FoodPro Preloader

DIY oblačila: zanimive ideje


Imate najljubši pulover, toda komolci se drgnejo? Ali pa si pravkar kupil bluzo in jo takoj zapihal s peresom? Vse se lahko zgodi, ne vznemirjajte se. Oblačila lahko okrasite. Oblikujte na vzorcu, šivajte kroglice ali okrasno obliž. Spodaj si oglejte ideje kreativnega dekorja. Vezenje Šiviljsko delo je danes v modi, vezenje pa je najbolj priljubljena ženska obrt. Veči

Imate najljubši pulover, toda komolci se drgnejo? Ali pa si pravkar kupil bluzo in jo takoj zapihal s peresom? Vse se lahko zgodi, ne vznemirjajte se. Oblačila lahko okrasite. Oblikujte na vzorcu, šivajte kroglice ali okrasno obliž. Spodaj si oglejte ideje kreativnega dekorja.

Vezenje

Šiviljsko delo je danes v modi, vezenje pa je najbolj priljubljena ženska obrt. Večina deklet raje obleče slike, vendar si s svojimi kreacijami ne želijo obesiti celotne hiše. In ustavi mnoge od ustvarjalnosti. Obstaja način, okrasite oblačila. Vezenje na njem izgleda odlično in ni malo staromodno. Tudi "modne hiše" zelo pogosto okrasijo svoje modele z vzorcem niti. Kaj vzeti za motiv? Različne živali so zelo prijazne. Lisice, zajci, piščanci in mačke, ki gledajo iz svojih žepov ali mirno spijo na ovratniku, so danes v modi. Vezati jih ni težko niti za začetnike. Morate narisati obris slike in jo napolniti z nitmi. Lahko vezen kot v tehniki površine, in dajo niti naključno. Oba sloga sta pomembna danes.

Uporaba

Tkanina lahko shrani oblačila. Ne glede na velikost točke ali luknje, jo lahko vedno zakrpate. Za latko videti harmonično, in ne kot tuje dekor, bi bilo treba organsko prilegajo obleko. Na primer, za izdelavo neke vrste kompozicije. Slika prikazuje obleko modne hiše D & G. Smešne miške, ki hodijo okoli obleke, izgledajo srčno in kreativno. Lahko zgradite nekaj podobnega. Vzemite kakšno otroško ilustracijo in od tam narišite majhno skico. Nato izrežite vzorec tkanine in ga šivajte na oblačila s pomočjo pisalnega stroja. Če nimate pisalnega stroja, lahko aplikacijo pritrdite na dva načina: z iglo ali s kavljem.

Ni potrebno okrasiti raztrganih oblačil. V trgovini lahko kupite preprosto obleko in jo naredite kot mojstrovino. Stvar je avtorska in edinstvena.

Kroglice

Dekoriranje oblačil z lastnimi rokami je enostavno. Samo pomislite na to in kje šivati. Toda kako to narediti, je mogoče rešiti med delom. Okrasite lahko fine stvari z biseri. In zakaj samo tanka? Majhni krogi v volnenem puloverju bodo izgubljeni in ne boste mogli izvesti nobenega vzorca. Natančneje, lahko deluje, vendar slika sploh ne bo vidna. Druga stvar je dekor oblačil iz tanke snovi. Kroglice ne bodo padle v tkanino in bodo ostale na površini. Na primer, razmislite, kako okrasite vrat bluze.

Najprej naredite vezeno podporo. Nanesite s svinčnikom narisano na vejice, nato pa ga povežite z zlato nitko. Če tega ne želite, lahko vzamete dolge kroglice v obliki listov in jih zašijete. Na ta dekor se pritrdijo kroglice različnih velikosti in barv. Seveda pa je treba barvno shemo ohraniti. To pomeni, da uporabite tople ali hladne tone.

Čipka

Eden od najlažjih in najučinkovitejših načinov za dekoracijo luknje je vstaviti kos čipke. Ta metoda je odlična za obliže na kavbojke ali suknjič. Uporabite lahko tudi čipke za povečanje velikosti oblačil. Kako? Na hrbtni strani izdelka naredite rez in vstavite trikotni klin. Ta dekor ne izgleda kot obliž, lahko pa organsko dopolnjuje tako lahki suknjič in topel pulover, kot tudi jakno. Ampak morate pobrati čipke v skladu z materialom. Če raztegnete majico ali bluzo, vzemite tanko čipko, toda za večjo velikost puloverja boste potrebovali kvačkano čipko. In kaj lahko tako okrasite? Vrhnjih oblačil Zanimivo je pogledati različico plašča, na kateri so na reverje in ovratnik prišiti čipkasti elementi. Slika takoj postane lahka in ženstvena.

Felting

Dekor elementov oblačil je lahko izdelan iz volne. Danes mnoge dekleta izdelujejo igrače in nakit. In lahko si odložiš obliž. Še posebej res, da bodo gledali na rokavih puloverja. Kaj je potrebno za to? Potrebovali boste volno, dolgo iglo in gobo.

Da bi olajšali vašo nalogo in ne ustvarili nepotrebnih šablon, lahko uporabite pekač. Pod rokavom dajte gobico. Nanesite kalup in začnite ga polniti z volno. Ko je prvi sloj zaboden, lahko začnete izdelovati naslednjo. In tako naprej, dokler obrazec ni jasno berljiv. Če se ne pomikate prvič, lahko naredite bolj zapletene oblike. V okvir šablone se ne vozite sami. Bodite ustvarjalni, kot želite. Lahko mešate volno različnih barv, okrasite lise z biseri, okrasnimi ali gumbi.

Barva

Ideja okrasitve oblačil je lahko zelo preprosta. Narišite vse figure z akrilno barvo. Tako lahko preprosto osvežite stare kavbojke ali enobarvno majico. Vzorec boste lahko uporabili s šablono. Takšne kartone lahko izdelate samostojno in jih lahko kupite v trgovini. Barvo je treba razredčiti z vodo, nato pa vzorec šablone narisati s koščkom penaste gume. Če vam je težko držati penasto gumo, lahko naredite improvizirano krtačo tako, da na svinčnik položite kos mehkega materiala. Tako lahko narišete ne le primitivne figure, ampak tudi celotno umetniško delo.

Mešana tehnologija

Ena od idej dekoracije domače obleke je združiti več tehnologij, predstavljenih zgoraj, v eno. Lahko vezenje majhne stebla z nitmi, in lahko zbirajo socvetja iz kroglic. Če se vam ta možnost zdi nepomembna, naredite rože iz trakov. Takšen način dekoriranja puloverjev je redko na voljo. Ne želite, da bi vezali, in nič ne morete zložiti iz trakov? V tem primeru lahko uporabite aplikacijo. Liste in noge izrežite iz zelene klobučevine in jih šivajte na tkanino. Lahko postavite skrito črto ali namerno obkorochit vzdolž obrisa celotne figure. V tem primeru so lahko tudi cvetovi izdelani iz tkanine ali zbrani iz velikih kroglic. Uporabite lahko tudi steklene kroglice ali okrasne. In če uporabljate aplikacijo v obliki živali, lahko uporabite pompone. Puhaste kroglice so lahko sestavljene iz niti in krzna.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija