FoodPro Preloader

Vzorec bandanas, šivanje svoje lepe dodatke


Bandana je preprost kos tkanine z vzorcem (ali monofonom), pokrivala za zaščito pred soncem. Sprva je bil uporabljen kvadratni šal za zaščito obraza pred prahom in dimom. Nekaj ​​stoletij pozneje je postalo modna dodatna oprema, ki je celo slavne osebnosti ne prezirajo. Zgodovina ogrinjala Ime "bandana" je bilo izposojeno od hindijščine, ta beseda se je imenovala chintz, ki se je v preteklosti pogosto uporabljala z vzorcem "kumare". Bandane s

Bandana je preprost kos tkanine z vzorcem (ali monofonom), pokrivala za zaščito pred soncem. Sprva je bil uporabljen kvadratni šal za zaščito obraza pred prahom in dimom. Nekaj ​​stoletij pozneje je postalo modna dodatna oprema, ki je celo slavne osebnosti ne prezirajo.

Zgodovina ogrinjala

Ime "bandana" je bilo izposojeno od hindijščine, ta beseda se je imenovala chintz, ki se je v preteklosti pogosto uporabljala z vzorcem "kumare".

Bandane so nosili kmetje, pirati, kavboji in železniški delavci. Šal je bil vezan okoli glave ali vratu, udobno je bilo obrisati znoj in zaščititi dihalne poti pred razbitinami in močnim vetrom. Bandana se pogosto uporablja kot domače nahrbtnik.

Naglavna ruta je dobila drugo življenje v času razcveta tolp v Severni Ameriki v osemdesetih letih 20. stoletja. S svojo pomočjo so se odločili, da poudarijo svojo pripadnost ulični tolpi. Priljubljene rute tudi pevci smeri rap. Zdaj je bandana moden dodatek, ki lahko poudari individualnost lastnika.

Naglavne ovratnice za modne ženske so vezene z dragimi in poldragimi kamni, bleščicami in nakitnimi kroglicami. Bandane, narejene iz krzna različnih živali, so v mnogih državah drage in povpraševanja.

Izdelava vzorca bandane

Izjemen šal si lahko zlahka in hitro zašijete sami. Če želite to narediti, morate izbrati samo tkanino primerne velikosti z zanimivim vzorcem. Vzorec bandane je tako preprost, da o tem še ni vredno govoriti.

Standardne velikosti naglavne rute za odrasle so 61 cm na 61 cm, zato je zelo enostavno določiti velikost natančneje, potrebno je izmeriti obseg glave osebe. Recimo, da morate šivati ​​šal na otroka s 55 cm dolgim ​​obročem. Uporabimo preprosto formulo iz geometrije šolskega tečaja za izračun diagonale kvadrata. Zahtevana minimalna dolžina vzorca bandane je 55 / 1, 414 (kvadratni koren dveh) = 38, 1 cm.

Za izdelavo bandan s svojimi rokami, vzorec je treba pripraviti v skladu z individualnimi velikostmi. Za to vrednost, morate dodati nekaj centimetrov na dovoljenjih in pritrditev "rep".

Izbrani kos tkanine za vzorce bandane naj se namesti na namizje. S pomočjo krojaškega kreda in ravnila morate na tkanino postaviti potrebno dolžino in širino. Rezultat bi moral biti popoln kvadrat z oznakami za pravice. Če lahko pri šivanju in obdelavi robov bandan uporabljate overlock, dodatki ne bodo potrebni.

Šivamo vzorce bandane

Nekaj ​​nasvetov:

  1. Potrebno je zagotoviti pravilnost izračunov, zaviti obdelovanec diagonalno in urediti prvo vgradnjo.
  2. Pri izdelavi bandan s svojimi rokami, je bolje, da proces vzorca na šivalnem stroju ali overlock. Ročno šivanje ne bo lepo in urejeno.
  3. Delovni kos morate rezati gladko in natančno, od tega pa bo odvisen tudi končni videz izdelka.

Zelo enostavno je šivati ​​bandano, katere vzorec je opisan zgoraj. Da bi to dosegli, je treba dovoliti navarjanje šalov po označenih črtah, pritrjenih s šivalnimi zatiči ali z lepljenjem in likanjem. Nato odrežite odseke z zaprtim robom.

Bandane za otroke

Naglavna obleka je lahko nepogrešljiv pripomoček za otroke. Šal za otroka je bolj udoben kot klobuk ali baseball kapa. Bandana ne zapira pregleda in tesno sedi na glavo, ne pade in ne moti.

Bandana za otroke se lahko uporablja ne samo kot pokrivala, temveč tudi kot vratna vratca. To je resnično nenadomestljiva in večnamenska stvar v garderobi vsakega malega moda.

MK rezanje in šivanje šal za otroke

Izdelava vzorca bandane je za fanta težja kot za odraslega. Za šal bodo potrebna dva kosa tkanine. Oba materiala morata biti mehka, naravna in dobro vpijata vlago.

Šal za otroka ne izgleda kot kvadrat, ampak kot trikotnik z gumbi, ki se zaprejo na robovih.

Vzorec morate pritrditi na prepognjeni material dvakrat in previdno odrezati. Ponovite postopek za rezanje druge tkanine.

Potrebno je zložiti dele z licem navzdol in "vabo" z navojem ali pritrditi dele z zatiči. Nato šivalni trak po robovih šivalni stroj, ne da bi končal šiv malo.

Odvijte šal na sprednji strani skozi preostalo luknjo. Če imate težave, uporabite svinčnik ali tanko palico. Ko ste poravnali vogale, bi morali likati trak in previdno dokončati šiv na sprednji strani.

Za namestitev gumba potrebujete posebne klešče. Prodajo se v kateri koli obrtni trgovini, na embalaži pa so podrobna navodila za uporabo. V istem oddelku lahko sami kupite gumbe za oblačila.

Zelo preprosto je okrasiti izdelek s pomočjo prevedenih aplikacij v obliki živali ali risanih likov. Takšne aplikacije se nanesejo na tkanino z lepilno plastjo navzdol, prekrito z mokro gazo ali bombažno šaljo in segrevajo z likalnikom 30 sekund. Kot stilizacijo lahko na šalu izvezete monogram ali celoten vzorec.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija