FoodPro Preloader

Značilnosti oblikovanja in cene kovanca 5 kopeksov iz leta 1981


5 kopecks 1981 - eden od sklopov, za katere zbiralci so pripravljeni ne le plačati urejeno vsoto, ampak tudi za plačilo za dostavo kupcu. Kaj je razlog za tako ekstravaganco? Konec koncev, zbiralec je isti poslovnež! Sposobnost razmišljanja skozi vsak korak, da ne podležemo čustvom in poskrbimo za vsak peni - glavne "vzvode" njegovega počutja. Strok

5 kopecks 1981 - eden od sklopov, za katere zbiralci so pripravljeni ne le plačati urejeno vsoto, ampak tudi za plačilo za dostavo kupcu. Kaj je razlog za tako ekstravaganco? Konec koncev, zbiralec je isti poslovnež! Sposobnost razmišljanja skozi vsak korak, da ne podležemo čustvom in poskrbimo za vsak peni - glavne "vzvode" njegovega počutja.

Strokovnjaki svetujejo ljudem, ki imajo en sam (in še bolj, nekaj!) Sovjetski kovanec za pet koperov, ne glede na leto, v katerem je bil kovan, v zabojnike, ki se ne mudi, da ga dajo v prodajo s kladivom.

Kot je za 5 kopecks leta 1981 - bo cena še vedno raste, pravijo strokovnjaki. Zato kovanca ne bi smeli zdaj prodajati v virtualni ali na kateri koli drugi dražbi. O trenutni vrednosti kovanca lahko le redno preverjate, ne da bi to storili resne korake.

Takšen zaklad, pravijo strokovnjaki, je bolje shraniti za deževni dan in upati, da ta dan nikoli ne pride.

Koliko je kovanec za 5 kopeckov leta 1981 na virtualnih dražbah?

Cena parcele "Penny coin iz leta 1981" je odvisna predvsem od tega, kako dobro je ohranjena. Kovanec istega apoena in leto proizvodnje, ki je v lasti istega lastnika, je lahko drugačen.

Tip je odvisen od tega, koliko ljudi ga je uporabilo, preden je bilo v rokah določenega lastnika.

Oseba, ki ni dobro seznanjena z numizmatiko, ne bo mogla samostojno določiti, v kakšnem stanju je kovanec na razpolago. Da bi ugotovili stopnjo varnosti in natančno vrednost denarja za zbiratelja novice bo pomagalo zbiralcem kovancev-strokovnjaki. Za pridobitev celovitih informacij o temi, ki ga zanima, se mora novinec obrniti na strokovnjake z uporabo obrazca za povratne informacije. Po nalaganju fotografije na virtualno dražbo (fotografija mora biti visoke ločljivosti) na hrbtni strani in na sprednji strani kovanca, bo kmalu dobil odgovor o tem, kakšen je kovanec in za koliko se lahko shrani.

Novinec mora biti pripravljen na dejstvo, da lahko traja nekaj časa, praviloma od enega do treh dni, da se izpit opravi.

Vrednost kovancev se lahko razlikuje

Znano je, da se je cena kovanca za pet kopeckov, izkopanih leta 1981, drastično spremenila iz leta v leto - hitro se je zvišala, zdaj je dobesedno padla na nekaj rubljev.

Poleti 2017, najnižja cena 5 kopecks leta 1981, razstavljena na virtualni dražbi, znašala 600 rubljev, plus ali minus 20 rubljev.

Avgusta letos je povprečni strošek podobne serije dosegel 334 rubljev. Kot je razvidno iz sporočil, ki so jih zbirali zbiralci na enem od numizmatičnih forumov, so danes pripravljeni kupiti sovjetske kovance pod pogoji svojih lastnikov in velikodušno plačati za spremembo majhnih sprememb, ki jih pred 37 leti sploh ni štelo za denar.

Znano je tudi, da v letu 2015, v obdobju od maja do julija, povprečna cena istega kovanca - 5 kopecks v letu 1981 sprostitev - ni presegla pet rubljev.

Opis kovanca za pet kopeckov leta 1981

Mala sprememba "5 kopecks" 1981 kovan iz zlitine bakra in cinka. Rob, katerega širina je 1, 5 milimetra, ima rebrasto strukturo in je okovan z navpičnimi zarezami. Teža kovanca za pet kopeckov je 5 gramov, debelina je 1, 5 milimetra, premer je 25 milimetrov.

Sprednja stran prikazuje standardni niz elementov - simbol države (kladivo in srp na ozadju globusa), ki je od spodaj osvetljen žarki vzhajajočega telesa. Zgornja četrt sončnega diska se pojavi nad stičiščem pšeničnih spikelov, vezanih petnajstkrat s trakovi (glede na število republik Unije). Na konvergenci vrhov ušes je petkraka zvezda. Spodnji del aversa zavzema kratica "SSSR".

Značilne značilnosti hrbtne strani kovanca za pet kopeckov

Model obrata 5-kopeckovega kovanca iz leta 1981 se bistveno razlikuje od modela, ki je bil razvit za malenkosti večjega dostojanstva. Tukaj, kot tudi na drugih kovancih, je postavljena nominalna vrednost.

Razlika med kovancem za pet kopeckov in vsemi drugimi ohlapnimi sovjetskimi kovanci je v tem, da številka petih zavzema skoraj polovico nasprotnega območja. Takoj pod številko je vpisana beseda "kopeks", pod katero je navedeno leto, ko je kovanec vstopil v obtok.

Ob robu kovanca so tradicionalno »obogateni« so pšenični snopi (po eni na vsaki strani), ki tvorijo odprt venček okoli osnovnih napisov. Spodaj ušesa so okrašena z lupino in malo višje - prepletena z hrastovim listjem.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy