FoodPro Preloader

Kako vezati pulover. Nasveti za začetnike


Pletenje je zelo stara oblika uporabne umetnosti in zelo zanimiva. Mogoče najbolj presenetljiva stvar pri njem je, da več stoletij stvari, ki so ročno kvačkane ali pletene, niso iz mode, nasprotno, bolj ko se modna industrija razvija, bolj tehnološko postane njegova proizvodnja, bolj priljubljena in zanimiva je ročno izdelana pletenina. . La

Pletenje je zelo stara oblika uporabne umetnosti in zelo zanimiva. Mogoče najbolj presenetljiva stvar pri njem je, da več stoletij stvari, ki so ročno kvačkane ali pletene, niso iz mode, nasprotno, bolj ko se modna industrija razvija, bolj tehnološko postane njegova proizvodnja, bolj priljubljena in zanimiva je ročno izdelana pletenina. . Lahko se naučite enostavnih tehnik pletenja in preproste pletenice. Vsak, celo domišljijski vzorec je sestavljen iz kombinacij najbolj osnovnih zank - obraza, žuborenja in nakida.

Kaj lahko svetuje začetnikom pletilja? Bolje je obvladati vsako tehniko, pri tem pa ustvariti celo najpreprostejšo, vendar praktično pletenino. Izberite preprost model klobuka, šala ali torbe, ki je povezan s tradicionalnim šivom za podvezice in začnite obvladovati to neverjetno vrsto ročnega dela. Naučil se je plesti glavne zanke, dopolnil in zmanjšal, lahko nadaljujete z bolj resnimi stvarmi, kot so bluza ali pulover.

Kako vezati pulover? Na internetu ali v revijah o šivanje, lahko najdete veliko zanimivih modelov s podrobnim opisom. Osredotočili se bomo na najbolj osnovna priporočila in nekatere od razlik pletenja, ki jih morate vedeti, ko začnete.

Zato je zelo pomembno, da naredite papirni vzorec modela, ki vam je všeč, s katerim je potrebno med delom preveriti. Potem morate narediti pravilen izračun zanke za niz, ob upoštevanju debeline preje in igle za pletenje. Če želite to narediti, preden pletenje pulover, opravi majhno poročilo o vzorcu, pare, ga gladi, nato pa ukrep in, v povezavi z velikostjo vzorca, izračunati potrebno število zank za vsak posamezen kos.

Vsak model puloverja je sestavljen iz hrbta, spredaj in rokavov. Lahko pa jih plete na različne načine. Na primer, lahko poskusite plesti pulover z iglami za pletenje iz vratnega izreza, z enim kosom, vključno z zadnjimi, sprednjimi in raglan rokavi. Najenostavnejši način je izmenično vezanje hrbta, nato spredaj in po dveh rokavih. Priporočljivo je, da obe rokavi zvežete iz različnih zapletov na istih igel naenkrat, potem pa ne boste morali zapomniti števila dodanih in odštevajočih zank pri vezavi glave. Če je rokav na manšeti povezan z elastičnim trakom, potem se v naslednji vrstici po elastičnem traku število zank enakomerno izbira po širini rokava na komolcu. Po elastiki na hrbtni strani in polici naredite enakomerno dodajanje zank po širini delov v izrezu.

Kako vezati pulover z visokim ovratnikom? Če nameravate pletene ovratnik posebej, in nato šivanje, vratu ni mogoče zaokrožiti s pomočjo dodatkov, in preden pritrdite ovratnik, preprosto kvačkanje. Za pletenje zaobljenega vratu je del zank (1/3) v sredini dela zaprt v eni vrsti in nato pleten skozi vrsto dveh zank skupaj do širine rame.

Kako plesti pulover z vratu na krožne igle? Pred delom morajo sestaviti shemo vzorca, za katero je treba poleg običajnih dimenzij poznati tudi obseg vrat. Ta vrednost je razdeljena na šest delov: ena šestica je položena na rokavih in dve šesti na sprednji in zadnji del. Diagram prikazuje štiri diagonalne linije raglanov, ki potekajo od vrat. Te vrstice bo treba povečati. Dodajte zanke na ogrinjalo ali pletite od enega do treh. Ko je raglanova linija popolnoma pletena, je pletenje razdeljeno in vsak del (spredaj, hrbet in rokavi) je pleten ločeno.

Kako vezati večbarvni pulover? Za pletilne trakove ali ornament uporabite prejo različnih barv. Lepo teksturo dobimo, če pred začetkom dela šivamo večbarvne kose preje v eno samo nit in jih nato navijemo v eno kroglo. Dobili boste vzorec kaotičnih trakov različnih širin in dolžin.

Kako do izvajanja pletenih model, morate upoštevati eno resnico. Lepa stvar bo izšla le, če to naredite zelo previdno, dosledno in upoštevate potrebno tehnologijo.

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker?  DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis.  Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi