FoodPro Preloader

Topiary "Sončnica": potrebni materiali, opis po korakih, fotografija


Topiary (ali majhno okrasno drevo), ki je narejen samostojno, lahko okrasi vsako notranjost prostora ali pisarniškega prostora. To je odlično darilo za bližnjega prijatelja ali šefa. Ena izmed priljubljenih ročnih del je topiarij "Sončnica", saj ima videz velike svetle rože s številnimi cvetnimi listi. Center

Topiary (ali majhno okrasno drevo), ki je narejen samostojno, lahko okrasi vsako notranjost prostora ali pisarniškega prostora. To je odlično darilo za bližnjega prijatelja ali šefa. Ena izmed priljubljenih ročnih del je topiarij "Sončnica", saj ima videz velike svetle rože s številnimi cvetnimi listi. Center je narejen na različne načine, z vašo domišljijo.

Lahko ustvarite eno sončnico na močnem steblu ali več manjših rastlin na navijanje stebla. Latice so narejene iz obojestranskega barvnega papirja, polstenih listov, satenskih ali krepih trakov, najlonskih trakov ali plastičnih vrečk v rumeni ali oranžni barvi.

Članek bo predstavil mojstrski tečaj o topiari "Sončnica". Spoznali boste, katere materiale boste uporabili, kako okrepiti plovilo v cvetličnem loncu, iz katerega obrtniki zberejo srednji del rože, tako da ima obliko poloble, kot tudi, s čim se lahko napolni.

Sestavni deli obrti

Preden naredite svoj topiary "Sončnica", skrbno razmislite o tem plovilu. Sestavljen je iz več delov, delo na katerem je izdelano posebej. Glavni element kompozicije je seveda cvet. Včasih je ravna z uporabo kroga iz valovitega kartona ali zgoščenke. Okroglo v več slojih so pritrjeni cvetni listi, ki so vroče talilni. Večinoma so izdelane iz podolgovate oblike, čeprav so v tehniki izdelana dela z očesci ali kanzaši.

Sredina cvetja je polna. Lahko vstavite družinsko fotografijo ali fotografijo otroka, napolnite prostor s trakom rjavega ali črnega traku. Topiary "Sončnica" z zrna kave prilepljena v centru izgleda impresivno.

Pomembne komponente obrti, ki imajo celotno strukturo, so palica in zmogljivost, v kateri je nameščena. V ta namen uporabite cvetlični lonček ali katero koli drugo vazo. Jedro je navadno ovito v zeleno krpo ali krep papir.

Naredite preproste cvetne liste

Topiary "Sončnica" trakov je težko kramp, saj je treba zbrati veliko količino majhnih delov. Najlažje je uporabiti tanek trak rumene ali oranžne barve in vsako cvetno listico zložiti z očescem.

Kot osnova za lepljenje predmetov z uporabo kroga kartona ali polkrogle pene. Zaščitne zanke vtisnite v plasteh, tako da so vse podrobnosti jasno vidne.

Kanzashijeve cvetne liste

Topiary "Sončnica" izgleda lepo, če so cvetni listi narejeni z uporabo kanzashi tehnike. Za začetnike vam lahko ponudimo enega izmed najlažjih načinov, da zložite cvetni list, kar je prikazano na spodnji fotografiji.

Bolj udobno je delo s pinceto. Kos traku zložen pod pravim kotom in nato združi njegove dele. Spodnji rob je ovit v sredino na obeh straneh in držan s pinceto. Do konca traku so trdno povezani in hkrati ne razcepljeni, sežigajo nad ognjem sveče ali vžigalnika. Ko se ustvari veliko število elementov, lahko zberete cvet na dnu.

Nagnjene latice

Če naredite topiary "Sončnica" iz satenastih trakov, potem razmislite o drugem zanimivem načinu izdelave tankih cvetnih listov. Trak satenskega traku je prepognjen na polovico, en rob pa je rezan pod ostrim kotom. Nato z uporabo pincete zlepite robove in pojejte s svečo.

Ravni spodnji rob se lahko zbira z zlaganjem tkanine trikrat v sredini, kot je opisano v prejšnjem vzorcu. Na koncu trdno povežite konce sveče.

Topiary iz valovitega papirja

Če delate topiary "Sončnica" prvič, potem bo lažje zbrati cvet iz valovitega papirja. Latice so izdelane iz enakih trakov, ki odrezajo en rob pod ostrim kotom. Na nasprotni strani papirja gre za fine gubice.

Latice se prilepijo na podlago, začenši od zunanjega oboda, v več vrstah. Sredina je napolnjena z rjavim papirjem, prepognjenim v tanko cevko.

Topiary "Sončnica" trakov in kave

Rokodelstvo, sredi katerega je napolnjena s praženimi kavnimi zrni, izgleda impresivno. Pritrdite jih na podnožje s pištolo za lepilo. Najprej morate razvrstiti material in odložiti za plovila enake velikosti.

Če želite ustvariti poloblo, čarovniki uporabljajo majhne trike. Če se cvet opravi na valovitem kartonskem krogu ali na zgoščenki, lahko na sredino pritrdite zmečkani časopis, ki ustvarja majhno višino. Da bi ohranili dobro obliko, priporočamo, da celotno podlago ovijete z nitmi.

Lahko naredite glavni del topiary na peni žogo ali polobli. Nekateri za količino paste kave v več plasteh, povečati njihovo število bližje sredini cvet.

Rod

Pecelj sončnice mora biti močan in močan, da obdrži količino ročno izdelanega izdelka. Uporabljajo različne palice - od debele žice, ravne veje drevesa, plastične cevi, kartonskega rokavca iz prtičkov, lesene palice itd.

Topiary je sestavljen iz enega stebla in več, ki imajo različne višine. Za skrivanje podlage je jedro ovito z zeleno saten ali krep trak. Uporabite lahko rebrasti valoviti papir. Edge ojačan z vročim taljenjem na vrhu in dnu. Načrt je treba dopolniti z več listi istega materiala. Lahko se dodajo tudi na spodnji sloj cvetnih listov. Palico vstavimo v penasto kroglo tako, da jo pritisnemo, ali pa jo pritrdimo na hrbtno stran plovila in skrijemo pod tkanino.

Namestitev Topiary v cvetlični lonček

Papirnate obrti imajo majhno težo, zato bo dovolj, da palico v posodi podprete s koščki pene ali floristične gobice, ki jih skrivajo pod nitki zelene barve sisala.

Topiary "Sončnica" trakov, master class, za izdelavo katerega je podrobno opisan v članku, zahteva bolj zanesljivo ojačitev. V ta namen uporabite mešanico mavca in vode. Prašek se postopno zlije v vodo, mešamo, dokler zmes ne doseže konsistence debele kreme. Potem morate vstaviti palico, jo držite v navpičnem položaju s pomočjo rekvizitov. V ta namen lahko naredite papirni prstan, katerega premer ustreza velikosti zgornjega dela lonca, in ga potegnite na steblo sončnice. Ko se omet strdi, ga preprosto odrežemo s škarjami in zavržemo.

Potrebno je le pokriti polnilo z dekorativnimi elementi. Uporabite lahko umetno travo, sisalsko prejo ali kamenčke, ki so pobarvane z akrilno barvo. Zanimivo je okrasiti sončnico z majhnimi žuželkami: pikčice ali kačji pastirji, sedeti metulja na cvetni listi ali pa na steblo privezati lok satenastih trakov.

Kot lahko vidite, lahko tako obrtniki ustvarijo tudi začetnike. Glavna stvar je, da vse naredimo lepo in dosledno.

Metulji iz plastične steklenice to storite sami: kako narediti, kar je potrebno, nasvetePrijetno malenkost, ali Kako narediti organizatorja, da dvigne razpoloženjePleteni šal z iglami za pletenjeKako narediti kostum PierrotVolumetrični vzorec pletenja: diagrami in opisiPatchwork: sheme, vzorci in vzorci.  Kompleti za mozaikStarodavni kovanci: portugalski, ameriški, brazilski, sovjetski.  Koliko stanejo starodavni kovanci danes?Tilda Tulipani: mojstrski tečaj za izdelavo brstov, stebel in listov