FoodPro Preloader

Enostavno kvačkanje: shema, opis, fotografija


Vedno, kadarkoli, kjerkoli na svetu, je bil cvet idealen del nakita - oblačila, notranjost, lase itd. Toda njihova občutljiva in čarobna lepota ni dovolj dolgo. Odlična alternativa živim rastlinam je kvačkano cvetje iz tankih niti. To je dokaj preprosta naloga, in vsaka začetna obrtnica se z lahkoto spopade s shemami. Enost

Vedno, kadarkoli, kjerkoli na svetu, je bil cvet idealen del nakita - oblačila, notranjost, lase itd. Toda njihova občutljiva in čarobna lepota ni dovolj dolgo. Odlična alternativa živim rastlinam je kvačkano cvetje iz tankih niti. To je dokaj preprosta naloga, in vsaka začetna obrtnica se z lahkoto spopade s shemami. Enostavne kvačkane rože z opisom in shematskim vzorcem so preproste za ustvarjanje. Dvignite niti želenega odtenka, vrsto cvetja in primerno kljukico za številko, bodite potrpežljivi in ​​pojdite!

Kamilice, lilije, vrtnice, pozabe, vijolice in številne druge rože boste z njimi zavezali in okrasili svoje stvari.

Konvencije, uporabljene v članku:

 • Comm. Čl. - povezovalni steber;
 • zraka n - zračna zanka;
 • Čl. b / n - kolona brez nakida;
 • pol - polubic;
 • Čl. C 2 / n - stolpec z dvema libicama;
 • Čl. C 3 / n - stolpec s tremi nalepkami;

Za kaj smo?

Pleteni cvetovi se lahko uporabljajo kot dekor za popolnoma drugačna področja.

 1. Okrasite jih s klobuki in klobuki - velikimi ali majhnimi.
 2. Okrasite blazine za blazine.
 3. S takšnimi kvačkanimi cvetovi ustvarjajo odličen nakit - sodelujejo tudi pri izdelavi kvačkanih zapestnic, ogrlic in uhanov. Pri pletenju z zelo tankimi kavlji in prejo lahko dobite skoraj nakit v smislu elegancije.
 4. Cvetovi različnih velikosti lahko naredite vezano torbico.
 5. Zaznamki za knjige, posnetki za servirne serviete.
 6. Postavitev kvačkanih cvetov v okvir, ustvarjanje tridimenzionalnega panela in okrasitev s sobo.
 7. Lahko jih uporabite za ustvarjanje daril, kartic. Na kartici lahko prikažete kup cvetja.

 8. Zelo izvirni videz šopkov, izdelanih s prejo in kavlji. Z ljubeznijo bodo veliko darilo za sorodnike.
 9. Kvačkamo nekaj preprostih barv po vzorcu in jih uporabimo za serviranje - jih položimo na sredino plošč ali z njimi pritrdimo vsak prtiček.
 10. Tudi takšen dodatek kot občutljiva poročna šopek lahko ustvarite sami. Jasno je, da je v proizvodnji potrebno pokazati vse možne prizadevnosti in spretnosti, potem bo odlično! Tak šopek ne more nikoli sušiti in ga lahko shranite zelo dolgo!

Cvetje se prilega vsem oblikam in velikostim, kosovnim in ravnim - vse je odvisno od cilja. Razsuti cvet je lahko sestavljen iz več plasti listov. V najenostavnejših kvačkanih barvah so kvačkani vzorci in opisi preprosti - amigurumi obročkasti ali zračni zanki in izmenjava stebrov z različnim številom nakida.

Prav tako obstajajo različne različice cvetnih listov: poudarjeno za narcise, dolgo idealno za lilije in kamilice, ozke in kratke pa za nageljne. Majhna skodelica je primerna za šmarnice in zvončki, veliki in široki cvetni listi pa so kot nalašč za orhideje in makove. Iz elementov ovalne oblike dobimo izjemen spomladanski tulipan.

Obstaja način ustvarjanja cvetov iz čipkastih trakov, ruch - ko je dolg trak pleten vnaprej, nato pa je sestavljen v spiralo ali harmoniko. Tako so rože in nageljni.

Različice na to temo so številne, vendar se morate najprej naučiti, kako krojiti preproste barve glede na vzorce.

Samo z nenehnim razvijanjem veščin lahko dosežemo mojstrsko izvedbo kompleksnejših elementov.

Orodja in materiali

Kvačkane preproste barve po shemi so iz popolnoma drugačne sestave preje - bombaža, volne, sintetike, svile itd. Edino pravilo tukaj je tekstura niti - debela, zvita in ne razpada na vlakna.

Nato se izvede izbor kavljev - morajo ustrezati debelini navoja. V primeru nepravilno izbranih orodij končni cvet ne sme videti vsega, kar bi si želeli. Izkazalo se bo, bodisi drobljivo in brez oblike, ali preveč zategnjeno in poševno.

Ko privezujete cvet, jo lahko okrasite z kroglicami ali kroglicami, jih nalepite neposredno na nit ali jih šivate na že pripravljen cvet z iglo in nitko.

Crochet preproste barvne sheme za začetnike

Torej, kaj je najenostavnejši shematično pletenje?

Prvič, sredi več zank je pletena, ki je vezana s stebri brez nakide, ali takoj pojdite na cvetne liste, izmenično med različnimi vrstami stebrov - nižje in višje.

Pogosto v preprostih barvah, je videti kot nekaj stolpcev z različnim številom nakidov, vezanih na eno zanko. Konec cvetnih listov je pol-stolpec (povezovalna zanka).

Kadar je treba v vsaki cvetni listi pustiti luknjo in vezati občutljivo rožo, naredimo vrsto lokov zahtevane velikosti, nato pa jo povežemo z dvojnimi kvačkami z ali brez nje.

Podobna načela - z okroglo jedro in cvetnimi listi - osnova za ustvarjanje skoraj vseh cvetov. Vse barvne sheme so le nekaj zapletenih različic.

Na primer, rahlo spremenjena shema - na robu cvetne liste je bil dodan "picot", kar ni bilo zapleteno, in oblika cvetja se je dramatično spremenila.

Kvačkano vijolično

Na enak način lahko povežete občutljivo cvet. Za njega pobrati več odtenkov niti enake debeline. V naravi so vijolice najbolj nepričakovane barvne kombinacije.

Torej naredite verigo petih zračnih zank in pletite pet stebrov. brez nakide Nato povežite zanko in nadaljujte po shemi.

Namesto zračnih zank v središču cvetja, lahko naredite zanko amigurumi in že vstavite stolpce v njej - tako da bo sredina bolj elegantna.

Na koncu glavnega dela na pletenju cvet, ga zavezujte z nitmi brez kvačk z nitmi nasprotne sence. Tako dobite svetlejšo socvetje.

Kvačkanje cvetov z opisom - preprosto in lepo

Poskusite ustvariti rože z nekoliko bolj zapletenim vzorcem za pletenje. Boste morali zaloge z nitmi (tri barve, ki se ujemajo med seboj) in kvačkanje kavelj prave velikosti. Pletite z uporabo spodnjega diagrama.

Od prve do tretje vrstice pletite s prejo najtemnejšega odtenka, na primer modro. Od četrtega do petega, pojdite na najsvetlejšo barvo niti - modro. V šesti vrsti, pletene svetlo modro odtenek, in plesti sedmi s temno modro.

Cvetovi se lahko vezajo v večih odtenkih, nato pa se pritrdijo na žičnate peclje - boste dobili velik šopek za notranjo opremo. Popolnoma je mogoče uporabiti podoben cvet kot sponko za lase.

Rose z več vrstami cvetnih listov

Okrasite lahko klobuk, šal ali bluzo z večplastnim cvetom. To bo veličasten, obsežen izdelek, sredina pa bo vezena z biseri ali kroglicami.

Vežo z devetimi zankami povežite z obročem s pol-kolono. Vežejo 18 stebrov. brez nakidov, ko je v kljuko vnesel kljuko.

Za listje, plesti potrebno število stolpcev v skladu s shemo. brez nakida in stebra. z enim kvačkanjem. Rose, povezana na podoben način, bo odličen dekor.

Enostavne kvačkane barve

Kot je navedeno zgoraj, je dekor v tej obliki zelo dober za kakršen koli namen. Spodaj je nekaj možnosti preprostih kvačkanih barv z vzorci, ki so čudovito primerni za začetnike.

Kamilice, povezane s tankimi bombažnimi nitmi, bodo postale najbolj zanimiv element tako za katerokoli cvetno kompozicijo kot za eno samo rešitev - broško, ostriž, obesek.

Z lahkoto lahko šivamo stilizirano vrtnico na reverju jakne - to bo dodalo eleganco vaši podobi!

Zdaj veste, kako kvačkati preprost cvet. Ko ste se naučili, kako ustvariti čudovite rože, lahko spremenite svoj videz, ga naredite bolj veselo in svetlo.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy