FoodPro Preloader

Izbira novega kostuma za fanta


Novoletni praznik, ki ga ljudje ljubijo, je dragi nam ne le zaradi posebnega vzdušja družinske enotnosti in čakanja na čudež, ampak tudi zaradi dobre stare tradicije oblačenja v karnevalskih kostumih, prirejanja maskenbalov in zabavnih plesov okrog svetlečih se božičnih dreves. Merila za izbiro obleke Če je v vaši družini običajno, da šivate obleke za novo leto, ali pa vaši otroci gredo v vrtec, šolo in kostumirane matineje tam, potem vprašanje, kaj obleči otroke, ni mirno in sekundarno. Konec koncev, je

Novoletni praznik, ki ga ljudje ljubijo, je dragi nam ne le zaradi posebnega vzdušja družinske enotnosti in čakanja na čudež, ampak tudi zaradi dobre stare tradicije oblačenja v karnevalskih kostumih, prirejanja maskenbalov in zabavnih plesov okrog svetlečih se božičnih dreves.

Merila za izbiro obleke

Če je v vaši družini običajno, da šivate obleke za novo leto, ali pa vaši otroci gredo v vrtec, šolo in kostumirane matineje tam, potem vprašanje, kaj obleči otroke, ni mirno in sekundarno. Konec koncev, je treba prišli do nekaj izvirnega, ne zelo drago v denar in čas, in hkrati se prepričajte, da prosim svoje potomce.

Kakšen božični kostum za fanta lahko izberemo? Katera merila je treba izpolniti?

1. Starost

Za vrtce so dobri:

  • kostumi živali - medvedi, zajček, mačka, pes, vključno z junakom iz pravljice S. Perro Cota v čevljih ali mačka Basilio iz “Avanture Buratina”, pes iz “Bremenskih glasbenikov” itd.
  • Novoletni kostum za fanta v obliki ptice - veseli Sparrow, kralj Raven, petelin - zlati pokrov itd. Načeloma bodo te iste obleke dobro izgledale na osnovnošolcih;
  • smešne kostume zelenjave in sadja, pa tudi junaki pravljic - Senor Tomato, Princ Lemon, Stric Pumpkin, odporna Chippolino, Gnome.

2. Interesi in okusi

Novoletni kostum za starejšega fanta bi moral odražati njegove hobije določenih likov v filmih, stripih in knjigah. Fakirji in čarovniki, čarovniki in klovni, pirati, mušketirji, kavboji in Indijanci, piloti, hussari - izbira je široka. Seveda, te obleke so sešiti ali izdelani za učence 5-7 razredov, in lahko sami sprejmejo vse, kar lahko, da jih ustvarijo. Ne pozabite na čudovite, fantastične in celo fantazijske motive. Artemon, Pierrot iz že znanega "Pinokija", in Karabas Barabas - kaj ni čudovito novo leto za dečka? In Robot ali Alien, vampirski Dracula ali Goblin, Harry Potter? Obleka za vsakega od njih, načeloma, ni zelo težka, če pa pokažete malo domišljije, lahko postanete »žebelj« maškarade. Zlasti bo vloga uspešna, če bo otrok predstavil nekakšno reprizo, ki se nanaša na kostum, igra primerno sceno.

3. Priročnost in udobje

Ne smemo pozabiti, da novoletni kostumi za dečka, ki ste ga izbrali, ne smejo ovirati gibanja ali povzročati drugih neugodij. Pomembno je, da se otrok ne zmrzne ali, nasprotno, ne znoja pod oklepom bogatih ali v vitezovih oklepih in se ne počuti nerodno. Navsezadnje so maškarade organizirane prav zato, da bi ustvarili veselo, zabavno vzdušje, iz katerega otroci uživajo!

4. Vaše priložnosti. Seveda, najboljša možnost je, da kupite že pripravljeno obleko ali pa jo v skrajnih primerih malo prilagodite obliki otroka. Toda ne vedno si lahko družina privošči precej velike zneske za takšen nakup. Lahko pa naredite novoletne kostume z lastnimi rokami za fanta, in vaš sin bo z njim zelo zadovoljen.

Naj povzamemo

Najpomembnejše načelo, ki ga je treba upoštevati v vsakem poslu, tudi pri šivanju karnevalskih kostumov, je delo z ljubeznijo in užitkom.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami