FoodPro Preloader

Decoupage stoli: dekorativni


Okrasitev pohištva z lastnimi rokami pomaga, da prihranite pri nakupu nove mize, predalnik ali drug kos pohištva. S preprostimi triki lahko ustvarite edinstvene stvari, ki jih lahko imate samo vi. Pohištvo pridobi individualne lastnosti in domu doda slog in svetlost. Vabimo vas, da se naučite, kako narediti decoupage stol s svojimi rokami. De

Okrasitev pohištva z lastnimi rokami pomaga, da prihranite pri nakupu nove mize, predalnik ali drug kos pohištva. S preprostimi triki lahko ustvarite edinstvene stvari, ki jih lahko imate samo vi. Pohištvo pridobi individualne lastnosti in domu doda slog in svetlost. Vabimo vas, da se naučite, kako narediti decoupage stol s svojimi rokami.

Decoupage pohištvo

Namen dekupa je, da s pomočjo papirnih slik pridobi novo in živahno življenje. Sama tehnika je izbor ustreznih risb in jih pritrjuje na stvari s posebnimi pritrdilnimi rešitvami.

Lahko okrasite v decoupage stil jedi, škatle, dekor predmetov in še veliko več. V zadnjem času je postalo priljubljeno tudi, da bi tako okrasili vsakršno pohištvo: mize, garderobne omare, omare, stole itd. Ta metoda dekoracije vam omogoča, da se vzdržite nakupa novega pohištva in dodate osebnost vašemu domu. Dekupažo stoli pomaga razvejati notranjost.

Potrebna orodja in materiali

Seznam potrebnih orodij in materialov za leseno dekupažo je naslednji:

 • več ščetk različne širine in gostote;
 • lepilo za decoupage ali pva;
 • slike (prtički, ilustracije iz revij, ozadja itd.);
 • barve (akrilne ali za obdelavo lesa);
 • svinčniki ali označevalci (so lahko koristni, če morate dokončati risanje nekaterih elementov slike);
 • lak (dekoupage ali normalno);
 • primer;
 • brusni papir;
 • kiti za les;
 • Škarje;
 • lepilni trak

Kot dodaten material so lahko potrebni različni dekorativni elementi: iskrice, okrasni kamni, školjke, gumbi, trakovi itd.

Faze postopka dekupiranja

Decoupage stoli so približno enaki kot dekoracija drugih predmetov. Postopek je sestavljen iz naslednjih faz:

 • razmišljanje skozi prihodnji dekor, zamisel o dekupiranju;
 • priprava površine stola;
 • priprava ozadja;
 • delo z vzorcem;
 • dekor (nanos barve, dodatni elementi, risba);
 • premaz.

Kakovost vsake faze je odvisna od končnega rezultata dela. Zato je bolje, da se ne mudi, vse naredite previdno in počakajte na popolno sušenje barv in lakov.

Ideja za decoupage

Dekupažni stoli (foto ideje, glej zgoraj) lahko izvedemo z namenom, da popolnoma pokrijemo površino ali delno. To pomeni, da lahko celoten sedež, hrbet in noge okrasite s slikami. Toda ta videz bo preveč preobremenjen. Bolje je, da se ustavite na delnem dekorju in uporabite sliko samo na sedežu ali naslonjalu. Majhne predmete lahko razdelite po celotni površini stola.

Vnaprej preučite teme prihodnjega oblikovanja, kot tudi poglejte ustrezne slike. Na tej stopnji morate izbrati tudi odtenek barve, primeren za ilustracije. Navsezadnje je potrebno narediti ozadje.

Ko je možnost oblikovanja pripravljena, lahko nadaljujete z delom.

Priprava stolov za decoupage

Če okrasite nepripravljen stol, bo dekor padel grdo in ne bo dolgo trajal. Enako se bo zgodilo s slabo obdelanim pohištvom. Zato je treba tej stopnji dela posvetiti ustrezno pozornost.

Za začetek, stol mora biti oshkurit, to je, odstranite stari lak. Za to se uporablja fini brusni papir. Če je lak slabo izbrisan, boste morali uporabiti brusilni stroj. Bolje je delati z njo na prostem v posebni maski. Lak se odstrani z vsega stola. Nato se stol obriše s suho krpo, da se znebite prahu.

Zdaj morate uporabiti premaz. Nato je zaželeno pokriti površino s plastjo kita. To je potrebno, da se skrijejo praske, hrapavost in neravnost stola. Ne morete popolnoma pokriti površine, temveč le območja z napakami. Ko se kiti suši, je stol ponovno pokrit s temeljnim premazom.

Priprava ozadja

Barvo je treba nanesti na osnovno plast. Torej bo lažje in ne bo slazit. Število barv je odvisno od vaše ideje. Lahko pokrijete hrbet in sedež z različnimi barvami, poudarite noge in druge elemente stola z drugačnim odtenkom. Obstaja veliko možnosti. Ne pozabite, da je primarna barva lahko katera koli.

Pospravite celotno površino stola, pustite na mestu, kjer se bo oblikoval, prazen. Na teh območjih je potrebno barvati svetlo barvo (belo ali bež). To naredite, da zagotovite boljšo vidnost slike. Konec koncev, delo poteka s tanko plastjo papirja, v 99% primerov sije skozi njo temna barva. S tega stališča ni tista, ki je bila mislila na začetku dela.

Ko je ozadje suho, lahko začnete delati z ilustracijami.

Postavili smo slike

Pripravite svoje slike: serviete, izrezke in strani iz revij, kosov ozadja, izpisov. Kot je navedeno zgoraj, so za ilustracijo na stolu primerne vse papirne ilustracije.

Glavni razred o risanju slik:

 1. Iz papirja izrežite potrebne dekorativne elemente. Na primer, ste si zamislili, da okrasite stol z vrtnicami, potem morate obrezati cvetje vzdolž obrisa in se znebiti odvečnih papirjev.
 2. Naredite tanko plast slike. Če je prtiček, potem odstranite dodatne plasti, če je navaden papir, nato večkrat nalepite lepilni trak na zadnji del lepilnega traku in ga odstranite. Naredite vse previdno, da ne poškodujete same ilustracije.
 3. V posodo nalijte lepilo za decoupage. Če uporabljate PVA, jo malo razredčite z vodo.
 4. Na želeni del stola pritrdite ustrezno sliko in jo pokrijte z lepilom na vrhu.
 5. Torej, dajte vse slike.

Pustite, da se ilustracije popolnoma posušijo, preden dokončate dekapiranje stolov.

Zaključna faza dekupa iz pohištva

Da bi dekupiranje starih stolov postalo umetniško delo, je treba loviti z malenkostmi. Na primer, na hrbet in noge lahko dodate okrasne elemente, kot so okrasni kamni, kroglice, trakovi, gumbi in tako naprej. Najboljše pa je delo na vzorcu in ozadju:

 1. Vzemite svinčnike ali markerje in narišite konture.
 2. Vzemite barve in tanke krtače, barve ozadja, konture, sence na risbi.
 3. Uporabite fini brusni papir in obrišite robove stola.
 4. Na konveksna mesta stola dodajte pozlato in srebro.
 5. Pojdite skozi široko krtačo, potem ko jo potopite v temno barvo, če je stol svetel - na robovih naslonjala in sedeža. To bo ustvarilo tudi uničenje.

Poskusite narediti vse, da zagotovite, da sta slika in ozadje eno. Potem bo končni rezultat super. Če slika izstopa, ustvarja občutek nepopolnosti in se izgubi celoten eleganten videz. Zato je bolje, da robove ilustracije rahlo obdelate z gobo, namočeno v isto barvo kot barva ozadja.

Če želite dokončati dekapiranje stolov, ga popolnoma prekrijte z lakom. Ko je vse suho, lahko uporabite izdelke. Zahvaljujoč laku se vzorec med delovanjem ne poškoduje in stol se enostavno očisti.

Ne bojte se eksperimentirati. Včasih najboljše delo, ki ga ustvarjajo nepričakovane odločitve. Sčasoma, ko se vaše znanje v tehniki decoupage poveča, lahko uporabite dodatne materiale za razširitev možnosti oblikovanja (na primer craquelure lak za ustvarjanje dekorativnih razpok).

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker? DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis. Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi