FoodPro Preloader

Žakardni vzorci za pletenje. Simboli barv in linij


Žakard pletenje za več let ne gre iz mode. Modele s svetlim okraskom si lahko ogledate ne samo na straneh modnih revij o pletenju, ampak tudi na modnih brvah med modno revijo. Začetke te veščine je treba iskati v starih časih, ko so se pojavili prvi ročno izdelani tekstilni predmeti, okrašeni z okraski. Iz sta

Žakard pletenje za več let ne gre iz mode. Modele s svetlim okraskom si lahko ogledate ne samo na straneh modnih revij o pletenju, ampak tudi na modnih brvah med modno revijo. Začetke te veščine je treba iskati v starih časih, ko so se pojavili prvi ročno izdelani tekstilni predmeti, okrašeni z okraski. Iz starih časov so se nam približali simbolični pomen barvnega in grafičnega okrasnega prepletanja.

Ime pa je žakard pletenje prejel, zahvaljujoč izumu Francozu Sh.N. Jacquard, ki je leta 1808 ustvaril stroj za ročno tkanje niti različnih barv. Od takrat so žakardni vzorci trdno prevzeli svoje mesto v proizvodnji pletenin in v industriji. Svetli izvirni vzorci takoj privabljajo pozornost. Primerni so za ženske in moške, in celo pri ustvarjanju otroških oblačil so postali preprosto nepogrešljivi. Pletenje žakard vzorcev vam omogoča, da izberete katero koli barvo in kombinacije teksture, je enostavno združiti vzorčasto pletenje, ročno vezenje in appliqué v enem modelu.

Žakardni vzorci pletenja najdete kjerkoli. Za dekoracijo pletenin bo ustrezal kateri koli vzorec in okras, namenjen številčnemu vezenju, kjer bo en kvadrat ustrezal eni zanki. Seveda ima žakard pletenje že svoje, klasične okrasne kompozicije in kombinacije, lahko pa si ustvarite okras in sebe, ga prenesete v karirasti papir in ga pobarvate v prave barve. Žakard vzorce pletenja je enostavno najti na internetu na straneh, namenjenih tej tehniki. Obračamo se na barvno komponento ornamenta, ker, da bi izgledal elegantno, morate pravilno in spretno izbrati menjavanje barv v vzorcu. Izbira barvne sheme ornamenta je individualna zadeva, vendar obstaja načelo združljivosti barv in je zaželeno, da se ga držimo v večbarvnem pletenju, šivanju ali tkanju.

Črne in bele barve so univerzalne, kombinirane z vsako barvo. Nasičena rdeča barva je barva poletja, njena energija, toplina in lepota, veselje in moč. Svetlo rdeča se dobro ujema z belo, sivo in črno barvo, bolj utišana rdeča barva pa bo sestavljala kompozicijo z modro in modro. Burgundska barva se lahko kombinira z vsemi svetlimi odtenki mavričnega spektra. Smaragdno zelena barva pomladi in oživitev narave v žakardnih vzorcih je kombinirana z vsako barvo, ki daje izdelku izvirnost in izjemno lepoto. Čista siva barva je dobra kombinacija z modro, rdečo, rjavo, modro in bež barvo. Modra barva in barva morske vode bodo izvrstni okraski z rdečo, zeleno in rjavo barvo, z belo barvo pa vas bodo spominjali na zasneženo zimo ali beli pesek na morski obali. Uporablja se v žakardnih vzorcih in bež barvi, ki je kombinirana z oranžnimi, rjavimi, rumenimi cvetovi.

Modni žakardni vzorci pletenja so kombinacija rdečih, modrih, zelenih in rumenih barv, ki se izvajajo na belem ali črnem ozadju, zaradi česar pletenine poleti uživajo v svetli in veseli plaži.

Pri žakardnih vzorcih uporabljajo še vezenine, jih okrasite z ruffles in ruffles, in tudi gladko vzorčasto pletenje je v kombinaciji s čipkami vložki. Puloverji in majice, mini-majice in kratki bolero rokavi, ki se nosijo na enobarvnih tankih puloverjih, kot tudi voluminozni in lahki modeli, ki krasijo barvne okraske.

Žakardni vzorci za pletenje z iglami so najprej majhni vzorci, ki so najbolje izdelani iz niti podobnih barv in odtenkov ter dopolnjeni z dvema ali tremi kontrastnimi barvami, in drugič, z velikimi vzorci, v katerih se uporabljajo svetle kontrastne barvne kombinacije.

Pletene žakard vzorec precej moteče in težko. Lahko pa ustvarite izvirno stvar, ki jo okrasite z vezenim ornamentom na pripravljenem enoglasnem platnu. Okraski so vezeni z barvno nitjo in iglo z verigo ali posebnim šivom pletenin, ki ponavlja sprednje pletilne šive.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija