimona z enim rezom. V tem primeru se dodajo zank, ki se začnejo z izrezom.

Kje drugje lahko uporabite takšno shemo? Ko morate izvesti različne luknje v pletenine, ki je narejena vodoravno: na primer, žepi za pašnike, zank za pritrdilne elemente, luknje za palce na rokavicah.

Ko delate na teh delih, so zanke za luknjo najprej zaprte, v naslednji vrsti pa, da zapolnite število zank, morajo biti dosežene z zrakom.

Kako jih ustvariti?

Kako priti pletenje zank? Sprva je treba razumeti, da so osnova vsake pletene stvari. Če jih pravilno pokličete, bo rob izdelka elastičen in se bo dobro raztegnil.

Za pridobitev potrebnega števila teh zank, bo obrtnica potrebovala dve igli za pletenje, ki bi morali tesno prilegati skupaj, in kroglo nit, izbrano za delo. Konica tuljave mora biti dovolj dolga in prosto obešena. Igle se držijo v desni roki, na levi pa navoj, tako da lahko od zunaj preide na dno palec in kazalec. Treba ga je pritrditi na dlan drugih prstov.

Zdaj je potrebno vstaviti naperke v nastalo zanko z zunanje strani palca. Nato dvignite nit iz indeksa (tudi zunaj) in zategnite zračno zanko na igle, ki se je izkazalo. Podobno storite tolikokrat, kot je potrebno.

Kako zaposliti?

Spregovorimo o načinih, kako so ustvarjeni. Kako priti pletenje zank? To je mogoče storiti na dva načina. Njihova razlika je v tem, kako se bo zanka zaletela na iglo. Ampak na koncu obrtnica dobi popolnoma enake elemente. Vse je odvisno samo od tega, kdo in kako priročno je vtipkati zanke za delo.

Če želite, da je rob izdelka tanek, lahko uporabite metodo, ki se imenuje obešanje. V tem primeru so zanke izdelane z obešanjem niti na napere. To pomeni, da se nit zloži v zanko in se položi na napere.

Druge sheme so malo težje dokončati. Desna roka, morate pobrati konec niti in delovno iglo. S palcem leve roke dvignite material in ga nekoliko potegnite. Preja s prstom v nasprotni smeri urinega kazalca. Istočasno z iglo dvignite spodnjo nit in jo potisnite z robom pod njo.

Kako drugače pridobiti zanke za zrak pri pletenju? Razmislite o drugi možnosti pri ustvarjanju zank z desnim ovinkom. Navoj je treba premakniti v smeri urinega kazalca. Iglo za nit pod lastno. Premaknite zanko na levo iglo in jo privijte.

Plesti zrak zanke ni težko. Samo malo vaditi moraš.

V središču vrstice

In kako sredi vrsti dobiti zanke za zrak z iglami? Ta spretnost je lahko uporabna, če morate na primer ustvariti "hišo" za gumb.

S palcem morate držati tečaje na levi igli, tako da se ne lezijo. Zdaj lahko naredite skico igel zračnih zank v količini, ki jo zagotavlja shema pletenja.

Ko ste že zbrali zahtevano količino, se pletenje nadaljuje z levo pletilno iglo. Torej dodajte nekaj zank v vrsti.

Na koncu vrstice

Mojster je končal številne osnovne vzorce in zaprl rob. Zdaj mora vnesti več zračnih zank v skladu z diagramom z uporabo napere. Če želite to narediti, je zelo preprosto, z uporabo ene od zgoraj navedenih metod. Izberete lahko tistega, ki je bolj podoben ali se zdi enostavnejši pri izvajanju.

V tem primeru najpomembnejša stvar ni, kako jih zaposliti, temveč kako jih plesti v naslednji vrsti.

Izdelek je treba obrniti. Zdaj bodo te nove zračne zanke v prvi vrsti. Tako bo zrak prvi ekstrem. To je samo treba odstraniti, kot je najbolj običajen rob pri pletenju.

Preostale zanke so lahko pletene kot žuborenje. Morali bi biti zelo dobri, tesno zategnjeni drug za drugega. Nato se ne oblikujejo nepotrebne luknje.

Zdaj, morda, je postalo jasno, kako zbrati zračne zanke z iglami. To ni tako težko, kot se zdi na prvi pogled. In celo ambiciozna pletilja se lahko spopade s to nalogo.

Metulji iz plastične steklenice to storite sami: kako narediti, kar je potrebno, nasvetePrijetno malenkost, ali Kako narediti organizatorja, da dvigne razpoloženjePleteni šal z iglami za pletenjeKako narediti kostum PierrotVolumetrični vzorec pletenja: diagrami in opisiPatchwork: sheme, vzorci in vzorci.  Kompleti za mozaikStarodavni kovanci: portugalski, ameriški, brazilski, sovjetski.  Koliko stanejo starodavni kovanci danes?Tilda Tulipani: mojstrski tečaj za izdelavo brstov, stebel in listov