FoodPro Preloader

Zolotar - poklic, ki je nepogrešljiv za mesto


V času znanstvenih in gospodarskih dosežkov se pojavljajo novi poklici, drugi pa izginejo ali se spremenijo kot nepotrebni. Primer tega je zlatar. Ta poklic je obstajal v Rusiji do konca devetnajstega stoletja. Ime je dobilo zaradi dejstva, da se kanalizacija izliva na ulice, v šali imenovana noč "zlato". Do

V času znanstvenih in gospodarskih dosežkov se pojavljajo novi poklici, drugi pa izginejo ali se spremenijo kot nepotrebni. Primer tega je zlatar. Ta poklic je obstajal v Rusiji do konca devetnajstega stoletja. Ime je dobilo zaradi dejstva, da se kanalizacija izliva na ulice, v šali imenovana noč "zlato". Do danes se to delo opravlja s pomočjo vakuumskih tovornjakov. Zolotar ni prijeten poklic.

Dolžnosti zlata

Dolžnosti zlata so bile:

  • odstranjevanje in odstranjevanje kanalizacijskih mas v posebnih sodih;
  • čiščenje odpadnih površin pred umazanijo in kanalizacijo;
  • ohranjanje potrebnih sanitarnih standardov na ozkih ulicah mest, kjer se pogosto zaradi pomanjkanja kanalizacije, umazanije in umazanije izliva iz oken na ulico.

Zolotar je koristen in potreben poklic v Rusiji. Zaradi posebnosti dela z odplakami se je zlato štelo za sramotno. Vendar so ti ljudje pogosto pomagali preprečiti epidemije v velikih mestih. In seveda, s sodobnimi čistili za odpadke je zdaj veliko lažje delati. Dejansko so se v zadnjih sto petdesetih letih v vseh mestih pojavile odplake in nove tehnološke metode za čiščenje odpadkov in odplak.

Trenutno vakuumski tovornjaki delajo s ti illaoskosnimi stroji, s katerimi lahko hitro izčrpajo tekoče odpadke in jih odnesejo na odlagališče. V nasprotju z vozički s sodi, ki jih uporabljajo zlata, sesalni stroji ne dovoljujejo vonjav in ne povzročajo nevšečnosti prebivalcem.

Toda žal so bili v preteklosti rudarji zlata in vakuumski tovornjaki trenutno dovzetni za različne nalezljive bolezni. Najpogosteje trpijo zaradi parazitov, ki se lahko prikrijejo za najrazličnejše bolezni - od astme do disbioze ali gastritisa.

Orodja za golfa

Da bi zlatar delal, je moral imeti naslednja orodja:

  • Voziček.
  • Cev, v kateri je bila odvedena kanalizacija. Morala je zadržati vodo in se tesno zapreti.
  • Žlica, s katero je zlatar očistil greznice.

Poleg človeških odplak so bile ulice polne hlevskega gnoja. Zato je zolotar visoko plačan in zelo težaven poklic. V nasprotnem primeru bi mestni prebivalci morali odpadke odpeljati iz mesta na posebej določena mesta. Prebivalci so se namreč zaradi minijancev izognili stiku s kanalizacijo.

Zolotar - poklic v kulturi

Veliki sovjetski pisatelj Majakovski omenja zlato dobo v eni od svojih pesmi ravno v času, ko se je ta poklic razvil v nočnega moža.

Poleg tega je ta poklic omenjen v priljubljeni knjigi The Last Watch, ki jo je napisal Sergey Lukyanenko. V njem se zviti starec Afandi pretvarja, da ne pozna nobenega drugega Geserja in ga posebej zmede z zlato medaljo iz Binkenta, ki je že zdavnaj umrl. Zato se je odločil, da se norčuje od glavnega junaka Antona Gorodetskega. Res je, šele po nekaj minutah se izkaže, da stari Afandi pozna Geserja in vse njegove zadeve.

Zolotar - poklic (fotografija v članku) je težka, vendar si zasluži spoštovanje. Brez teh pridnih ljudi bi bilo življenje v mestu nemogoče. Poleg tega, zahvaljujoč rudarjem v mestu je bila čista voda, pridobljena iz rek in jezer. V nasprotnem primeru bi neočiščena kanalizacija na prvem dežju pokvarila sladko vodo.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy