FoodPro Preloader

Je kraljevski kovanec primeren za zbirko?


Vsak od nas ima svoj hobi. Sorte takšnih izobraževalnih razredov vključujejo numizmatiko. To je pobiranje kovancev. Tisti, ki to počnejo resno, razumejo, da obstajajo primeri, ki lahko prinesejo ne samo moralno zadovoljstvo, ampak tudi obogatijo lastnika. Zbirka se spremeni v kapital. Najdražji primerki so kraljevski kovanec. In

Vsak od nas ima svoj hobi. Sorte takšnih izobraževalnih razredov vključujejo numizmatiko. To je pobiranje kovancev. Tisti, ki to počnejo resno, razumejo, da obstajajo primeri, ki lahko prinesejo ne samo moralno zadovoljstvo, ampak tudi obogatijo lastnika. Zbirka se spremeni v kapital. Najdražji primerki so kraljevski kovanec.

In več zbiralcev, ki želijo dobiti takšne kopije v svojo zbirko, so dražji. Vendar ne želijo vsi imeti koristi. Najbolj navdušeni zbiralci ne bodo nikoli delili s kovancem iz svoje zbirke, tudi če bodo stroški kovancev Rusije dosegli milijon rubljev. Vendar pa obstajajo numizmatiki, ki so pripravljeni dati vse za priložnost, da dobijo redke primere.

Zakaj so potrebni?

Kaj je tako privlačno, na primer kraljevski bakreni kovanci ali njihovi bolj plemeniti dvojniki zlata in srebra? Najverjetneje je njegova zgodovinska vrednost. Ljubitelji antike s spoštovanjem predstavljajo, kdo je pred nekaj stoletji držal ta denar v svojih rokah, pod kakšnimi pogoji je bil izgubljen in kraljevski kovanec je lahko živel do današnjih dni. Tisti, ki se ukvarjajo s tovrstnim zbiranjem, morajo biti zelo dobro seznanjeni z vrstami, zgodovino, stroški svojih eksponatov. Ne bi bilo odveč vedeti, kako določiti pristnost, kako shraniti, pod kakšnimi pogoji lahko izgubi svojo vrednost. Na primer, ali bo kraljevski kovanec cenejši, če ima praske, žetone ali drugo škodo.

Katera je vredna več

Krona vsake zbirke je najredkejša in zato tudi najdražja. Na primer, cena kovancev carske Rusije je višja, če gre za poskusne primerke. To pomeni, da so bili sproščeni v omejenih količinah, da bi ugotovili, ali je treba opraviti množično proizvodnjo. Te redkosti vključujejo Konstantinov rubelj, izdelan iz srebra. Izšla je leta 1825. Število teh kovancev ne presega 5-6 kosov. Ali Peterove srebrne rublje obstajajo v še manjših količinah (2 kosa). Datum izdaje - 1722 leto.

Najredkejši

Fantastično zveni znesek 50 milijonov rubljev, ki je bil plačan za zlatnik s podobo Catherine na dražbi v Londonu. Ampak res je. Dejstvo je, da je drugi tako kraljevski kovanec le v Hermitageu. Ta vzorec tehta le 33 gramov. Njena nominalna je 20 rubljev. Leto izdaje - 1755. Značilnost - napis "Elizavetin zlati".

Ocenjeni stroški kovinskih kovancev v letu 2015

nominalna vrednostleto izdelavecenovaluti
1 rubelj172536500rublja
poltina17251730dolarja
1 chervonets170150.500evrov
denga170175dolarja
2 rublji1727131500dolarja
1 kopek1727175evrov

Kako se je vse začelo

Denarna reforma XVI-XVII stoletja je imela svoj vpliv na monetarni sistem Rusije. Denar je bil izkopan iz preprostega bakra in plemenitega zlata. Njihova nominalna se je zelo razlikovala od današnje. Takrat je bilo petdeset petdeset, petdeset petdeset, pet kopekov in grivna. Leta 1704 je bil lovljen prvi ruski srebrni rubelj. Leta 1718 so začeli izdajati kovance za dva rublja. Omeniti velja, da je bil takrat na zadnji strani upodobljen dvoglavi orel s simboli moči v šapah. Zanimivo je, da je bilo srebro v carski Rusiji poceni. Konec koncev je bilo veliko izkopanih, zgrajena pa so bila tudi nova obrata za predelavo kovin. Zato mu niso prizanesli in izdali kovancev visokega srebra.

Postopoma je bila izvedena reforma denarja. Na kovancih namesto z orlom so bile prepletene štiri črke P. Postopno upadanje rezerve srebra se je zmanjšalo. Leta 1730 je videl svetlobo novega denarja. Na obrazu srebrne rublje je bila upodobljena Anna Ioannovna. Večkrat se je zmanjšala teža kovancev zaradi potrebe po zmanjšanju državne porabe. Toda postopoma je masa dosegla 18 gramov, kovanci so postali težji in tako ostajali vse do začetka prejšnjega stoletja.

In preden ni bilo leseno

Srebrni rubelj ni izgubil svojega položaja na denarnem trgu v času Aleksandra prvega. Vendar je moral spremeniti svoj videz. Znaki, ki kažejo na avtokrata, so izginili. Kovanci so se začeli imenovati država. Denarna vrednost celo na zlato ali platinasti denar je pokazala količino srebra. Alexander II je prvič povečal kovanje kovancev, nato pa naročil, naj zmanjša njihov vzorec. Gre za vse kovance, razen za srebrni rubelj.

Toda Alexander Tretjič je ponovno želel prikazati svoj portret na sprednji strani. Spominski kovanci so začeli izhajati v poznem XIX - na začetku XX stoletja. Izpustili so jih ob večjih praznikih. Prevladujoči položaj srebrne rublje je spremenil J. Witte ob koncu XIX. Stoletja. Zlato rublju je naredil kot glavno denarno enoto. V tem obdobju so kovanci pridobili praktično sodoben videz. Glavna razlika je bila podoba cesarja na sprednji strani.

Če ima oseba vse potrebno znanje, ga nihče ne more zavesti. Torej, numizmatik je lahko ponosen, da v njegovi zbirki obstajajo posebni kovanci, kraljevski. Cena, ki jo morate plačati za lastništvo, je za pravega zbiratelja nepomembna.

Je izpostavljenost najpreprostejša fizika ali čarobnost ustvarjanja mojstrovine?Kako zgraditi vzorec kril?  Sonce je odličen rez za modno kriloŠarmantna šablona metuljev na steni z lastnimi rokamiDIY graviranje - starodavna in večno mlada umetniška oblikaTople in dekorativne pletilne dokolenke: diagrami in opisKako tkati zapestnico iz gumijastih trakov z lastnimi rokamiKako šivati ​​poletno obleko z lastnimi rokami?  Beležka za začetnikeBimetalni kovanci: seznam.  Bimetalni kovanci Rusije.  Bimetalni kovanci za 10 rubljev