FoodPro Preloader

Pletenje nogavic s prstom: navodila in priporočila


Pletenje nogavic s prstom se šteje za nenavaden način, saj se izdelki praviloma izdelujejo z manšeto, ki se konča s prsti. Prednost te tehnike je v tem, da je toe posebnost natančnosti, peta je nasprotno pletena, vendar ima videz podobne obrise s klasično kvadratno peto. Začetni proces podrobno Pletenje nogavice s prstom vključuje 5 nogavic za pletenje igle, boste potrebovali tudi eno dodatno plesti pete. Vendar

Pletenje nogavic s prstom se šteje za nenavaden način, saj se izdelki praviloma izdelujejo z manšeto, ki se konča s prsti. Prednost te tehnike je v tem, da je toe posebnost natančnosti, peta je nasprotno pletena, vendar ima videz podobne obrise s klasično kvadratno peto.

Začetni proces podrobno

Pletenje nogavice s prstom vključuje 5 nogavic za pletenje igle, boste potrebovali tudi eno dodatno plesti pete. Vendar to ni tako pomembno. Za izdelavo izdelkov 42. velikosti so na človeka porabili 100 gramov tanke volne. Pletilne igle je treba izbrati tanke, saj bo pletenje drugačna gostota.

Kako ustvariti nogavice: mojstrski razred

Vnaprej je treba narediti vzorec in določiti gostoto proizvoda. Po izvedbi posameznega niza zank število vrstic pri izdelavi izdelka. Če želite začeti pletenje nogavic s prstom, morate kvačkati verigo 12 zank.

Prav tako lahko vzamete iglo za pletenje, vrzite jo na kavelj, vstavite konico igle za pletenje v pol-zanke verige. Potem morate zagrabiti nit in potegniti zanko na iglo. Na vsaki strani verige mora biti na zanki 12 zank, na zadnji strani verige pa mora biti na drugi strani tudi 12 zank. Lahko uporabite metodo pletenja nogavic s prstom na dveh igel. Več o tem kasneje.

Prva vrstica je pletena v krogu zahvaljujoč sprednjim zankam, zanke pa je treba razdeliti v 4 igle po 6.

Kako plesti toe izdelke

Iz druge vrstice je treba začeti dodajati po straneh po prvi zanki prve igle, pred zadnjo do druge, po prvi na tretji in pred zadnjo zanko četrte igle. Dodati je treba zanke iz šopov, zato morate z desno iglo zgrabiti nit med očesci, jo vrzeti na levo iglo in jo povezati za zadnjo steno sprednje. Zanke se dodajo skozi vrsto, dokler ne dosežemo širine celotnega stopala. Pri moškem izdelku je bilo pletenih 20 vrstic, število zank na vsaki govorici pa je bilo povečano na 16, skupaj pa bo 64 na 4 igle.

Glavni del izdelka

Ko morate plesti izdelek brez dodatkov, do vzpona noge. Nato se dvigne klin. Skozi vrsto je treba na strani po prvi zanki na tretji govorici in pred zadnjo zanko na četrti. Po 16 vrsticah na teh pletilnih igel se bo število očesnih čepov povečalo na 24, skupno 16. Na tretji in četrti igli bo izdelan podplat izdelka, pletene pa bodo tudi prsti iz pete s peto. Če želite ustvariti peto, na tretji in četrti igle za pletenje, je treba zanke razdeliti na tri enake dele, vsak po 6, prenese na različne igle, tako da je udobno plesti.

Ustvari peto

Nadaljujemo na naslednjo stopnjo. Pletenje nogavic s prstom s peto bumerang - enostavna tehnika. Na začetku postopka morate plesti na osrednjih 16 zank vzorca v obratni smeri, kot tudi v ravnih vrstah. Hkrati uporabite sprednjo površino. Prva robna zanka se vedno odstrani, tako da se obroba pojavi v verigi. Za peto število vrstic ustreza številu zank na kraku (pomnožimo z 2 ali enako 32 vrstic).

Ko je naredil zadnjo vrstico parcele, morate klicati zanke na straneh, govorice je treba vstaviti za robnimi zankami, in izvleči zanko, morate klicati še 16. Če se set postavi na napačno stran, potem morate klicati na zanke, kot da bi bili na napačni strani in na prednji strani zanke, kot če bi bili na napačni strani in na prednji strani zanke, kot da bi bili na napačni strani in na prednji strani zanke. zaposliti kot obraza. Tipkanje zank na eni strani, peta morajo plesti v nasprotni smeri. Po zanke v sredini, morate jih pokličete na drugi strani strani, in tudi vzeti 16 zank na pletenje igle.

Potem, ko se 48 zank pete prilega v obratni smeri ali v ravnih vrstah, mora biti središče vezano, prvi rob pa se brez težav odstranjuje, zadnji pa se pletuje skupaj z zanko ob strani.

Na sprednji strani, je treba dve zanke plesti skupaj s sprednjo eno z broach, za ta namen boste morali ponovno ustrelil zadnjo zanko pete na desni igle za pletenje, brez pletenja po. Prvi s strani, ki jo morate plesti spredaj, po levi govorici morate dvigniti nevezan in ga vrgel na drugo. Na napačni strani par zank pletene skupaj eno Žuborenje. V vseh vrsticah se bo začela zmanjševati ena zanka, nato pa ena, nato pa druga. Skupaj je treba pletiti 32 vrstic, tako da so na voljo le petne zanke.

Izdelava manšete

Po izdelavi pete je pletenje nogavico s prstom igle za pletenje (vse štiri), morate narediti osem zmanjšanj vzdolž strani v vseh vrstah, da bi zožili gleženj. Nato je treba štirje vrstice pletiti s sprednjo stranjo, manšeta mora biti 4x4 elastična 30 vrstic. Če želite dokončati pletenje nogavic s prstom, je treba zaprti gumi. Še ena nogavica je narejena po podobnem načrtu.

Izdelava izdelka na več igel

Pletenje nogavic s prstom zahvaljujoč odprtim zankam je naslednje. Gostota procesa, na primer, 18 zank - to je enako 10 cm. Zberite 20, 10 za vsako iglo za pletenje. Treba je plesti krog, nato dodamo na rob, na začetku vrstice in na koncu. Naslednji krog je ustvarjen brez dodatkov, morate plesti prst z izmenično krog z dodatkom in brez njega, dokler ne postane 18 zank.

Ko so vse zanke ustvarjene, jih je treba prenesti na eno iglo in nadaljevati postopek, ki temelji na metodi dvojnega votlega gumija. Potem samo pletene dolžino nogavice do pete. Po ponovnem prenosu zanke na iglo nadaljujte z višino gumija približno 70 mm. Pletenje se konča z elastiko 2x2. Pri zapiranju zanke jih je treba potegniti težje, tako da se dlesni ne zategnejo, sicer bo izdelek težko položiti na nogo.

Metulji iz plastične steklenice to storite sami: kako narediti, kar je potrebno, nasvetePrijetno malenkost, ali Kako narediti organizatorja, da dvigne razpoloženjePleteni šal z iglami za pletenjeKako narediti kostum PierrotVolumetrični vzorec pletenja: diagrami in opisiPatchwork: sheme, vzorci in vzorci.  Kompleti za mozaikStarodavni kovanci: portugalski, ameriški, brazilski, sovjetski.  Koliko stanejo starodavni kovanci danes?Tilda Tulipani: mojstrski tečaj za izdelavo brstov, stebel in listov