FoodPro Preloader

Kako narediti izrezljane sveče


Izdelovanje izrezljanih sveč je kompleksen proces, ki zahteva določena znanja. Da bi ustvarili lep izdelek, morate imeti umetniški okus in talent. Poleg tega je za izvedbo kompleksnega rezanja tega materiala z različnimi orodji potrebno dobro poznavanje lastnosti parafina. Ob ustvarjanju več originalnih sveč, mnogi začnejo svoje poslovanje na tem področju. Kje za

Izdelovanje izrezljanih sveč je kompleksen proces, ki zahteva določena znanja. Da bi ustvarili lep izdelek, morate imeti umetniški okus in talent. Poleg tega je za izvedbo kompleksnega rezanja tega materiala z različnimi orodji potrebno dobro poznavanje lastnosti parafina. Ob ustvarjanju več originalnih sveč, mnogi začnejo svoje poslovanje na tem področju. Kje začeti?

Ustvarite prazna mesta

Skoraj vsakdo lahko doma izdeluje izrezljane sveče. Celoten proces ustvarjanja takšnih izdelkov lahko razdelimo na 5 stopenj. Nekatere korake je treba opraviti v naglici, ker se parafin zelo hitro strdi. Kako narediti izrezljane sveče?

Za začetek je potrebno narediti jedro prihodnje sveče prazno. V ta namen uporabite čisti vosek ali parafin. Praznina mora biti v obliki zvezde. Lahko je pet ali šest konic. Višina jedra mora biti približno 30 centimetrov. Na splošno je vse odvisno od avtorskih preferenc in želenega rezultata.

Priprava kopeli

Naslednja faza je priprava kopeli, ki vsebujejo tekoči parafin različnih odtenkov. Tako bodo izrezljane sveče bolj izvirne. Število takšnih kopeli je odvisno od števila različnih barvnih plasti, ki jih mora izdelek imeti. Vsak odtenek zahteva ločeno zmogljivost. Kopeli s tekočim parafinom je treba nenehno segreti, da se material ne zmrzne. Pomembna je tudi temperatura sestavka. Ta številka mora biti od 75 do 90 ° C. Zelo visoka temperatura bo omogočila dajanje tanke plasti parafina in nizko - debelejše. Kompleksnost rezanega vzorca je odvisna od tega. Če se parafin nanese v tankih slojih, bo sveča bolj zanimiva in izvirna.

Prekrivljene parafinske plasti

Če želite izdelati izvirne izrezljane sveče z lastnimi rokami, morate uporabiti več plasti večbarvnega parafina. Kako to storiti? Obdelavo je treba potopiti izmenično v kopel z materialom različnih odtenkov. Ta proces je sam po sebi preprost. Vendar mora mojster občutiti temperaturo sestave in imeti spretnost.

Izdelek mora biti pritrjen na žico in izmenično spuščen v vsako parafinsko kopel. Na tej stopnji ne hitite. Po vsaki kopeli je treba počakati nekaj časa, da se material strdi. Da bi pospešili postopek, lahko blago položite v hladno vodo. Ne bi smeli čakati, da se parafin popolnoma postavi, ker ne bo možno kasneje prerezati sveče. Glavna stvar, ki parafina utrdil v jedru.

Postopek rezanja

Rezane sveče je težko izdelati brez določenih spretnosti. Morda popoln izdelek ne bo uspel prvič. Konec koncev, po kopanju s parafinom, ostane le 15 minut, da ustvarimo lep vzorec. Kompleksnost postopka je, da tako kratek čas onemogoča eksperimentiranje in skrbno izdelavo zasnove.

Za začetek lahko vadite na monotonih svečah. To storite tako, da izdelek nežno segrejete s sušilnikom za lase ali mikrovalovno pečico, nato pa uporabite sliko. To se ne bo le naučilo hitro delati z materialom, temveč tudi občutek parafina.

Izrezljane sveče so skoraj pripravljene. Še vedno je treba obrezati bazo na končni izdelek, ki je bolj trajnosten. Potrebno je tudi majhno depresijo na samem vrhu sveče za stenj.

Na koncu

Izrezljane sveče so izvirna dekoracija za vsako praznično mizo. Takšni izdelki so odlični za darilo ali spominek. Postopek izdelave takšnih sveč se na začetku zdi zelo zapleten. Vendar pa se bo po več poskusih vse začelo. Po določenem času lahko začnete svoje rezbarsko svečo. Ne pozabite, da so taki izdelki v znatnem povpraševanju.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy