FoodPro Preloader

Nastavi v pokru. Vrednostna kombinacija in fotografija


Tisti igralci, ki že imajo nekaj izkušenj v Texas Hold'emu, vedo, kakšen je set in vedo, kako se obnašajo v igri s takšno roko. Toda za začetnike, ki samo obvladajo igro, je ta koncept še vedno nejasen. Poskušali bomo podati popoln opis nianse, ki se nanašajo na komplet; pojasnite pojem "set in poker". Začetni

Tisti igralci, ki že imajo nekaj izkušenj v Texas Hold'emu, vedo, kakšen je set in vedo, kako se obnašajo v igri s takšno roko. Toda za začetnike, ki samo obvladajo igro, je ta koncept še vedno nejasen. Poskušali bomo podati popoln opis nianse, ki se nanašajo na komplet; pojasnite pojem "set in poker". Začetnik mora v igro spoznati osnovne statistične verjetnosti, da bi vsaj nekako načrtoval svoja dejanja. Torej, kaj je set?

Kaj je set v pokru

Naj ugotovimo. Set v pokru ali potovanjih je alternativno ime za kombinacijo, kot je trojni. To pomeni, da če je igralec zbral 3 karte enake vrednosti, se že strinja, da običajno sodeluje v potu.

Ostale kartice niso pomembne. Ampak včasih te "ekstra" posamezne karte odločajo o usodi igre. Lahko igrajo vlogo kickerjev.

Razlika med resnicami in setom

V Texas Hold'emu je poravnava (ali roka), imenovana trojni, razdeljena na dva koncepta: set in thrips. To je kot dva dvojčka, vsak s svojim "značajem". V bistvu sta oba enaka, vendar je razlika v načinu kombinacije.

Prvi način pridobitve se imenuje set - kombinacija treh kart, od katerih sta bila 2 že v rokah igralca. Te kartice se imenujejo žepne kartice. Tretja kartica se odpre na skupni mizi.

Drugi način, da dobite trojico, je 1 žepna kartica, 2 pa podvoji, vsakdo je odprt za vse. Takšna trojka se šteje za profesionalnega pokra v teksaškem pokru.

Tukaj je primer hold'em igre, kjer igrajo 4 osebe. V skladu s pravili sta na flopu 2 ​​žepni kartici in 5 kart. Turn in reka še nista upoštevana.

Kaj se zgodi, če se na primer takšna situacija v pokru razvije? Tukaj lahko jasno vidite set v pokru. Fotografija bo v celoti pomagala predstaviti vse informacije, ki so se razvile na flopu. V tem primeru ima igralec 1 nabor 3 vtičnic. Ko odprete žepno karto, se razkrije serija, ki je v tej igri prinesla banko temu igralcu. Čeprav ima igralec še 3 pare.

Prednosti kompleta

Spomnimo se, da so prve tri višje v vrednosti od enega para ali dveh parov in ta uskladitev se že šteje za koristno. Tudi če je igralec zbral takšen set v pokru kot trije dvojci, ima priložnost za nadaljnje tekmovanje. Toda, kaj je močnejše: set ali res? Za odgovor na to vprašanje začnemo s statistiko. Možnost za zbiranje seta je 10, 78%; in zbrati resarje - le 1, 35%. To pomeni, da je set verjetnejša kombinacija in zaradi tega je igralec z dvema kartama v roki že močnejši. Buy flop set - verjetnost tega, seveda, višja - 12%.

Še en odtenek je možna konkurenca v delovni dobi resorjev. Po odprtju kartic se lahko izkaže, da trikrat 2, saj je 1 kartica pogosta. Toda sklop v zvezi s tem je močnejši. Ko je set narejen v pokru s samo eno karto iz flopa, se lahko igralec počuti samozavestno. Ni več z najnižjo kombinacijo, ampak s povprečjem.

Nekateri igralci, ki so zbrali set, zložili flop, strah, da bi nekateri igralci lahko zbrali full house ali straight. Toda verjetnost ravnega je nizka - 1, 3%, in za zbiranje polne hiše s 7 kartic - je verjetnost zelo majhna. S par na mizi - 0, 74%, in če 3 pade na mizo - 0, 25%.

Kako se obnašati, zbirati set

Naj ravnam lepo ali agresivneje, če je set že oblikovan? Poker je tako zanimiv, da je absolutno nemogoče napovedati, kdo ima kartice. Vsak igralec si izbere strategijo igre, samo na podlagi dveh lastnih kart in izkušenj. Pogosto se igralci soočajo s postavitvami postavitev. Poker kombinacija, ki se je razvila v pokru, ne zagotavlja ničesar. Predvidevamo lahko le verjetnost dogodka, ne pa samega dogodka.

Preflop naredi prve sklepe o kartah nasprotnikov. To se lahko vidi na podlagi njihove reakcije in stopnje. Lastna stopnja ne sme biti vnaprej precenjena. Vse je odločeno s flopom. Najbolje je, da se odločite na flopu glede nadaljnje igre. Kaj storiti z roko?

Povišanje vložkov je smiselno le, če imate v rokah velik set, začenši z ženskami. In če je niz majhen, je dovolj, da podpremo stavo, to je, da naredimo povišanje.

Poglejmo, kakšne so možnosti, da dobite popolno kombinacijo v različnih fazah igre, ki bo premagala potovanja, če ima nasprotnik že set na rokah:

  • na prehodu je verjetnost le 13%;

  • na reki - 30%.

V primeru, da vidite, da na flopu obstajajo 3 karte iste barve, ali celo šibka tri, ta situacija ogroža vašo kombinacijo.

Toda, ko je flop precej šibak, neprimerne in "mešane" karte, lahko tvegate in dvignete malo. Če igrate na vrsti, se vaše možnosti občutno zmanjšajo. Turn povečuje možnosti, da bo eden od nasprotnikov naredil najboljšo roko, kot je na primer straight.

Nastavite nasprotnika

Za izračun nasprotnikovega niza morate biti pozorni na njegovo vedenje med preflopom in še posebej na flopu. Če aktivno dvigne stavo na flopu, ko so na mizi 3 popolnoma različne karte in ne zelo velike, je verjetno dobil 3. karto za set. To je še posebej opazno, ko se dolgo precej obotavlja s preflop stavo.

Izleti niso tako opazni in so manj zadovoljni. Ker za prvenstvo s kombinacijo tripsa, še vedno potrebujemo nekaj dobrih velikih udarec.

Vloga Kickersa

Kartice, ki niso sposobne ustvariti nobene kombinacije, ampak odločajo o poteku igre v spornih situacijah, se imenujejo kickers. Če se odločite za igro s slabimi tremi, potem je bolje imeti na zalogi dobre kickerje - kralja ali asa.

Ko dva igralca zberejo isti set v pokru, najvišja karta obeh nato določi zmagovalca. Če se pojavi situacija, ko dva igralca v istem pokru naredita isti set, in igralci so enaki, se pot razdeli na dva udeleženca. Vendar se to v praksi skoraj nikoli ne zgodi.

Če imate roke in ste odprli flop, je verjetnost, da boste zmagali, 30 do 70. Vsak igralec upošteva te verjetnosti in odločitev mora biti sprejeta hitro.

Ali je vredno blefirati, imeti tri najboljše in šibek kicker? Bluff je primeren, če je v igri 3 osebe. Če je število igralcev večje, lahko katera od njih ima močnejšo kartico. In tukaj je blef nemočen.

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker?  DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis.  Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi