FoodPro Preloader

Georgievskaya trak storite sami: preprosta priporočila za začetnike mojstrov


Trak sv. Jurija je nedvomno vreden okras za vsak nacionalni praznik v naši državi. Ta simbol zmage, spoštovanja in domoljubja nosijo tako odrasli kot otroci. Nakit se prodaja v številnih trgovinah, ročno izdelani sv. Jurij pa bo postal pravi ponos za igle. Priprava na delo Preden greste v skladišče za potrebne materiale ali poiščete potrebne obdelovance v zabojnikih, je priporočljivo določiti vrsto dekoracije in tehniko, v kateri bo izdelan. Najenosta

Trak sv. Jurija je nedvomno vreden okras za vsak nacionalni praznik v naši državi. Ta simbol zmage, spoštovanja in domoljubja nosijo tako odrasli kot otroci. Nakit se prodaja v številnih trgovinah, ročno izdelani sv. Jurij pa bo postal pravi ponos za igle.

Priprava na delo

Preden greste v skladišče za potrebne materiale ali poiščete potrebne obdelovance v zabojnikih, je priporočljivo določiti vrsto dekoracije in tehniko, v kateri bo izdelan. Najenostavnejši, a hkrati izvirni trak sv. Jurija, izdelan v kanzaškem slogu, bo originalna različica. Ta tehnika vam omogoča, da utelešite vsako domišljijo rokodelke in naredite odlično patriotsko broško, ostrige na laseh in celo zapestnico iz odpadnega materiala. Vendar pa bomo razmislili o možnosti izdelave klasične kanzašijeve broške.

Za ustvarjanje edinstvene dekoracije potrebujete naslednja orodja:

  • Škarje;
  • vladar;
  • igla z navojem;
  • sveča ali vžigalnik;
  • svinčnik ali marker;
  • pincete;
  • pištolo za lepilo.

Če so vsa orodja na zalogi, potem ne boste imeli težav z ročno izdelavo traku St. Ampak, če v domači arzenal obrtnika ni lepila pištolo, lahko uporabite polimerno lepilo.

Nakup materiala

Preden greste v trgovino za materiale, razmislite, kako okrasite sredino broška. Če ni spretnosti pri izdelavi kanzashi nakita, je bolje ustaviti izbiro na lepi kroglici in pol-kroglici. Ampak izkušene obrtnice, ki imajo radi ročno delo, lahko s svojimi rokami profesionalno okrasijo trak sv.

Torej, za proizvodnjo nakita bo treba:

  • Trakovi sv. Jurija široki 2, 5–6 cm;
  • velik biser (polkrog) ali dekorativni center;
  • kovinska osnova za broške.

Za tiste, ki želijo svoj izdelek spremeniti v pravo mojstrovino, lahko kupite kroglice ustreznih barv. Iz njega lahko vtisnete originalni dekor za središče ali okrasite robove traku.

Kako začeti

Na prvi stopnji izdelave kanzaškega traku sv. Jurija s svojimi rokami, morate pripraviti 5 segmentov traku 7 cm, za to pa natančno izmerite segmente in jih narežite zelo enakomerno. V nasprotnem primeru se bo material začel rušiti, cvetni listi cvetov pa ne bodo enaki. Prižgite svečo ali vžigalnik in obrežite robove praznih delov. Bolje je, da uporabite pinceto, da preprečite poškodbe in opekline.

Odsek odnesemo navzven k sebi, oblikujemo pravi kot. Potem spustimo drugi rob in ga jasno postavimo na prvi. Izkazalo se je, cvetni list z ostrim zgornjim robom. Nato jo prepognite na polovico na napačno stran in poravnajte robove. Na dnu pritrdimo nastalo gubo s pinceto in zavrtimo robove. Dno končnega cvetnega cvetnega spajka nad ognjem. Podobno pripravimo še 4 priprave.

Nato zberemo cvet 5 cvetnih listov, jih držimo skupaj s polimernim lepilom ali pištolo za lepilo. Hkrati nanesite mešanico lepila le na sredino strani obdelovanca.

Montažne dekoracije

Preostanek traku vzamemo v dolžino 25 cm, zložimo in obdelamo robove. Vsaka stran mora biti spajkana z ognjem, pred tem pa mora biti srednji del odrezan, da se dobi tako imenovana "zastava". Tudi za tiste, ki ne vedo, kako narediti trak sv. Jurija, ta operacija ne bo povzročala težav.

Raztegnemo trak na mizo s šivasto stranjo navzgor, stranske robove pa zložimo navzkrižno. Hkrati se lahko robovi traku izravnajo z eno dolžino ali pa se izberejo na njihovi nesimetrični razporeditvi. Dobljeno zanko šivamo iz traku v sredini in takoj zašijemo kovinsko podlago za broško. Po navoju lepimo, da se izognemo nepredvidenim situacijam med nošenjem.

Odhajamo do cilja

Na tej stopnji dela imamo že pripravljena dva osnovna elementa dekoracije: cvet in podstavek s pritrdilnimi elementi. Povezujemo jih z lepilom in stisnemo na mestu povezave pred sušenjem. Tako trak sv. Jurija, ki ga izdelujejo lastne roke, potrebuje le dekoracijo. Zalepite kroglico v središču cvetja ali katerokoli čudovito središče in uživajte v lepoti svojega ustvarjanja.

Tudi novinec z iglo ne bo potreboval več kot 20 minut, da ustvarijo svoje lastne sv. In nenavadna stroga dekoracija bo postala ne samo simbol domoljubja, ampak tudi ponos lastnika.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy