FoodPro Preloader

Kako gre slon? Šah - kako gredo številke


Da bi vzeli odkrito dolgočasen otrok, ne hitite s prenosom druge igre na tablico. Zabava je bila znana na planetu pred več tisoč leti. Načelo igre se ni bistveno spremenilo - na tabli, označeni s črno-belimi kvadrati, se številke premikajo. Za nekoga, ki ni seznanjen s pravili, se monotono delovanje zdi dolgočasno in povprečno. Ampak v

Da bi vzeli odkrito dolgočasen otrok, ne hitite s prenosom druge igre na tablico. Zabava je bila znana na planetu pred več tisoč leti. Načelo igre se ni bistveno spremenilo - na tabli, označeni s črno-belimi kvadrati, se številke premikajo. Za nekoga, ki ni seznanjen s pravili, se monotono delovanje zdi dolgočasno in povprečno. Ampak vse se spremeni, samo ugotoviti, kako gredo številke. Igra je takoj smiselna! Njegova edinstvenost je, da je verjetnost zmage enaka za vse igralce, ne glede na starost ali spol.

Spoznajmo osnovna pravila.

Dogovor

Šahovnica je sestavljena iz 64 celic. 32 belih in enako črnih. Številke so nasprotne. Kako točno se nahajajo?

Če pozorno pogledate desko, so označene številke na levi in ​​desni, črke spodaj in zgoraj.

Beli kosi zasedajo vrstice s številkami "ena" in "dve". Črna - "sedem" in osem. Vrstni red postavitve na kletke belih kosov: rook - celice A1 in H1, vitezi - B2 in G2, sloni C1 in F1. V sredini so: kraljica na D1 in kralj na E1. Črnci se zrcalijo. Običajno obstaja zmeda s centrom. Obstaja preprosta beseda, ki bo pomagala razumeti: "kraljica ima rad svojo barvo." To pomeni, da lahka "kraljica" zavzema belo celico, temno - ustrezno črno. Zastavice imajo drugo in sedmo vrstico.

Pawn

Zastavica - kot se pogosto domneva, je to najšibkejša figura v šahu. Hodi izključno v ravni liniji en korak in samo naprej. Vendar pa obstaja izjema. Na samem začetku igre se lahko pawn premakne na dva kvadrata naenkrat. Toda ta številka napada zelo zanimivo - diagonalno. Ampak še enkrat, samo ena celica.

Ko doseže zadnjo linijo nasprotnika, se pawn spremeni v poljuben kos. Najpogosteje je seveda kraljica. Toda glede na situacijo v igri lahko izberete konja in slona. Vse je odvisno od tega, koliko številk ima sovražnik in kako točno se nahajajo. Pred tem so se štejejo kot nesmiselni kosi in jih poskušali čim prej zamenjati. Toda šahovska logika je doživela nekaj sprememb in začeli so jih obravnavati veliko bolj previdno.

Igrači običajno začnejo igro.

Slon in top v šahu

Čas je, da spoznamo močnejše figure.

Kako slon hodi po šahu je mnogim znano - premika se diagonalno. Če se spomnimo prvotne ureditve, se izkaže, da je ena številka na lahki kletki, druga pa na temni. Razdeljeni so na: belo polje in črno polje.

To je zanimiva logika, ki skriva šah. Slon v igri igra pomembno vlogo. Ta številka lahko napade skozi celotno polje. Izkušeni igralci ga poskušajo blokirati, ker vedo, kdo je lahko nevaren. To je slon. Šah je zasnovan tako, da se številke ne imenujejo vedno tako, kot dejansko izgledajo. Zagotovo so mnogi slišali za te razlike. Ljudje lahko pogosto slišijo "častnika" in ne slona. Šah je precej zvest igra. Ampak ne skrbite! Številke ni treba klicati z besedo "slon". Šah je igra, v kateri morate razumeti, kaj počnete in globoko analizirati igro. In dejstvo, da se številke imenujejo, je dokaj majhen problem. Uradnik je tako častnik. Slon je tako slon. Šah je poln številnih drugih skrivnosti, ki skrbijo za imena številk.

Rook spominja na vrh. Tudi ona se lahko premika po celotnem polju. Vendar pa ne gre diagonalno, kot slon, ampak vertikalno in horizontalno. Roka je druga najbolj nevarna številka za nasprotnika po kraljici.

Konj

Konj - najbolj nepredvidljiva številka, in najbolj nenavadno v kombinaciji. Hodi s črko "G". Konj je edini, ki mu je bila dodeljena pravica, da preskoči druge figure. Nihče drug v šahu tega ne more storiti.

Nevarna figura, ki lahko radikalno obrne potek igre v eni potezi. Je vredno omeniti, da konj bistveno prispeva k zabavi.

Mimogrede, glede na edinstveno priložnost, da preskočite številke, lahko tudi začnete igro iz nje.

Kraljica

Najmočnejša figura v taboru vsakega igralca. Kraljica hkrati združuje lastnosti slona in topa. To pomeni, da se lahko slika premika tako navpično kot vodoravno in poševno. Lahko je na kateri koli celični plošči v samo nekaj potezah! Običajno je kraljica zelo cenjena, izjemno nerada, da se z njim razdeli, le v najbolj obupanem položaju.

Kralj

Kralj, on je šah - glavni cilj sovražnika. Glavni cilj igre je najti položaj, iz katerega sovražni poveljnik ne more priti nikamor. To je mat. Pravzaprav se ime "šah" prevede kot "kralj je mrtev".

Poveljnik lahko premakne samo eno celico. Za razliko od pawn, lahko to storite nazaj.

Zaključek

Če nekdo ne more celo igrati šah, se prepričajte, da se naučite! To je zelo zanimiva igra, ki bo zagotovo uživala in prinesla veliko zabave!

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker?  DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis.  Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi