FoodPro Preloader

Gordey Kolesov - Ruska zvezda na Kitajskem


Kolesov Gordey je v svojih 9 letih že uspel postati svetovna slava. Ta fant-wunderkind je leta 2015 zmagal na kitajskem showu talentov, ima radi šah, govori pet jezikov in ve, da ima na pamet več kot petsto kitajskih idiomov. Biografija Rojen Gordey v Moskvi 18.08.2008. Ko je bil star samo dva meseca, se je družina preselila na Kitajsko, kjer je imel oče deček, Jevgenij Kolesov, posel. Ljub

Kolesov Gordey je v svojih 9 letih že uspel postati svetovna slava. Ta fant-wunderkind je leta 2015 zmagal na kitajskem showu talentov, ima radi šah, govori pet jezikov in ve, da ima na pamet več kot petsto kitajskih idiomov.

Biografija

Rojen Gordey v Moskvi 18.08.2008. Ko je bil star samo dva meseca, se je družina preselila na Kitajsko, kjer je imel oče deček, Jevgenij Kolesov, posel. Ljubezen do učenja je vzgojila mamo Irino, vzgojiteljico. Bila je tista, ki je študirala pri Gordeyju na Kitajskem po šolskem učnem načrtu. Toda oče je imel ključno vlogo pri razvoju fanta, razvil je svojo metodo poučevanja na igriv način, vključno z učenjem jezikov.

Mimogrede, Gordey Kolesov ima tri mlajše sestre: Agatho, Yesenijo in Milano. Vsi, kot brat, govorijo pet jezikov: ruski, kitajski, španski, angleški in francoski. Dekleta igrajo tenis in judo. Ponos ljubi sestre, jim pomaga pri učenju jezikov in dela z njimi kaligrafijo.

TV nastopi

Prvič na ekranu se je Gordey Kolesov pojavil aprila 2014 v programu »Direktor sam«. Tam je pokazal znanje hieroglifov in pel v kitajščini. Januarja 2015 je sodeloval na showu talentov na CCTV-1 in zmagal. To je prvi tuji otrok, ki je dosegel takšen uspeh na kitajski televiziji. Gordei Kolesov je nenadoma postal slaven, video z njegovim nastopom je prišel na YouTube kanal, v tednu dni pa ga je gledalo več kot milijon ljudi. Aprila 2015, ko je število video posnetkov doseglo štiri milijone, je bil fant skupaj s svojim očetom povabljen, da sodeluje v programu Let the Talk. Hkrati sta bila na kitajski televiziji posneta dva dokumentarca o Prideu in njegovi družini. Od takrat se je otrok začel imenovati čudežni otrok.

Šah hobi

Gordei Kolesov je začel igrati šah leta 2014, po nekaj mesecih pa se je udeležil prvenstva Guangzhou, kjer je osvojil srebrno nagrado. Od leta 2015 je fant začel sistematično preučevati to igro in sodelovati na različnih kvalifikacijskih turnirjih. Aprila 2015 je Gordey Kolesov osvojil prvo mesto in osvojil prvenstvo v Shenzhen. Maja istega leta se je mladi šahist udeležil turnirja med šolarji, ki je potekal na Tajskem in se uvrstil med prvih deset.

V letu 2016 je Gordey Kolesov na turnirju šahovskega šahovskega turnirja prejel šest točk od devetih, pri čemer mu je izvedba tega standarda omogočila, da postane kandidat za mojster športa. Bil je najmlajši udeleženec tekmovanja, ki mu je bil podeljen ta naziv. Leto kasneje je fant na evropskem prvenstvu med šolarji, mlajšimi od deset let, dobil Blitzovo "bron". Leta 2018 je postal prvak Moskve in Evrope v kategoriji do enajstih let. Zmaga na evropskem šahovskem prvenstvu je Gordayu omogočila sodelovanje na svetovnem šolskem prvenstvu v Tuniziji leta 2019.

Drugi dosežki

Ponos Kolesov - vsestranski otrok. Poleg tega se ukvarja s tenisom, judo, risanjem in kaligrafijo. Je eden najmlajših hitrostnikov na svetu. Leta 2015 je deček sodeloval na kreativnem rusko-kitajskem tekmovanju, kjer je predstavil svojo risbo in se uvrstil na drugo mesto.

Sedaj Gordey študira v 5. razredu ene od moskovskih šol v »zunanjem« sistemu. Skupaj s svojim očetom vodi program Discovery of China na prvem kanalu.

Metulji iz plastične steklenice to storite sami: kako narediti, kar je potrebno, nasvetePrijetno malenkost, ali Kako narediti organizatorja, da dvigne razpoloženjePleteni šal z iglami za pletenjeKako narediti kostum PierrotVolumetrični vzorec pletenja: diagrami in opisiPatchwork: sheme, vzorci in vzorci.  Kompleti za mozaikStarodavni kovanci: portugalski, ameriški, brazilski, sovjetski.  Koliko stanejo starodavni kovanci danes?Tilda Tulipani: mojstrski tečaj za izdelavo brstov, stebel in listov