FoodPro Preloader

Kvačkani klobuki za novorojenčke: fotografija z opisom


Internet je poln šarmantnih dojenčkov v pletenih oblačilih. Zaradi tega mnogi mame razmišljajo o podobni stvari za svojega otroka. Toda začetek z nečim velikim je precej težak. Še posebej za ljudi, ki samo obvladajo tehniko pletenja. Predlagamo, da začnemo kvačkati novorojenček. Različice tega izdelka je ogromno. Med njimi

Internet je poln šarmantnih dojenčkov v pletenih oblačilih. Zaradi tega mnogi mame razmišljajo o podobni stvari za svojega otroka. Toda začetek z nečim velikim je precej težak. Še posebej za ljudi, ki samo obvladajo tehniko pletenja. Predlagamo, da začnemo kvačkati novorojenček. Različice tega izdelka je ogromno. Med njimi lahko najdete modele za dekleta in dečke.

Izbira modela

Klobuki za otroke so različni. Vendar sta slog in s tem tehnika dela podobna. Konec koncev, novorojenček ne bo primeren za velike, na primer, široke klobuke. Bolje je, da kravato kravato kravato in jo dopolnite z originalno dekor. Dodate lahko ušesa, rože, loke ali celo preprosti izdelek spremenite v torto. Obstaja veliko možnosti.

Lahko ustvarite svoj edinstven slog. Glavna stvar pri ustvarjanju kvačkanje klobuk za novorojenčka je, da se spomnimo, da je izdelek dovolj lahek in udoben za otroka. Torej, preveč vneto ni vredno. Bolje je počakati nekaj časa in celo narediti drugačen model pokrovčka za vašega otroka.

Nakup preje in kavljev

Zelo pomembno je, da izberete material. Strokovnjaki ne priporočajo uporabe bodičaste volne za otroška oblačila. Otrok bo v najboljšem primeru zavrnil nošenje stvari in v najslabšem primeru bo pokrit z izpuščajem. Bolj prednostna možnost je posebna otroška preja. Izpolnjuje vse zahteve in ne povzroča alergij. Najdete ga lahko v kateri koli obrtni trgovini. Izbira kvačkanje kavelj za novorojenčka klobuk, bi morali voditi svoje preference. Običajno izkušeni pletilja jasno vedo, kaj naj bi bilo idealno orodje. Za začetnike pa čarovnika priporočamo, da izbere lahek kovinski kavelj, ki je udoben za roko. Njena velikost je lahko drugačna. Odvisno od tehnike pletenja. Toda za vzorčaste izdelke je pametneje izbrati orodje pol in pol debelejše kot nit, nič več. Prav tako ga je treba preveriti glede napak. Preveč oster ali grob konic ne bo omogočal normalnega delovanja.

Meritve

Na internetu in v različnih revijah o pletenju otrok lahko najdete veliko število skupnih parametrov za drobtine različnih starosti. Vendar pa pozabiti, da je vsak otrok posameznik, ni vredno. Zato je veliko bolj pravilno meriti svojega dojenčka. V skrajnih primerih lahko končni izdelek, ki ustreza otroku, vzamete v velikosti. In ne nujno kvačkana kapa za novorojenčka. Kot primer lahko uporabite izdelek iz tkanine, prednostno ne preveč raztegljiv, sicer bodo meritve netočne. Če mama želi izmeriti novorojenčka, bo potrebovala merilni trak, zvezek in pero. Najprej narišemo načrtovani izdelek. In prav na njem označujemo potrebne parametre: obseg in višino pokrovčka. Prvi parameter določimo tako, da postavimo trak nad obrvi in ​​ga ovijemo okoli glave. Drugi - postavitev centimetra na vrh glave in merjenje razdalje od enega uha do drugega. Poleg tega je pomembno upoštevati, da potrebujemo le polovico te vrednosti.

Izračunajte število zank in vrstic

Pletenec v proizvodnji klobukov za novorojenčka kvačkanje, ne uporablja parametrov v centimetrih. Za njih so druge merske enote veliko bolj pomembne. Zato morate pred začetkom pletenja prenesti opravljene meritve. Tehnologija je dokaj preprosta, vendar zahteva pripravo vzorcev. Prevelika ni potrebna, dovolj kvadratna s stranico 10 centimetrov. V končnem fragmentu preštejemo zank in vrstice. Nato vzamemo kalkulator in izdelamo preproste matematične izračune:

 1. Obseg pokrova razdelite na 10 in pomnožite s številom zank v vzorcu.
 2. Višino pokrova razdelite na 10 in pomnožite s številom vrstic v vzorcu.

Parametre je treba popraviti, ker bomo za njih plesti naš izdelek.

Tehnologija pletenje vrh kapice

Profesionalna pletilja pravijo, da je najtežji korak pri pletenju klobuka novorojenčka začetni kvačkanje. In vse zato, ker zahteva pravilno dodajanje zank. Mnogi ljudje ne morejo sami izračunati svojega števila. Vendar bomo pojasnili celoten proces. Vendar takoj opazimo, da bomo potrebovali kalkulator. Navsezadnje se spet obrnemo na matematiko za pomoč:

 1. Vemo, da je število zank, ki je potrebna za pletenje klobuke v višino. To je glava.
 2. To je tisto, kar bi morali dobiti v procesu dodajanja.
 3. Za to imamo določeno število vrstic, ki jih moramo izračunati: razdeli obod kapice (v cm) na 3, 14 in nato na 2.
 4. Zdaj delimo vrednost, dobljeno z 10, in jo pomnožimo s številom vrstic, ki smo jih pripravili prej. Tako bomo ugotovili, koliko vrstic morate plesti od sredine pokrovčka na stran.
 5. Nato odštejemo od števila zank, ki so enake obsegu glave zanke v začetni verigi, in preostanek razdelimo na vrednost, izračunano v prejšnjem odstavku.
 6. To je število zank, ki jih morate dodati v vsaki vrstici.
 7. Razporejamo jih redno. Nato nadaljujte s kvačkanjem za novorojenčka ali fanta.

Kako namestiti klobuk za otroka

Tehnologija pletenja zasnovanih izdelkov je precej preprosta:

 1. Najprej smo povezali začetno verigo.
 2. Nato zapre prvo in zadnjo zanko.
 3. V prvem in naslednjih vrsticah gremo eno zanko, če pletemo steze brez kvačkanja. Ali dve - če je preprosto.
 4. Prvi krog pletemo tako, da dodamo izračunano število zank.
 5. Potem pletene še, postopoma dosegli želeni premer kroga.
 6. Po končanem vrhu pokrovčka začnemo plesti višino izdelka.
 7. Premikanje v krogu brez dodatkov in znižanj.

To so vsi opisi klobukov za novorojenčka. Spodnji vzorec je prikazan spodaj. Morda bo bralcem bolje razložila tehnologijo dela.

Kako lahko okrasite končni izdelek

Prej smo že zapisali, da lahko vsak pletilec oživi vsako idejo. Najbolj priljubljena možnost za otroške izdelke so klobuki z ušesi. In najpogosteje obrtniki uporabljajo podobo medvedov, s čimer ustvarjajo dodatno opremo iz rjave preje in jo dopolnjujejo z ušesi, ki se ujemajo s krogom na želeno velikost. In potem iz enega roba so sestavljeni s pomočjo šivalne igle, so rahlo zategnjeni in sešiti za glavni izdelek. Zanimivi so tudi klobuki z obrazom sove. V tem primeru je izdelek dopolnjen s trikotnimi ušesi, očmi, majhnim kljunom. Oči se lahko izdajo po lastni presoji. Začetniki bolje oblečejo cilije.

Izdelava klobuka za novorojenčka, kvačkana po zgoraj navedenem opisu, je zelo preprosta. Strokovnjaki pravijo, da je veliko težje okrasiti izdelke. In vse zato, ker je izbira najbolj zanimive možnosti zelo težka.