FoodPro Preloader

Članek o prvem nastopu štirih konjev


Prvi nastop štirih konjev v šahu je eden najstarejših začetkov. Če ste pred kratkim igrali šah, niste prepričani o vaši pripravljalni pripravi ali pa preprosto ne želite veliko razmišljati v odprtju, potem vam bo ta začetek najbolj ustrezal. Je preprost in zanesljiv. Debi razvoj Trenutno visoka raven igranega tekmovanja štirih konjev skoraj nikoli ne pride. Evidence t

Prvi nastop štirih konjev v šahu je eden najstarejših začetkov. Če ste pred kratkim igrali šah, niste prepričani o vaši pripravljalni pripravi ali pa preprosto ne želite veliko razmišljati v odprtju, potem vam bo ta začetek najbolj ustrezal. Je preprost in zanesljiv.

Debi razvoj

Trenutno visoka raven igranega tekmovanja štirih konjev skoraj nikoli ne pride. Evidence teoretskega razvoja so prvič najdene v zapisih Poleria iz XVI. Stoletja. V prihodnosti sta Louis Paulsen, Akiba Kivelevich Rubinstein in Frank James Marshall veliko prispevala k njenemu razvoju. Prvi nastop štirih konjev se je pojavil v bojih svetovnih prvakov: Emanuel Lasker, Raul José Capablanca in Mihail Botvinnik. Kljub simetričnemu začetku, ki vodi v miren pozicijski boj, je razvil ostra nadaljevanja.

Prvi nastop

Zaščita štirih vitezov se začne s pijami, ki napredujejo iz položaja e z obeh strani v točke e4 oziroma e5. Pri naslednjih dveh potezah tekmovalci izmenično narišejo dva para konjev od začetnih položajev do celic f3, c6, c3 in f6. Po teoriji šaha je konj prvi lahek kos, ki se premakne iz svojega začetnega položaja. Nato bo treba umakniti častnika iz kraljevega roka in kraljeva rekonstrukcija na kratki strani bo mogoča za obe strani. To je zelo preprost prvenec, hkrati pa je precej zanesljiv. Odličen je za začetnike, saj je skoraj nemogoče narediti napako. Po nekaj potezah pri odpiranju štirih konjev je bilo razvitih več sistemov s pastmi, vendar o tem kasneje. Če nimate želje igrati prvenec, ki vas moti, kot na primer ruska ali španska stranka, lahko vedno izberete ta preprost začetek.

Možnost pri škofu na b5

Po treh začetnih potezah White aktivira častnika, ki napada svojega konja. Glavna nadaljevanja za črno so škof b4 in d4 vitez. Prvi se imenuje dvojna španska različica in vodi do popolnega izenačevanja igre. Sledijo si medsebojni rokavi in ​​nadaljnja pozicijska igra. Računalnik oceni ta položaj kot enak. Debut se nadaljuje, tekmeci nadaljujejo razvoj številk in boj za prostor v središču odbora. Bela izmenja svojega častnika za sovražnega konja na točki c6. Potem pa na peti e5. Črna aktivira topo s strani kralja, napadajo konja na e5. Bela pripelje svoj gori na d3, potem pa se črn policist zamenja za sovražnega belega konja na točki c3. Beli utrip dxc3, nasprotnik pa pete na e4 z vitezom.

Rubinstein Contrambambit

Viteški premik na d4 se imenuje španska različica, Rubinsteinov kontra-burg. Beli peta na e5 in Black zamenja svojega viteza z belim oficirjem belega polja v točki b5. Po tem, črni brcne viteza s c6. Umakne se na prejšnje parkirišče, potem pa porabi d5. Belci so prisiljeni vzeti sovražnika pehotnika. Črna razkriva svoj nosilec na d5, ki mu ponuja izmenjavo, potem pa kraljica udobno odide na sredino plošče.

Pasti v prvem nastopu štirih konjev

Slavni past, ki se imenuje ukrivljeno ogledalo. Po igranju prvega od štirih vitezov za belo, Black dobi šah-mat po simetrični igri z njegove strani. Po umiku dveh parov konj nasprotniki razvijejo častnike kraljevega roka. Preidejo na c4 oziroma c5. Potem je tu še medsebojno rojanje. Za njim je vnaprej d dišic en kvadrat. S tem so nasprotniki okrepili pete e in pripravili diagonalo za svoje svetlobnotehnične škofe. S sedmim korakom so policisti vstopili v g5 in g4, pri tem pa vezali sovražne konje. Na osmi potezi nasprotniki napadajo svoje viteze s svojimi konji in jih premaknejo na d5 in d4. Pri deveti potezi kraljice zapustijo pod svežnji na d2 in d7. Na deseti potezi se policisti izmenjajo za sovražnike, ki varujejo kralja. Na enajstem najdemo absurdnost koncepta zrcalne igre. Beli daje ček s g7, in v skladu s pravili igre je Black prisiljen sprejeti škofa, saj je to edina možna poteza. Potem Bela razglasi mate v dveh poteh. Najprej razglasijo ček s g5, in ko se kralj umakne v vogal deske, šahira z f6.

Past v Rubinsteinovem kontrastambitu

Precej dolga, a nič manj lepa past, ko igrate za črno v prvem nastopu štirih konjev. Ko se črni konj premakne na d4, White prevzame pioneta na e5. Kraljica nadaljuje z e7, in White ga brani s f4-pawn. Ta poteza je napaka. Bolje je, da ga vrnete na f3. Nato se črni konj izmenja za belega slovarja iz sovražnega tabora v točki b5. Črni brcne sovražnega konja s strani d7 in se umakne na f3, kjer je bil prej. Črna kraljica s šahom odpelje pehotnika v e4 in kralj se umakne v f2, kjer ponovno dobi ček od sovražnega konja. Umakne se k g3 in sovražnikova kraljica ga zasleduje, pri sebi pobira parkirišče za svojega konja na kletki g6 in grozi kralju z odkritim pregledom. Beli konj napade sovražno kraljico in se umakne v h5. Bela, ki izkorišča trenutek, vzame pijano na c7, napove shah kralju in se pripravlja, da bo njegov top na a8. Kralj se umakne v d8, in Beli zopet napade kos v črni tabor, tokrat s h3-pawn. Vitez se premakne na f6 in njegov kolega vzame topo na a8. In potem se je črna kraljica nenadoma žrtvovala, pri čemer je konja pripeljala v h4. Beli kralj vzame kraljico in tukaj se zdi, da je zamisel o žrtvi kraljice jasna. Konj gre v e4, prekriva celico g3, da se kralj umakne, in načrtuje, da bo šah razglasil za slona z e7. In ker je kralj v resnični nevarnosti, White vzame kraljico v g5 in Blacku ponudi, da vzame nazaj material. Začasno se na to ne odzovejo, ko razglasijo ček z e7, in ta kraljica zapre kralja iz šaha, potem pa slon in kraljica zamenjajo. Črna gre h6 in Bela izgubi svojega pijuna in ga potisne naprej na g6. Nasprotnik sprejme izziv in jo vzame. Bela prevzame topo v odprto navpično f, nato pa dobi g5. Prisiljeni so se premakniti na h5, tam pa jih prehiti ček s vilico z g3, črna pa dobi odločilno materialno prednost, saj je sovražni konj obtičal na a8 in bo kmalu padel.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature