FoodPro Preloader

Namestitev za vzglavnik: zanimive ideje, potreben material, fotografije


Blazine v sobi niso toliko funkcionalne vrednosti kot dekorativne. S tem predmetom lahko ozadje povezujete s tapetami z raztegljivim kavčem, preprogo z zavesami ali pa samo osvetlite poudarke in malo udobja v sobi. Samo spreminjanje zasnove blazin lahko popolnoma spremeni prostor. Uporabljene kupljene blazine je dovoljeno uporabljati, vendar barve ne moremo uganiti z dodatnim odtenkom v notranjost, kar morda ni vedno primerno.

Blazine v sobi niso toliko funkcionalne vrednosti kot dekorativne. S tem predmetom lahko ozadje povezujete s tapetami z raztegljivim kavčem, preprogo z zavesami ali pa samo osvetlite poudarke in malo udobja v sobi. Samo spreminjanje zasnove blazin lahko popolnoma spremeni prostor. Uporabljene kupljene blazine je dovoljeno uporabljati, vendar barve ne moremo uganiti z dodatnim odtenkom v notranjost, kar morda ni vedno primerno. Lahko jih ustvarite sami. Ideje za domače okrasne blazine najdete spodaj.

Uporaba

Najpogostejši in preprost način za dekoriranje blazin je uporaba tkanin ustrezne barve, zanimive teksture in vzorca, pogosto za njihovo izdelavo vzamejo isto tkanino, ki je bila uporabljena pri šivanju zaves ali preproge, kar vam omogoča, da ustvarite splošen slog sobe. Vendar pa taki izdelki ne morejo v celoti odražajo individualnost lastnika sobe.

Delovno intenzivnejši, a zelo priljubljen način za dekoracijo blazine z lastnimi rokami je uporaba. To je lahko predmet in abstraktno. Takšni izdelki bodo okrasili otroško sobo, uporaba sodobnih risb pa bo prinesla prostore mladinske vožnje. Več klasičnih aplikacij, vključno z obsežnimi, bo oblikovanju prostora dodalo romantiko. Kombinacija ravnih geometrijskih oblik in modernih tkanin bo primerna za ogled v sobi, izdelani v stilu visoke tehnologije.

Za uporabo morate izbrati gosto tkanino, ki ne preliva robov. To je še posebej primerno za uporabo umetnega suede, usnja in jate v tej vrsti dekor. Če je potrebno uporabiti bombažno tkanino, jo lahko predhodno zlepite s flizelinom ali pa naredite podvojene dele. Če želite to narediti, izrežemo 2 podrobnosti ogledalo vsakega elementa, potem so sešiti, izkazalo, po želji, napolnjene in prišite na glavnem platnu.

Pechvork

Prešivanje je še ena klasična oblika vzglavnika. To je zelo enostavno šivati ​​takšne blazine z lastnimi rokami, glavna stvar je, da sledite naslednjim pravilom:

  • V končnem platnu mora biti smer skupne niti vseh elementov enaka.
  • Pred uporabo bombažnih tkanin je treba material pripraviti tako, da se deli ne usedejo pri pranju že končnega izdelka.
  • Iz istega razloga ne smete združevati sintetičnih in naravnih tkanin - da bi se izognili nadaljnji deformaciji blazine.
  • Da bi izdelek ohranil svojo obliko boljšo, se lahko zlepi z vmesnim slojem, vendar šele potem, ko so vse krpe zašivene in robovi likani.

Za delo v tej tehniki ni potrebno uporabljati klasičnih ponavljajočih se motivov kvadratov in trikotnikov. Tak okras v kombinaciji s svetlo tkanino v majhnem cvetcu je bolj verjetno primeren za dekoracijo podeželske hiše v rustikalnem slogu. Toda uporaba vzorca satja v kombinaciji s sodobnim tiskom bo takšen izdelek naredila elegantno dekoracijo, ki jo boste ustvarili sami. Vzglavniki za foto dekor v tej tehniki jasno kažejo na to.

Poleg tega je zelo priljubljen mozaik različnih oblik brez uporabe cikličnih okraskov, ko je področje bodočega izdelka preprosto napolnjeno z elementi brez sledenja zaporedju. Druga vrsta te tehnike je ustvarjanje slik iz obližev, medtem ko niso našle na podlago, kot v aplikaciji, ampak sešiti skupaj. Ta tehnika je precej zapletena in zahteva določeno znanje.

Trapunto

Ta tehnika ima italijanske korenine, izdelki s tako obsežnim vezenjem pa krasijo najbogatejše hiše evropske družbe. Danes je to umetniški šiv kot vezenje, vendar to ne spremeni bistva. Lepi volumetrični ornamenti, narejeni na snežno belem platnu, in gosto polnjenje z majhnim vzorcem ozadja - to so značilne značilnosti te tehnike. Prav tako lahko izpolnjujejo in multi-barvne izdelke, ki izgledajo nič manj impresivno v vsaki notranjosti, ampak kraljevski chic je pri izvajanju takšnih izdelkov v stilu Total White.

Dekor z rokami blazine kavč v tej tehniki se začne s pripravo materialov. Praznina za sprednji del blazine je sestavljena iz treh plasti - obloge, polnila in zgornjega materiala, na katero je vnaprej pripravljena risba. Če želite, da je izdelek urejen, morate upoštevati tri pravila:

  1. Vse plasti obdelovanca morajo biti obvezno pritrjene preko celotnega območja z iglami.
  2. Vezenje se mora začeti od sredine in se pomakniti na robove izdelka.
  3. Potrebno je uporabiti poseben stroj s prostim kolesom in močnim motorjem. Če takšne tehnike ni, potem je izdelek bolje ročno vezati.

Vezenje

Za tak dekor z rokami blazine na kavču, lahko uporabite vse vrste vezenine, ali je to površina, križi, verižni šiv ali japonske nacionalne tehnike sashiko. Vezenje je dobro, ker lahko naredite popolnoma kateri koli vzorec. Takšni izdelki so precej vzdržljivi, primerni za čiščenje, in če je potrebno - in obnovo vzorca. Vezate lahko tako ročno kot na pisalnem stroju. Še več, geometrijski ornament, podoben dekorju blazine na fotografiji, lahko naredite z lastnimi rokami tudi na gospodinjskem šivalnem stroju.

Vezenje trakov

To je najbolj romantičen in eleganten način vezenja. Končni izdelki so presenetljivi v svoji lepoti in eleganci, cvetovi na njih izgledajo kot živi. Vezenje v tej tehniki je v Evropi še posebej priljubljeno od XIV. Stoletja. Mnoge ugledne dekleta so se prostovoljno izvezle s trakovi oblekami, blazinami, slikami, vrečkami, kar ni presenetljivo, saj je to zelo enostavno in hitro. To je posledica dejstva, da ni treba zapolniti konture vzorca, kot na gladki površini, da bi dobili cvetni list, in morate samo narediti en šiv z trakom. Danes ni le lepa, temveč tudi zelo dostopna vrsta vezenin, saj saten in šifon trakovi niso tako dragi.

Batik

Za tiste, ki radi risajo to vrsto ustvarjalnosti, je popolna. Decor blazine z lastnimi rokami v tej tehniki bo omogočilo ne samo, da uživajo v procesu, ampak tudi, da se priloži njihovo uspešno delo. Tudi to bo ustvarilo edinstven stil umetnika v svoji sobi. Blazine v kombinaciji s slikami, poslikanimi v isto tehniko, obešene na enobarvne stene, bodo ustvarile en sam ansambel in zamenjava slik z njimi vam bo omogočila popolno preoblikovanje prostora brez dodatnih popravil.

Vendar pa je treba upoštevati več odtenkov. Prvič, da bi bile barve bolj primerne, je potrebna naravna svila in to je precej drag material. Drugič, potrebno je skrbno paziti na izdelek. Ročno pranje pri temperaturi 30 stopinj s posebnim sredstvom za svilo, nežno vrtite skozi brisačo in sušite stran od grelnih naprav. Takšne izdelke je potrebno likati nekoliko vlažno in pri povprečni temperaturi.

Pomponi

DIY vzglavnik dekor ni le razburljiv proces, ampak tudi način, da se znebite nepotrebnih materialov. V tem primeru lahko prvotno pritrdite staro prejo. Izdelava pomponov za blazine je hitra in enostavna. Kot je razvidno iz fotografije, imajo elementi majhno gostoto, oblika pa je bolj podobna krtačam kot kroglicam. Zaradi tega je blazina mehka in prijetna na otip.

Da bi dosegli ta učinek, se preja navije, na primer med nogami mize, dovolj je 15-20 obrnjenih, nato pa nastali obroč izrežemo in položimo na tla. Na slepo se navojni trakovi zvezajo v rednih intervalih (potrebna dolžina kupa * 2) in nato razrežejo med vozli, ki tvorijo pompone. Tako lahko naenkrat naredite več elementov iste barve.

Nato se na osnovni tkanini oblikuje približna oznaka v zaporedju, po kateri se konci vrvi, ki fiksirajo dlake v pom-pom, raztegnejo na napačno stran podstavka s kavljem. Med dvema koncema vrvi enega elementa morata biti 0, 5-1 cm, nato se vrvi vežejo z dvojnim vozlom, odvečni konci se odrezajo. Pomponi morajo biti dovolj tesno nameščeni, da boste na koncu dobili eno platno.

Pletenje

V tej tehniki je zelo priročno, da naredite svoj božični vzglavnik. Uporabite lahko tako klasične zimske okraske - snežinke in jelene, kot tudi originalne risbe in oblike. Vzglavnik v obliki trikotnika - božično drevo, okrašeno z večbarvnimi pompomi, bo razveselilo otroke in lep vzorec božične teme bo postal alternativa božičnim puloverjem, priljubljenemu v Ameriki. Zelo enostavno je plesti takšne izdelke s kvačkanjem in pletenjem, saj je oblika praznega pravokotnika z vzorcem na eni polovici.

Prav tako poglej lepo in priložnostno pletene blazine, dekor, ki je sestavljen iz ornament, pletenice ali arans. Takšni izdelki so dobro kombinirani s pleteno odejo, v sobo pa dodajo udobje in toplino.

Ruche

Zelo lepe in ženstvene blazine, okrašene z resicami ali nabori. Vendar pa to ne pomeni, kaj storiti z lastnimi rokami dekoracijo blazine za kavč blazine je samo v sobah malih princesk. Ruffles, narejene v občutljivi barvi čipke, organze ali tila, v kombinaciji z okrasnimi in bisernimi kroglicami, pravzaprav preobrazijo dekletno sobo v princesevo sobo, še posebej, če jo dopolnjuje okrasna krošnja nad posteljo. Vendar pa bo uporaba enostavnejših in naravnih tkanin s sodobnim tiskom in dovolj nasičenih barv omogočila uporabo te vrste nakita v drugih prostorih, s čimer bo navadna blazina elegantno pohištvo.

Decor blazine z lastnimi rokami fascinantno in vsestranski. Na istih vzglavnikih ustvarjate nove blazinice, tako da lahko preprosto spremenite celoten videz in zaznavanje prostora, prav tako pa izdelate različne vrste tehnik ročnega dela na udobni velikosti platna. Poleg tega bo ročno izdelana blazina odlično darilo za vsako priložnost.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy