FoodPro Preloader

Izdelava snežink iz testenin


Z zimskim začetkom se vedno več sprostijo za ročno delo - vreme ne daje vedno ugodnosti za sprehode, pogosto pa želite vzburiti razpoloženje s tiho in zanimivo dejavnostjo. Na predvečer novoletnih praznikov postane predmet obrti jasen. Želim posodobiti igrače za božično drevo, okrasiti dom, prinesel poseben pridih notranjosti. Kaj potr

Z zimskim začetkom se vedno več sprostijo za ročno delo - vreme ne daje vedno ugodnosti za sprehode, pogosto pa želite vzburiti razpoloženje s tiho in zanimivo dejavnostjo. Na predvečer novoletnih praznikov postane predmet obrti jasen. Želim posodobiti igrače za božično drevo, okrasiti dom, prinesel poseben pridih notranjosti.

Kaj potrebujete za snežinke

Za novo leto lahko izdelate obrt iz testenin z lastnimi rokami. Obstaja veliko odličnih idej za ustvarjalnost. S tem cenovno dostopnim materialom lahko naredite številne možnosti nakita. Na primer, snežinke iz testenin. Razmislite o nekaj zamislih, ki jih je mogoče izvesti.

Za izvedbo dela boste potrebovali:

 • testenine različnih oblik in velikosti;
 • Lepila PVA in Moment;
 • metulj;
 • akril ali barve v pločevinkah, lak za nohte je lahko alternativa;
 • vse vrste dekorativnih elementov: kroglice, kamenčki, okrasni kamenčki, bleščice, trakovi.

Primerna je tudi dekoracija sladkorja, kamna ali soli "Extra", zdroba in celo moke.

Navodila za izdelavo

 1. Kako narediti snežinke iz testenin? Za začetek pripravite delovni prostor in komponente za prihodnje izdelke. Tabela je po možnosti prekrita z navadnim papirjem. Vse sestavine, ki jih boste uporabili, se vlijejo v kontejnerje in se postavijo pred vas.
 2. Potem se morate odločiti o videzu testenin snežinke in vnaprej položite njene sestavne dele na mizo in preverite, kako bo videti.
 3. Nato je treba vse elemente prilepiti s pomočjo lepila »Moment«. Nasvet - za pritrditev strukture mora biti obvezno od sredine, tako da lahko zagotovite svojo moč. Potrebno je dokončati bližje robu.

Dressing

Potem je snežinka treba posušiti, nato pa lahko nadaljujete do stopnje dekoracije. Če naj bi se barva nanosila, lahko odprete v odprt prostor. Dekor je narejen na naslednji način:

 1. Izdelke lahko obesite na vrvico in v tem položaju enakomerno pobarvate z vseh strani. Lahko se tudi barva z gobo, namočeno v barvo.
 2. Položite snežinko na ravno površino - karton ali plastiko. Barve izmenično na obeh straneh. Ne pozabite na konce vsakega elementa.
 3. Če uporabljate akrilne barve, uporabite ščetke za težko dostopna območja. Če so sestavni deli snežinke zelo majhni, lahko izdelek popolnoma potopite v niansiranje.
 4. Gvaš na plovilu bo zelo dolgo, da se posuši, zaradi česar lahko testenine popolnoma razpokajo.
 5. Z lakom za nohte ga je potrebno premazati z brezbarvnim slojem fiksiva.

Zaključna faza

Ko ste uspeli izdelati in barvati snežinke, lahko nadaljujete do končnega dekorja. Potrebovali boste PVA lepilo, s katerim boste morali izdelek prekriti s tanko plastjo. Po tem, je treba posuti s sladkorjem, kroglice, ali kateri koli drug material v obliki drobtin. Naprej na koncu snežinke lahko še enkrat hodite z lepilom, nato pa priložite večje kroglice, okrasne ali dekorativne kamenčke. Na koncu skozi eno od lukenj snežinke s testeninami, morate opraviti satenast trak, lepo vrvico ali tanko tkano vrv in jo zavezati v vozel. Lepa dekoracija za novoletne praznike pripravljena.

Druga metoda izdelave

Obstaja še en način za izdelavo snežink iz makarona. Pletilni sukanec mora biti prepojen s PVA lepilom. Z njegovo pomočjo morate vezati elemente izdelka in nežno vezati konce in jih skriti. Ko je nosilec suh, se lahko plovilo pobarva in okrasi. S svojimi rokami lahko zbirate čudovite snežinke iz makaronov po drugačnem principu. Na primer, jedro bo izdelano iz okroglega elementa, s pomočjo rogov in spiral pa lahko postavite glavni vzorec.

Po temeljitem barvanju izdelka morate dati čas, da se posuši. Potem, ko je prekrita z brezbarvnim lakom ali lepilom, je potrebno okrasiti snežinko z dekorativnim škropljenjem. Glitter, sequins in okrasnih so kot nalašč za zlato in srebrno barvo. Če uporabljate okrasne trakove v takšnih izdelkih, boste dobili testenine božično drevo igrače.

Volumetrične snežinke

Izdelke lahko ustvarjamo ne le ravno, ampak tudi volumetrično. Seveda bo to zahtevalo spretnosti in nekaj spretnosti. Na primer, božični drevesni makaroni so najbolje izdelani s perjem. Njihov rez je narejen poševno, kar omogoča kombiniranje elementov v več smereh. Če za ravno snežinko potrebujete 18 testenin v obliki perja, potem boste za večji kos potrebovali še 9 dodatnih. Igrače božičnega drevesca morate zbrati na naslednji način: najprej namažite kosi z lepilom "Moment", jih povežite in jih zadržite nekaj sekund in spustite. Ko se zasuši, lahko začnete s slikanjem. Volumetrični izdelki so bolje obarvani z razpršilci. Tako bo barva enakomerno padla v vse smeri.

Po končanem snežinkah s koničastim vrhom okrasite z biseri. Da bi to naredili, jih je treba položiti na kapljico lepila. Potem morate skozi luknjo približati središče oblikovalnega traku. Izdelek je pripravljen, lahko ga obesimo na božično drevo.

Funkcije za shranjevanje

Ko naredimo testeninove snežinke, je treba upoštevati nekaj razlik. Na primer, material postane krhek, ko ga voda zadene. Nekatere barve lahko poškodujejo površino testenin. Elementov izdelka pri lepljenju ni mogoče pretirano stisniti, sicer se lahko celotna konstrukcija poruši.

Zaključek

Zima je odličen čas, ko lahko preživite dolge večere za ročno delo, ki vam daje odlične dekoracije za novoletne počitnice. Upamo, da lahko iz testenin naredite snežinke.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy