FoodPro Preloader

Klobuki za dekleta z lastnimi rokami: mojstrski tečaj


Iz tega članka se lahko naučite, kako narediti lastne klobuke za male fashioniste. Seveda bo potreben precej časa, da boste dobili učinkovit izdelek, vendar je vredno. Še bolj zato, ker je za današnji čas veliko možnosti za izdelavo pokrival in vsaka je izvirna in zanimiva na svoj način. Možnosti klobuka za dekleta Torej, če želite, da klobuki za dekleta z lastnimi rokami je precej preprosta. Seveda mor

Iz tega članka se lahko naučite, kako narediti lastne klobuke za male fashioniste. Seveda bo potreben precej časa, da boste dobili učinkovit izdelek, vendar je vredno. Še bolj zato, ker je za današnji čas veliko možnosti za izdelavo pokrival in vsaka je izvirna in zanimiva na svoj način.

Možnosti klobuka za dekleta

Torej, če želite, da klobuki za dekleta z lastnimi rokami je precej preprosta. Seveda morate trdo delati, da poskusite. Lahko pa ustvarite posamezne mojstrovine, ki jih nihče drug nima. Na primer, zelo zanimiva različica mini-cap, ki sedi na nevidnem in preprosto krasi glavo vašega dekleta kot ostra.

Zelo zanimivi so mali klobuki za princese, ki tečejo po platiščih. Lahko jih okrasimo zelo raznovrstno in učinkovito, na primer z biseri, okrasnimi kamni, loki in trakovi.

Lahko so iz različnih materialov - kartona, barvnega papirja, tkanin. Tudi različni so lahko dekoracija klobukov - svetle mreže, kroglice, božični ščit, vrvice in podobno.

Kartonske kape

Ta vrsta pokrovčka je najbolj priljubljena. Zelo enostavno jih je narediti. Lahko so visoke in nizke, velike in majhne. Morda je danes najbolj priljubljen kartonski klobuk z lastnimi rokami običajen klobuk in mini klobuk na svoji strani. Vsaka od teh možnosti ima svoje področje uporabe.

Izdelate lahko različne možnosti za klobuke iz navadnega kartona. Na primer, ogromen klobuk klobuka iz filma "Alisa v čudežni deželi" ali običajen kavbojski suknjič s peresom. Obstaja veliko možnosti.

Z majhnim kartonskim valjem lahko na platišču naredite glamurozno miniaturno kapo, ki bo privlačna številnim modnim ženskam. Z lahkoto se lahko postavi na žogo ali samo na slovesen dogodek.

Mini klobuk na platišču. Potrebni materiali

Torej, razmislite, kako narediti mini klobuk pod okvirjem z lastnimi rokami. Za njegovo izdelavo potrebujemo:

 • dve vrsti škarij (rezalnik in cikcak);
 • pincete;
 • svinčnik;
 • kompasi;
 • igla in nit;
 • vladar;
 • lepilo;
 • pet majhnih peres;
 • debel karton;
 • jeklenke iz lepenke;
 • bela in črna čipka;
 • kroglice dveh barv;
 • trakovi za dekoracijo;
 • gosta lepilna blazinica (shabrak);
 • črna pletena tkanina;
 • črna velika kroglica.

Seveda se lahko vsi elementi spreminjajo z dodajanjem in odstranjevanjem po vašem okusu.

Proizvodni proces

Torej, ko ustvarjate kapo za dekleta z lastnimi rokami, se mora delo začeti z rezanjem in pripravo elementov. Izrežite krog iz kartona in tkanine za oblogo, nato pa lepilo shabrak na pletenine. Za to uporabite železo.

Sedaj vzemite cik-cak škarje, z njimi odrežite zunanji rob kroga, kar bo zmanjšalo izločanje tkanine. Nato na bočni strani naredite oznako s preprostim svinčnikom za pritrditev platišča (ker je na njem pokrovček na glavi).

Sedaj vzemite kartonski valj in ga vtisnite na dno. Iz pletenine izrežemo krog, ki bo enak premeru dna jeklenke. Dodajte še nekaj centimetrov. Zdaj ga nalepite na dno in malo ovijte na valj.

Naslednji korak pri izdelavi klobuka z lastnimi rokami za dekleta bo rezanje traku pletenine. Potrebujemo ga za lepljenje jeklenke, zato preštejte njeno širino in višino glede na velikost vašega izdelka. Dodajte nekaj centimetrov (spoji) dolžini in višini.

Zdaj šivamo kos tkanine, tako da imate valj. Na en centimeter segrejemo vrh. Železo tudi šiv. Sedaj zalepite valj na karton in zložite spodnje dele navznoter (potrebno jih je tudi prilepiti).

Zdaj pa začnimo izdelovati polja s kapo s svojimi rokami za dekleta. Izrežite krog premera, ki ga želite imeti na poljih. Točno isti krog (le več kot dva centimetra) je treba izrezati iz pletenin. Širina mora biti enaka polmeru vaših polj (plus še pol metra). Šivamo trak v obroč in na eni strani rezine pritisnemo en centimeter.

Sedaj zalepite stran, ki jo zayuyutil, od napačne strani do polj. Z zunanjega roba pletenico zberemo s pomočjo navoja in igle. Sedaj obrežite robove robov.

Končni valj postavite na položena polja. Okrasite ga s pripravljeno čipko in prekrijte lepljene kroglice. Tukaj boste potrebovali pinceto. Nato zalepite perje pegatk in blizu njih - lok. Okrasite ga s kroglico na sredini.

Že na začetku smo pridelali spodnji del polj, kjer so reže. Vstavite zanke in jih zlepite. Nato zlepite to prazno stran na robove in navijte okvir. Klobuk je pripravljen.

Klobuček. Materiali in proizvodnja se začnejo

Ta vrsta pokrivala je dokaj univerzalna stvar, saj jo je mogoče enostavno uporabiti za karneval, pa tudi za praznični ali družabni dogodek. Če se odločite za nakup takšnega klobuka zase, je enostavno, da ga sami naredite doma, kar vas bo veliko manj stalo. Opisali bomo podroben mojstrski tečaj, kako narediti klobuk s svojimi rokami.

Katere materiale boste potrebovali:

 • črni karton;
 • lepilo;
 • oster svinčnik;
 • lepilni trak;
 • ostre škarje;
 • ravnilo in centimeter;
 • nakit po okusu.

Zdaj morate izmeriti obseg glave. Izmerite natančno toliko lepenke po dolžini in dodajte tri centimetre za lepljenje. Višina jeklenke je neobvezna.

Zdaj morate odrezati spodnji del pokrivala. V ta namen zavrtite rezani trak in ga položite na karton. Obkroži krog. Zdaj morate narisati še eno - zunanjo, ki bo premera nekaj centimetrov. Nastali krog razrežite na večji premer. Izrežite vzdolž črte od zunanjega kroga do majhnega. Upognite jih navznoter na eno stran.

Odrežite obod klobuka. Odločite se za njihovo velikost in obkrožite krog. Naredi notranji krog, ki bo enak premeru valja. Odrežite karton po notranjem zunanjem robu. Poleg tega morate narisati še en krog, ki bo enak premeru valja. Samo znotraj njega morate ustvariti še eno takšno številko, ki bo manjša od premera valja. Izrežite vse in naredite odrezke od notranjega kroga do zunanjega.

Klobuček. Skupščina

Torej, zdaj nadaljujte z montažo cilindra klobuk za dekleta z lastnimi rokami. Izdelek lepite z lepilom. Za zvestobo uporabite trak na notranjem šivu. Sedaj nanesite lepilo na konce »obrobja« dna pokrova, nežno jih vstavite v valj in dobro pritrdite s trakom.

Zdaj pa naredimo polja. Vzemite krog z zaobljenimi zarezami in ga zlepite z njimi tako, da bodo zareze stisnjene (lepilo pod dnom polja). Nato nanesite lepilo na ukrivljene dele in jih pritrdite na jeklenko od znotraj. Zavarujte vse s scotch trakom.

Torej imaš valj. Da bi izgledal lepo, ga lahko prekrijemo s krpo ali mrežo na vrhu (lahko izbirate), jo okrasimo s trakom, kroglicami, okrasnimi, vstavimo pero. Klobuk je pripravljen.

Zaključek

Torej, zdaj veste, kaj lahko naredite klobuki za dekleta z lastnimi rokami. Prikaže malo domišljije in okrasitev izdelka, lahko dobite resnično umetniško delo, ki bo privlačil ne samo za vas, ampak tudi za vašo malo fashionista.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy