FoodPro Preloader

Kako neopazno povezati pletene dele?


Veliko vprašancev zanima vprašanje: "Kako neopazno povezati dva pletena detajla?" Da, hkrati, tako da ni osnove ali napetosti in da je izdelek izgledal neverjetno. Pravzaprav to ni nič zapleteno. In ker je tehnika šivanja precej velika, lahko izberete bolj priročno. V tem članku bomo opisali več načinov, kako plesti pletene podrobnosti. Več ra

Veliko vprašancev zanima vprašanje: "Kako neopazno povezati dva pletena detajla?" Da, hkrati, tako da ni osnove ali napetosti in da je izdelek izgledal neverjetno.

Pravzaprav to ni nič zapleteno. In ker je tehnika šivanja precej velika, lahko izberete bolj priročno. V tem članku bomo opisali več načinov, kako plesti pletene podrobnosti.

Več razlik v šivanih delih

Preden začnete šivati ​​dele, morate najprej pripraviti vse, kar potrebujete. Najprej je to nit, s katero bomo šivali številne in raznolike podrobnosti. In iz orodja - debela igla z velikim očesom, igle za pletenje ali kavelj (odvisno od tega, kateri način šivanja ste izbrali). Kar zadeva nit, najpogosteje uporabljajo isto, s katero so bili pleteni sami deli ali podobne barve. Glavna stvar je, da je bila nit trajna.

Začnite z izravnavanjem robov delov. Nato poskusite izdelek in označite mesta za spenjanje. Za udobje lahko na začetku naredite nit z drugo barvo. Ko šivate, ne vzemite predolge niti - lahko se hitro strga in jo čvrsto privijete.

Za šiv je bila gladka in ravna, morate imeti nit v zanki, ki se nahaja na isti razdalji. Če šivate manšete ali ovratnik z reverjem, morate v tem primeru robove narediti na drugi strani pletenih delov.

Šiv na vzmetnici

Če vas najbolj skrbi vprašanje, kako neopazno povezati pletene dele, potem je to navpični nevidni šiv, kar potrebujete.

Za izvedbo je vredno izbrati tanko nit. Lahko celo šivate. Na sprednji strani delov je potrebno izvesti šiv na vzmetnici. To naredite tako, da robove povežete z objemkami na obeh straneh.

Za izvedbo sprednje površine vstavimo iglo z navojem najprej med prvi in ​​drugi tečaj enega dela, nato pa tudi na drugi del. Tako utripa do konca. Za izvedbo žuborenje površine, spet na sprednji strani, vstavite iglo v zanko. V tem primeru iz enega dela zajamemo zgornji del zanke, na drugi pa spodnji del. Spet šivaj do konca.

Pleteni šiv

Ta nevidni šiv se uporablja za povezovanje delov, ki so povezani v eno smer. Za začetek jih postavimo obrnjene navzgor in robove drug do drugega. Nato držite iglo z nitjo pod naslednjo zanko na drugi strani. Širimo še bolj po analogiji. Imamo horizontalni pleten šiv.

Druga vrsta pletenin je šiv zanka v zanki. Uporablja se, ko morate povezati podrobnosti o vrsti pletenja. Če želite to narediti, šivanje odprte zanke dveh delov izdelka. Uporabljena nit se uporablja za pletenje.

Iglo z navojem navijemo v prvo zanko iz notranjosti zgornjega dela izdelka, jo prenesemo v prvo zanko spodnjega dela in jo vodimo skozi drugo zanko na napačni strani spodnjega dela. Nato navoj speljite od sprednje strani zgornjega dela v prvo zanko in skozi notranji del vodite skozi drugi zgornji del. Sledi igla v drugo zanko spodnjega dela s sprednje strani in vodi do tretjega spodnjega dela z napačne strani. Še naprej se šivamo po analogiji. Prepričajte se, da so zanke šivov enake velikosti kot zank izdelka.

Šiv "Veriga"

Ta šiv se uporablja za povezovanje ramen. Pri pletenju je potrebno na igle pustiti ohlapne zanke na sprednji in zadnji strani izdelka. Naslednje dele zložite navzven. Vzamemo drugo iglo za pletenje in začnemo plesti prvo zanko zadnjega dela obraza, nato pa drugo zanko na obeh pletilnih igel.

Začnemo zapirati zanke, ko sta na desni govornici dve zanki. To počnemo tako, da na drugo vrgnemo prvo zanko. Nadaljujemo po analogiji do konca. Tako bomo na sprednji strani izdelka videli vzorec v obliki verige. Ta vrsta šivanja je primerna za tiste, ki se želijo lepo naučiti pletenja pletenih detajlov.

Če ne želite, da je ta veriga vidna, naredite enako, samo deli se najprej obrnejo drug proti drugemu.

Šiv z zapiranjem tečajev

To je še en način za tiste, ki iščejo, kako plesti pletene dele skupaj. Ta šiv bomo izvedli iz notranjosti izdelka. V ta namen vzamemo dodatno iglo in jo prenesemo v prvo obrazno zanko na zgornji igli in v prvo žično zanko na spodnji igli. Nato odstranite obe zanki. Nato povlecite drugo zanko skozi prvo. Potem ponavljamo vse od začetka.

Pleten izdelek obrnemo in odstranimo dve zanki. Povlecite drugo skozi prvo. Še enkrat odstranite dve zanki in povlecite drugo skozi prvo. Na koncu popravimo zadnjo zanko.

Povratni igelni šiv igle

Ta šiv se izvaja tudi od znotraj. Vzamemo oba dela, zložimo ju drug proti drugemu in pritrdimo nit na skrajne zanke. Potem preidemo iglo z nitjo, ki se umakne za pol centimetra od zadnjega šiva.

Vstavite iglo na mesto, kjer se je končal prejšnji šiv, in ga ponovno spustite skozi pol centimetra od šiva. Potegnite nit. Nadaljujemo na enak način.

Kvačkani šiv

Opisali smo več primerov, kako kvačkati pletene izdelke.

  1. Kako plesti kvačkane podrobnosti? Tajni šiv. To naredimo na robu. Dva dela izdelka sta skupaj obrnjena tako, da sta obrnjena drug proti drugemu in skozi njiju potegneta kljuko, ki zagrabi in potegne zanko. Še enkrat navijte kavelj in ga povlecite skozi oba dela in prej zaprto zanko. Pletemo s ponovitvijo zadnjega dejanja do konca.
  2. Stolpec brez nakide. To naredimo na sprednji strani izdelka. Kavelj vpeljemo skozi stene zaprtega dela obeh delov in, ko zagrabimo nit, potegnemo zanko. Povlecite zanko skozi naslednje dve zanki zaprte vrstice in, potem ko ste zgrabili nit, izvlečemo novo zanko skozi prejšnji dve zanki na kljuki. Potem nadaljujemo na enak način, od trenutka vlečenja prve zanke.
  3. Za povezavo odprtih zank, ki so na iglih, zložimo oba dela obrnjena drug proti drugemu in navijemo kljuko skozi prve zanke na igle in jih, kot v sprednjih, odstranimo. Nato vrnemo nit na kavelj in potegnemo zanko skozi dve zanki na kljuki. Z iglami za pletenje odstranite dve zanki. Na kljuki so tri zanke. Vržemo nit na kavelj in potegnemo zanko skozi tri zanke na kljuki. Zdaj je na zanki 1 zanka, vse ukrepe pa ponavljamo od trenutka odstranitve dveh zank z iglami za pletenje.

Šiv

Kako plesti pletene dele? Da je shovchik bil neviden, ga morate opraviti od znotraj. Če pa želite na križišču dekorativni vezni šiv, ga lahko naredite spredaj.

Dva dela izdelka sta postavljena obrnjena drug proti drugemu, robovi pa so postavljeni v eno vrsto. Potem vstavimo iglo z navojem od zadaj skozi pas med zanko na robovih. Vezite ga do konca.

Povezovanje navpičnih in vodoravnih delov

Najpogosteje se ta šiv uporablja za šivanje rokavov. V primeru več vrstic kot zank, pri šivanju rokavov občasno vzemite dve vleki med zanke roba enega kosa in eno zanko od druge.

Ko skladiščenje pletenje povezati navpični in vodoravni deli, morate držati iglo z nitjo pod zanko navpičnega dela v zaprti vrsti in prinašajo pod štrleči med prvo in drugo zanko na vodoravnem delu. In potem na enak način, kot smo šivali do konca.

To je vse, nič težko v tem, kako lepo povezati pletene podrobnosti. Samo začeti morate in pletenje vas bo vleklo v svet čarobnosti!

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature