FoodPro Preloader

Kako narediti pompone valovitega papirja z lastnimi rokami?


Pomponi so ornament, ki so ga ljudje navadili na takšnih oblačilih, kot so na primer otroški klobuki, šali, ženska krila itd. Vendar pa se ta izvirna podrobnost, izkaže, ni mogoče izdelati samo iz mehke preje. Precej skupna dekoracija, ki jo lahko naredite z lastnimi rokami, so danes pomponi valovitega papirja, vendar je njihov namen drugačen v primerjavi s tistimi, za izdelavo katerih so se uporabljale pletilne niti. Zakaj

Pomponi so ornament, ki so ga ljudje navadili na takšnih oblačilih, kot so na primer otroški klobuki, šali, ženska krila itd. Vendar pa se ta izvirna podrobnost, izkaže, ni mogoče izdelati samo iz mehke preje. Precej skupna dekoracija, ki jo lahko naredite z lastnimi rokami, so danes pomponi valovitega papirja, vendar je njihov namen drugačen v primerjavi s tistimi, za izdelavo katerih so se uporabljale pletilne niti.

Zakaj potrebujemo pompone iz valovitega papirja?

Obstaja veliko razlogov, da bi omenjeno dekoracijo naredili. Tako lahko bele pompone valovitega papirja dobesedno spremenijo dvorano, kjer bo potekala poroka. S temi elementi lahko dekorirate sobo na več načinov: obesite jih nad mizo, v prostor, kjer bodo sedeli mladoporočenci, ali po vsej dvorani. Treba je opozoriti, da je v drugem primeru bolje postaviti kroglice na različnih višinah, enakomerno jih razdeliti po prostoru. Poleg tega lahko z majhnimi papirnimi pomponi okrasite prtičke, ki so na voljo za vsakega gosta, kot tudi pladnje z bonboni in steklenicami pijač. V tem primeru se bodo na počitnicah počutili ne le mladoporočenca, temveč tudi vsi prisotni gostje.

Papirni pomponi bodo koristni med sestankom novorojenčka ali praznovanjem krst, saj lahko postanejo vredni nadomestki za navadne kroglice, ki pogosto razpadejo, zastrašujejo otroke. Takšne dekoracije je najbolje obesiti v otroški sobi, kjer bodo on in njegova mama porabili ogromno časa.

Ustvarjanje prostora ali čiščenja na podoben način je smiselno za praznovanje rojstnih dni starejših otrok. V tem primeru je treba dati prednost pomponom različnih velikosti in barv.

Priprava materialov in orodij

Veliko sodobnih podjetij, ki se ukvarjajo z oblikovanjem prostorov za različne dogodke, ponujajo nakup gotovih izdelkov za dekoriranje dvoran. Vendar pa je veliko bolj prijetno narediti večbarvne papirne kroglice z lastnimi rokami. Poleg tega bodo izdelki v tem primeru cenejši. In tako, da vam ni treba porabiti veliko časa in truda za oblikovanje prostora, bodite pozorni na mojstrski razred spodaj. Pomponi različnih velikosti in barv so lahko izdelani iz valovitega papirja, vendar morate najprej založiti potrebne materiale in orodja.

Torej boste potrebovali standardni in valoviti papir, škarje, lepilo, tanko žico ali spenjalnik, ravnilo, preproste in barvne svinčnike, dekorativni trak za obešanje.

Ustvarite prazno za običajno pom-pom

Za izdelavo pom-pom bodo potrebovali 8 listov, katerih širina bo določila premer končnega izdelka. Ves papir je treba položiti v en kup, nato pa ga zložiti z harmoniko. Širina vsakega zavoja mora biti enaka 1, 5-2 cm, nato pa natančno na sredini obdelovanca pazljivo vezati z žico. Na istem mestu morate pritrditi dekorativni trak - če naj bi pomponi valovitega papirja viseli. Nato je treba robove obdelovanca na obeh straneh dati želeno obliko - najpogosteje za ta namen izberemo polkrog. Zdaj je ostalo samo, da poravnajte vse sloje dekoracije. Treba je opozoriti, da je treba to storiti zelo previdno, da ne bi strgali papirja.

Papirna pompoms-satovja: izdelava vzorca

Druga zanimiva možnost za dekoracijo dvoran so pomponi valovitega papirja v obliki satovja. Res je, da bo njihova izdelava zahtevala več časa in truda v primerjavi s prvo možnostjo. Začnite delo s pripravo predloge. Tako je treba standardni list papirja razrezati na dolžino 25 cm, nato pa z ravnilom in barvnim svinčnikom potegniti čez črto v korakih po 5 cm, nato pa razdeliti trakove v dveh različnih barvah, to je v sredini vsake, na primer modre črte, mora preiti rožnato. Sedaj je treba predlogo razveljaviti in nadaljujemo z naslednjim korakom.

Priprava kosov za izdelavo papirnih pomponov-satovja

Vzemite list valovitega papirja in ga prepognite na polovico, dokler ne dobite pravokotnika velikosti, ki si ga želite ogledati. Poleg tega je treba obdelovanec rezati vzdolž vseh pregibnih linij, kar ima za posledico številne posamezne pravokotnike - skupaj mora biti približno 40 kosov, tako da en list najverjetneje ne bo dovolj, in dejanja, ki so podobna zgoraj opisanim, bo treba opraviti večkrat. Prav tako morate črpati na standardni list krog, katerega polmer ustreza širini pravokotnika, in ga razrežite na pol.

Sestavljanje pomponov satja: mojstrski razred

Že vedo, kaj narediti iz valovitega papirja in imajo pri roki vse praznine, lahko nadaljujete z lepljenjem plošč. Če želite to narediti, na list s linijami, ki je bil pripravljen prvi, morate dati enega od pravokotnikov in mesto, ki sovpada z roza črtami, bris z lepilom. Nato na vrh položite še eno prazno stran in pokrijte z lepilom površino modrih črt. Takšna dejanja, izmenične plasti, je treba opraviti, dokler se ne uporabijo vsi pravokotniki. Zlepljeni sveženj papirja je treba položiti pod težak predmet in počakati, da se lepilo popolnoma posuši.

Po tem morate predhodno pripravljen polkrog pritrditi na kup lepljenih kosov in izrezati papir po njegovi konturi. Nato zlepite en del polkroga na eno stran obdelovanca, najprej ga položite za obešanje, drugi del pa s hrbtno stranjo. Pri podstavku boste morali odrezati majhen žleb, pri čemer bodo stranske noge „zapahnile“, tako da bodo pomponi iz valovitega papirja v zadnji fazi lažji. Zdaj je ostalo samo, da uporabite izdelek - in ga lahko uporabite za predvideni namen.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature