FoodPro Preloader

Kako se naučiti šivati ​​trakove? Nasveti in triki


Vezenje, vključno s svilenimi trakovi, je dolgo znana vrsta ročnega dela, vendar je njegova priljubljenost prišla po prihodu sodobnih materialov za delo. Njegova starost je okoli 350 let, pojavil se je v Franciji, zato se polno ime sliši kot francoski vezilni trak. Trakovi so bili uporabljeni za dekoracijo zaves, pohištva in še več. Z upo

Vezenje, vključno s svilenimi trakovi, je dolgo znana vrsta ročnega dela, vendar je njegova priljubljenost prišla po prihodu sodobnih materialov za delo. Njegova starost je okoli 350 let, pojavil se je v Franciji, zato se polno ime sliši kot francoski vezilni trak. Trakovi so bili uporabljeni za dekoracijo zaves, pohištva in še več. Z uporabo določenih tehnik se lahko naučite, kako se naučiti vezati s trakovi in ​​ustvariti obsežno vezenje, ki bo izgledalo spektakularno tako v okvirju slike kot na katerem koli kosu oblačil.

Vezenje - starodavna umetnost

Umetnost vezenja ima veliko število stilov in sort. Ena izmed njenih najpogostejših vrst je vezenje trakov. Tehnika ni težko preučevati, risbe in slike, izvezene s satenastimi ali svilenimi trakovi, pa so lahko dekoracija ne samo za notranjost, ampak tudi za oblačila in dodatke. Za vezenje potrebujete tkanine, kot tudi večbarvne satenske trakove različnih širin.

Kako se naučiti šivati ​​trakove? Za začetnike je na voljo veliko tečajev za iglo in številne video vadnice. Prvi korak je, da dobite potrebne informacije o tem, kaj boste najprej potrebovali.

Kaj je potrebno za delo?

  1. Tkanina za vezenje.
  2. Bombažni ali svileni trakovi različnih širin.
  3. Igla za trakove za vezenje.
  4. Obroč (obroč).
  5. Škarje

Navodila za začetnike in priporočila

Kako se naučiti šivati ​​trakove? Za začetnike so korak za korakom razvili naslednja navodila in priporočila:

Korak # 1. Preden začnete, morate pravilno rokovati s trakom in jih rezati pod ostrim kotom. Trak prehaja skozi oko igle, medtem ko je rep levo približno 5 cm, in pritrjen s prebadanjem igle na razdalji 7 cm od konca skozi sredino traku, tako da tvori majhen vozel. Dolžina uporabljenega traku ne bi smela biti večja od 30 cm, zato ne bo zmedena in gubanje.

Korak # 2. Nato pritrdite trak na notranjo stran vezenine skozi ploski vozel. To se izvede z dvojnim upogibanjem robov traku in predrtjem osrednjega dela repnega traku. Trak se potegne navzdol in zategne.

Korak številka 3. Glavni element je ravna šiv, je pomembno, da prilagodite napetost in se prepričajte, da trak ni zvit.

Korak št. 4. Priljubljen element vezenja je francoski vozel, kjer morate trak oviti okoli igle 3-4 krat in ga poskušati pripeljati na napačno stran tkanine. Izvajanje tega elementa bo zahtevalo posebno usposabljanje.

Korak # 5. Ravni šiv z zvitkom se začne izvajati enako kot običajen ravni šiv, nato pa se igla vstavi na napačno stran v sredino traku na razdalji dolžine vboda in ne smete iztakniti nastale ključavnice iz napačne strani ven.

Korak # 6. Zaokrožen ravni šiv se uporablja v kombinaciji z nitjo iste barve. Vstavi se v trak na razdalji, ki je odvisna od dolžine šiva, nato pa se izvaja luknjanje. Igla je odstranjena s traku na hrbtni strani, kjer morate spremeniti kot med dvema šivoma, da dobite ukrivljene črte v vzorcu za vezenje.

Če želite izvedeti, kako se naučiti šivati ​​trakove, morate najprej obvladati najpreprostejše šive. Preostale bolj zapletene kombinacije tega tipa igle temeljijo na preprostih.

Izbira tkanine

Tkanina je lahko izbrana za delo po svoji presoji, saj vezenje na traku izgleda lepo in gladko na kateri koli podlagi. Vrsta tkanine in njena barva morata ustrezati načrtovanemu vzorcu. Kljub temu morate poskusiti, da ne vzamete preveč gostih in trdih tkanin, saj bo trak težje raztegniti. Če pri delu uporabljamo satenske trakove, jih lahko kombiniramo tudi z mulini, ki so primerni za šive.

Zahtevana orodja

Preden se naučite šivati ​​trakove (slika spodaj), je pomembno pripraviti potrebne atribute. Glavno orodje za vezenje je debela igla z velikim podolgovatim očesom. Trak mora popolnoma preiti skozi njo in se ne sme deformirati. Za napetost tkanine se uporabljajo posebni obroči, obroči, ki so izbrani tako, da se velikost ujema z velikostjo projiciranega vzorca in da obstaja vijak za nastavitev napetosti.

Poleg igel in obročev je potrebno imeti tudi ostre škarje, ki omogočajo enostavno rezanje trakov in nitke. Prav tako potrebujejo označevalce ali pisala za risanje vzorca.

Za krasitev končnega vezenca se uporabljajo kroglice, okrasni kamenčki, šljokice, čipke in drugi dekorativni elementi. Za začetnike je priporočljivo kupiti že pripravljene komplete za vezenje trakov, ki že vsebujejo zasnovo izdelka in vsa potrebna orodja. Vsebujejo tudi koristna navodila in opise.

Priprava trakov in tkanin

Tkanina je osnova vezenja, mora biti čista, suha in likana. Risba se lahko uporabi ročno ali z vzorcem, tako da njena velikost ne presega obroča. Vzorec vezenja se prenese na tkanino na kakršenkoli prikladen način, nato pa morate prilagoditi enakomerno napetost in pritrditev tkanine z vijakom.

Saten ali svileni trakovi za delo se razrežejo na koščke želene dolžine, odrežemo konec vsakega traku pod kotom. Za vezenje lahko uporabite različne šive, ki jih lahko pošljete v eni ali več smereh.

Funkcije za vezenje traku

Na vprašanje, kako se naučiti šivati ​​trakove, ne moremo reči, da je zelo težko. Da bi bila resna, je ena od glavnih prednosti te šarmantne tehnike ta, da je tako preprosta, da lahko to stori tudi otrok. In tisti, ki se ukvarja z različnimi vrstami vezenja, bo zagotovo rekel, da je veliko lažje vezati s trakovi kot z istimi niti. Res je.

Namesto posebej izdelanih trakov za vezenje ne smete uporabljati navadnih igel, saj lahko poškodujejo materiale in rezultat ne bo popoln.

Ni treba primerjati njihovega dela z drugimi šivankami. Tehnika vezenja traku odraža individualno razpoloženje in čustva, tako da bo enaka risba kot osnova končno izgledala drugače od enega do drugega umetnika, saj vsak obrtnik prinaša nekaj drugačnega od njegovega ustvarjanja.

Končnega izdelka je bolje, da se ne izpostavi toplotnemu preskušanju. Če jo umivate v vroči vodi, lahko barva zbledi in nekateri šivi so lahko trajno poškodovani.

Priročnost in varnost

Kako se naučiti šivati ​​trakove? Za začetnike lahko postanejo fotografije, na katerih so upodobljene različne vrste šivov, nezamenljivi pomočniki, če obstaja želja po samostojnem obvladovanju te vrste igel. Značilnost trakovega vezenja je uporaba obročev. To lahko storite brez njih, vendar bo prineslo veliko nevšečnosti. Zaželeno je, da se prvi koraki pri razvoju takega ročnega dela odvijajo prav z uporabo tega preprostega orodja.

Kar zadeva varnost, so vse vrste vezenja povezane z določenim tveganjem poškodb. Če želite zaščititi prste pred številnimi injekcijami, čeprav praviloma ne morete brez tega, morate poskusiti držati iglo in jo voditi v pravo smer, da ne poškodujete konice. Včasih je smiselno uporabiti naprstnik, saj je veliko varnejši.

Eden najboljših načinov za sprostitev

Preden se naučite naučiti šivati ​​trakove, se morate sami odločiti, zakaj. Poleg tega, da lahko iz lepo izvedenega dela dobite estetski užitek, lahko s takšnim ročnim delom dobro počivate ali pa se kaj ne skrbi.

Vezenje pravi, da je odličen način za sprostitev in biti sam s seboj. Tanko, podrobno delo pomirja in moti težave. Najpogosteje so kot vzorec izbrani cvetlični motivi, čeprav so lahko teme zelo različne, od podobe poletnih copat in klobuka do popolnih slik živali ali ljudi.

Triki in triki za igle

Kako se naučiti šivati ​​trakove? Master class bo pripomogel k lažjemu in zanimivejšemu razvoju nove obrti. Vse, kar je lahko vezeno z nitmi, lahko krasijo vezenine s svilenim trakom. Ne glede na to, kako težka in kompleksna je videz šivov, se je treba zavedati, da je to le nekaj osnovnih šivov v različnih kombinacijah, s katerimi lahko ustvarite neverjetno vrsto cvetličnih pokrajin.

Obstaja več točk, ki si jih je vredno zapomniti, na primer: ravni vbod lahko sproži pop, iglo mora biti izbrana z velikim očesom. Trde tkanine zahtevajo veliko iglo in tako naprej. Najprej morate založiti krpo, igle, trakove, obroče, škarje in uporabiti kroglice, bisere, kroglice in podobno kot dekoracijo.

Kako se naučiti šivati ​​trakove lila, vrtnice, lilije v dolini, sivko in druge, necvetlične vzorce? Ko ste vnaprej pripravili vsa potrebna orodja, morate iglo vpeljati skozi oko igle, povezati vozel na koncu traku in narediti prve negotove prve šive, postopoma zapletati in izpopolniti tehniko, obvladovanje te vrste igel pa bo neverjetno prijetno doživetje.

Metulji iz plastične steklenice to storite sami: kako narediti, kar je potrebno, nasvetePrijetno malenkost, ali Kako narediti organizatorja, da dvigne razpoloženjePleteni šal z iglami za pletenjeKako narediti kostum PierrotVolumetrični vzorec pletenja: diagrami in opisiPatchwork: sheme, vzorci in vzorci.  Kompleti za mozaikStarodavni kovanci: portugalski, ameriški, brazilski, sovjetski.  Koliko stanejo starodavni kovanci danes?Tilda Tulipani: mojstrski tečaj za izdelavo brstov, stebel in listov