FoodPro Preloader

Lepi odtisi


Zdaj so vse bolj priljubljene risbe in aplikacije iz dlani. Fantje so navdušeni nad dejstvom, da je mogoče izdelati lepe obrti iz odtisov njihovih dlan. Če pa uporabljate barve, se otroci razmastijo in vse okrog bo obarvano, zato je bolje izbrati drugo možnost, ko morate obrisati dlan vaše roke na barvni papir s svinčnikom in zbrati dekor iz izrezanih slepih kovin. Mate

Zdaj so vse bolj priljubljene risbe in aplikacije iz dlani. Fantje so navdušeni nad dejstvom, da je mogoče izdelati lepe obrti iz odtisov njihovih dlan. Če pa uporabljate barve, se otroci razmastijo in vse okrog bo obarvano, zato je bolje izbrati drugo možnost, ko morate obrisati dlan vaše roke na barvni papir s svinčnikom in zbrati dekor iz izrezanih slepih kovin.

Materiali in orodja

Če želite narediti lepe odtise za roke, potrebujete naslednje:

 • barvni papir kakršne koli kakovosti in teksture (običajno za otroško ustvarjalnost, valovita, celo serviete);
 • svinčnik;
 • Škarje;
 • lepilo;
 • vzorec;
 • podlaga za prijavo (papir ali barvni karton).

Takšne obrti je enostavno ustvariti ne samo doma, ampak tudi v pogojih organizirane skupine, na primer v vrtcu.

Tehnologija dela

Za različne aplikacije otroških rok je bolje najti vzorce slike, ki jo želite narediti. Plovilo se opravi na naslednji način:

 1. Obkrožite dlani na listih barvnega papirja. Če je papir tanek, ga lahko enkrat obkrožite in ga zložite v več slojev.
 2. Izrežite obdelovanec v pravilni količini.

 3. Vzemite podlago iz kartona in na njej narišite obris predmeta, ki ga boste izvedli (cvet, sonce, itd.), Ali natisnite svojo najljubšo sliko. Njegova enostavna dopolnitev lučk dlani.
 4. Lepilo nanesite na dlani in nanesite v slojih glede na obliko narisanega obrisa. Roke lahko prilepimo, popolnoma prekrijemo površino obdelovanca z lepilom, ali le delno (prst zapusti prosto).

V skladu s to tehnologijo so izdelane ne le ročno izdelane aplikacije v obliki plošč, ampak tudi dekor, ki se lahko prenese in pobere. Za to je dovolj, da dlani ne držijo na kosu kartona, temveč se prekrivajo. Kot element okvirja je enostaven za uporabo palico, palico, trak.

Aplikacija "Barvne dlani"

Zelo svetle odločitve je enostavno izdelati s papirjem različnih odtenkov. Vsak otrok lahko kosi kosov iz listov ene barve ali večkrat naenkrat. Ideje z barvnimi palmami so različne. Dovolj je, da se praznine razrežejo, da se dlani položijo na belo ozadje, ali pa jih uporabimo kot cvetje na travniku. Izvirna možnost je, da naredite nenavadno dekoracijo v obliki veselega sonca.

Če želite narediti takšno plovilo, delajte takole:

 1. Vzemite ploščo za enkratno uporabo (plastiko ali papir) in jo pobarvajte rumeno.
 2. Narišite ali prilepite oči iz barvnega papirja, nasmeh, nos.
 3. Vzemite rumeni in oranžni papir ter obkrožite dlani po 5 kosov na vsak list.
 4. Odrežite slepe proge.
 5. Nanesite lepilo na notranji obris plošče in zlepite dlani ter jih enakomerno razporedite po obodu kroga.

Dobro je, da na plovilo pritrdite zanko, tako da jo pritrdite na zadnjo stran ali da naredite luknjo v materialu plošče.

Aplikacija za palme

Ta različica dela je idealna za kolektivno otroško ustvarjalnost. Drevo lahko izdelamo iz zelene papirja in obarvanih listov. Drugi način je dobra ideja za jesenske obrti. Enostavno drevo je enostavno izdelati z uporabo eskimo palice, na kateri so dlani zlepljeni v plasti (kot na sliki zgoraj). Običajno se takšno plovilo izvaja v obliki plošče. Delo poteka takole:

 1. Vzemite velik list, na primer papir za risanje ali karton. Narišite drevesno deblo in vejice v sredini. Prazno barvo pobarvajte z rjavo gvašo, s peresi.
 2. Otrokom dajte večbarvni papir rumene, oranžne, rdeče (za jesenske obrti).
 3. Pojasnite, kako izslediti vaše dlani. Otroci naj narišejo eno ali več praznih mest (odvisno od velikosti drevesa in števila otrok, ki opravljajo delo).
 4. Odrežite dlani.
 5. Prilepite dele na ustrezna mesta poslikanega lesenega okvirja.

Če je delo opravljeno doma, lahko takšno drevo izdelamo kot družinsko obrt, ki se drži dlani vseh gospodinjstev: tako otrok kot odraslih. Na ročno izdelani kosi v skupini, je vsaka dlan pogosto podpisana (ime otroka). Učenci v predstavi bodo lahko napisali želje na vsaki dlani. Torej se bo lepa plošča spremenila v voščilnico.

Kot lahko vidite, so ročno izdelane aplikacije zelo enostavne za izdelavo, plošče ali drugi dekor pa so videti zelo lepe.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy